четвъртък, 30 юни 2016 г.

Астро - фейлетон за юли

Спокойно можем да обобщим още в началото че през юли основната ни задача е да внимаваме да не се окажем в неправилното време на ненужното място. С особено усърдие следва да избягваме места и събития традиционно привличащи човешко множество. И тъй като юли определено няма да подкрепя бунтове, революции и народни вълнения, а безпорядък и политически екстремизъм би могъл да възникне дори на концерта на любимата ви група искрено ви съветвам видите ли стълпотворение от хора да направите рязък завой и да се отправите в противоположна посока. за онези които си се представят как ще яхнат белият кон на свободата и ще втурнат да спасяват света средата на лятото може да се окаже твърде горещо и не съвсем сладко. Триглавия змей може да се окаже прекалено силен и хитър, а спасената принцеса бая грозновата и със сприхав характер, така че поразените герои може да се окажат далеч повече, от щастливите притежатели на златната ябълка.

В бизнеса също можем да очакваме внезапни обрати породени от появата на приказни герои - я някоя заблудена Годзила ще нахлуе в офиса, я някоя хала ще превземе принтера. Е ако сте веселяци по природа и оптимисти по убеждение, появата им не би следвало да нанесе мащабни поражения върху душевният ви мир. Лято е, време за детски игри и малки шеги, а езотериците твърдят че Вселената е все още твърде млада и като такава притежава типичната за възрастта си непредсказуемост. Учените пък са убедени в ексцентричният и характер. А хуморът и безспорно описва една широко скроена натура, която мнозина ще опознаят през юли. Така че хората умеещи да не правят трагедии по незначителни поводи с лекота ще преживеят малките неуредици и неудобните ситуации в първата половина на месеца.

Като цяло, юли е подходящ за приключване на стари дела, излизане от зациклили ситуации и
решаване на застояли в миналото проблеми. Ако професионалната ви съвест е натежала от
греховете на неизпълнени задължения и незавършени проекти, време е да се освободите от това бреме. Особено във втората половина на месеца, когато претенциите и изискванията вече няма да са така остри, компромисите така болезнени, а оценките за професионализмът ви-толкова сурови. Ще ви помогне способността да погледнете отстрани на съществуващите ситуации, която винаги подкрепя намирането на разумно решение.

След края на емоционалните бури от началото на лятото Венера, богинята на любовта се усмихва на по-скромните и нерешителни персони. Ако романтичните пориви на душата ви се нуждаят от мощно гориво и силен стартов тласък, то в този месец вероятността да ги получите е съществена. Събитията ще се подреждат по мистериозен начин, за да попаднете на точното място в подходящия момент, с достатъчно време и възможност да привлечете вниманието и да направите впечатление на обекта на своите интереси. Е, както вече подчертах, Съдбата този месец ще прояви безграничната си изобретателност и няма да направи изключение в случай че е решила, че вече е време да ви срещне с дълго чаканата половинка. Не е изключено за тази цел да заседнете в асансьора, да си счупите токчето в най-неподходящия момент, или да си изгубите да речем телефона, а съдбовната половинка да ви се притече на помощ.

В случай че не прекарвате безсънни нощи потопени в огънят на изпепеляващите чувства, но въпреки това регулярно попадате на нуждаещи се или изпаднали в затруднение хора, това безспорно цели да ви даде повод за размисъл. Може би някой в обкръжението ви горещо моли небесата да му осигурят случай да бъде забелязан. Напълно възможно е срамежливата колежка, която час през час ви моли за помощ и съвет при изготвянето на отчета, далеч да ви превъзхожда с професионализъм и умения, и всъщност се надява да я поканите на обяд. Не си губете времето - поканете я на вечеря! Юли ще изобилства от щастливи случайности и може би е време да се огледате около себе си за тях, за да се убедите, че любовта от пръв поглед не е ексцентрично хрумване на писатели-фантасти.

Опаа! През последните редове тих гласец ми напомня че имам Съвест. Справедливостта и обективността ми диктуват да подчертая, че въпреки щедростта на съдбата, която през юли безспорно ще раздава съдбоносни срещи, взаимоотношенията родени от тях вероятно ще бъдат сложни и нееднозначни.

Даам. На Земята не съществува щастие и благословия, която Човекът, с присъщото си право на свободен избор и свободна воля да не може да разруши и в този месец определено ще получим поредното вездесъщо доказателство за това. С лекота ще встъпваме в конфронтации с повод и без повод, ще спорим до прегракване по теми нямащи никакво касателство към скромното ни битие. Заради противоречиви мнения относно теорията за възникването на света например, може да се окажете страна в ръкопашен бой. По какъв повод сме се озовали в ситуация на цинична размяна на ругатни и нападки всъщност ще ни бъде съвършено безразлично - важното е да отстояваме своята гледна точка и да направим на пух и прах "погрешната" позиция на опонента си. Ако може и да го накажем за упорството му да я отстоява. В обкръжението на приятели и съмишленици, подобно поведение макар и недопустимо едва ли ще произведе нещо повече от временна изолация и ваканция в усамотение. В семейния кръг и партньорските взаимоотношения обаче, дръзналия да обяви война, в последствие може да се окаже губещ и обложен с допълнителни репарации. Имайте предвид това, ако не желаете да изкупвате вината си със скъпи подаръци или тежки дежурства в кухнята.

И така, ясно е че през юли късметът ще се усмихне на тези, които умеят да строят мостове между себе си и другите. Мостове, а не стени. В миналото, а и сега строежът на мост изисква далеч повече умения от тези необходими за простата зидария на стената. Ако строежът ви се струва твърде сложен или непосилен пробвайте да разбиете стената с взлом. Колкото по-добре умеете да подбирате ключове осигуряващи ви достъп до човешката душа, на толкова повече любов и уважение ще се радвате. Бъдете тактични, внимателни и ненатрапчиви, постарайте се да постигнете близост дори и с хора с които ви свързват само делови и интелектуални интереси. Разбира се, добре е че помните наизуст телефонът на колегата си и как иначе след като му звъните по 100 пъти на ден за да уточнявате тази или онази подробност в работния процес. Но познавате ли неговите чисто човешки качества, радости и грижи? Юли ни дава шанс да се убедим, че дори зад най-скучната диплома може да се крие необикновено интересен и ценен за нас човек. За да не остави у нас и капчица съмнение, че във всяка душа се крие съкровище.

Успешни юлски приключения от мен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар