събота, 2 юли 2016 г.

Новолунието в Рак поднася дарът на узрелите възможности

Основните теми на това Новолуние са реализацията на узрели възможности, обединяването на потребностите с очакванията, създаването и укрепването на интимни, финансови и делови съюзи. 


Новолунието в Рак ще се случи на 4 юли, в 14 часа, в 13-тия градус на знака. Водещия тон задават семейните теми, а емоциите, дълбоките чувства и субективните възприятия ще се превърнат в мотив за избори, решения и последващи постъпки. Обкръжена от Меркурий и Венера, подкрепена от Юпитер и Марс, новата Луна ще подкрепя изявата на онези наши лични качества, благодарение на които ще можем да се радваме на хармонично общуване, нови и полезни контакти и изглаждане на съществуващи проблеми във взаимоотношенията. Спомени, минал опит, подробности и детайли , съществуващи и нововъзникващи чувства, ще замесят нови ползотворни комбинации и в последствие ще ни задължат да ги превърнем в конкретни идеи и решения.

Осезаемото влияние на дълбоко лични планети като Венера и Меркурий при подчертаната тенденция към разширяване, която Юпитер добавя, указва и наличието на много възможности и също толкова много съблазни описващи склонност да се ангажираме веднага и едновременно с няколко дейности и направления. Мнозина ще бъдат изкушени да включат в своя инструментариум косвени методи на въздействие, дипломатически уловки и хитрости. Припомняйте си по честичко че Рак е внимателен, обмисля всяка стъпка прецизно докато добие чувството за увереност и безопасност, преди да постави началото на нов житейски проект или да се отправи в търсенето на нови житейски приключения. Затова, независимо от богатите възможности на това новолуние, няма да сгрешим ако се  придържаме към познатия си кръг, без значение дали търсим поддръжка за проектите си, разбиране за преживяванията си или нов обект на сърдечните си копнежи.

Най-благословени от щедростта на това новолуние ще се окажат влюбените и тези които търсят Любовта. Към тях благосклонно поглежда Венера и слага печата на любовта върху целия лунен месец. След почти три месечно отсъствие тя най после ще излезе от сянката на Слънцето и ще се появи в най-романтичната си и чувствена премяна като Вечерница. В този момент тя има невероятна сила, към която Юпитер добавя оптимизъм и реалистични перспективи. Влиянието на Уран и Плутон ще отсее фалстарта на прибързаните избори, където страстта и чисто физическото привличане не са подкрепени с дълбоки чувства и предпоставки за близост.

Търпението, внимателната преценка и контролът над емоциите са важна предпоставка за успехът на намеренията вложени в това новолуние. Не се вълнувайте, всичко ще се случи точно както си го пожелаете, просто си дайте време, за да се оформят условията необходими за въплъщаването на идеите ви. Събитията през месеца ще дадат импулс на онова, което е отдавна узряло, добре обмислено и сега се нуждае от решителни стъпки и съзнателно управление на процесите. Ще имаме опорната точка на миналото и лоста на новопоявилите се възможности. Така от несъвместими до този момент ситуации, принципи и дори характери, ще стане напълно възможно създаването на един нов жизнеспособен модел. Потенциалната опасност идва от зациклянето в даден модел или съществуваща ситуация, заради които бихме могли да пропуснем алтернативен вариант, подходящ момент, щастлив шанс или покана.

По време на Новолуние човешкият организъм достига до минимума на своя жизнен потенциал, а психиката е емоционално нестабилна. Препоръчително е да ограничим физическата и деловата активност, да се въздържаме от важни решения, да си осигурим повече време за почивка, медитация и духовни практики. Рак е дълбоко интимен знак и може да ни потопи в дълбините на емоциите скрити в подсъзнанието ни. Наблюдавайте своето емоционално състояние в този ден и се опитайте съзнателно да анализирате мислите си, да прозрете какво поражда спад в настроението ви, страх за сигурността ви или спомен за преживяни болки и обиди. Това ще ви помогне да направите първа крачка по пътя към освобождаването от тези ограничаващи емоционалната ви зрялост блокажи. Отделете време и да помислите за бъдещето си - това е денят, в който можете да промените живота си така както бихте желали.Представете си го! Важни са дори най-малките детайли-именно те ще помогнат на вашите мисълформи да се проектират и закрепят в етерния свят и в последствие да намерят проявление в действителността.

Успех и сбъднати мечти ви пожелавам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар