събота, 25 февруари 2012 г.

Луната и жената-лунен календар на красотата


В своя ежемесечен танц със Слънцето, Луната всеки ден е нова и красива за своя бляскав избраник.И така от началото на времето, Тя -небесната господарка е винаги прекрасна. Предлагам ви да надникнем в нейните малки женски тайни, за да видим как го прави. Всички ние сме подвластни на нейния път, поддаваме се на нейното настроение. Тя владее емоциите ни, подхранва или прикрива женствеността ни, така че приемайки нейните условия и правила със сигурност ще бъдем по красиви и изящни.А и ще можед добре да планираме грижите за себе си така че да постигнем максимално удволетворителен резултат.

Първи лунен ден
Тежък ден, в който всички физиоологични процеси са в застой, а налягането в клетките е твърде голямо. В природата и тялото протича процес на обновление и намесата в него е нежелателна и дори вредна. Удачни са грижи за лицето, но само в случай че се избегне всякаква опасност за нараняване на кожата в следствие от козметичните процедури. Удачно е да обмислите промяна в имиджа, да моделирате желания от вас образ за себе си, да изберете нова прическа, да потърсите информация за нови козметични средства, осигуряващи адекватна грижа за кожата според моментното и състояние.
Втори лунен ден
Това е ден за натрупване на енергиен потенциал, пречистване и подмладяване на организма. Почистете кожата и се погрижете за нея с подмладяващи средства. Сега е момента да започнете дерматологично лечение както и да стартирате нов двигателен комплекс упражнения за оформяне на тялото. Съобразете се с текущото състояние и нужди на кожата и косата в избора на нови козметични средства-кремове, маски, шампоани и балсами. Подстригването на косата ще стимулира растежа и и ще привлече успех и благополучие в живота ви. Можете успешно да направите корекции в имиджа си-прегледайте гардероба си, променете грима си. Козметични процедури свързани с отстраняване на несъвършенства-брадавици и петна ще имат съмнителен успех и могат да създадат усложнения. Ноктите растат бързо и формата която им придадете днес ще бъде нетрайна.
Трети лунен ден
Денят е подходящ за укрепване на костите, ставите, ноктите и косата. Лечебно и възстановително действие върху кожата имат водните процедури и масажите. Забележителен ден за посещение във фризьорски салон-успешни ще бъдат всички процедури, а подстригването на косата ще привлече богатство в живота ви.
Четвърти лунен ден
Днес не бива да подстригвате косата и на режете ноктите, но подхранването и грижите за тях ще бъдат възнаградени. Кожата има нужда от кислород-почистете я добре от замърсяванията и мъртвите клетки и прекарвайте повече време на чист въздух. Успешно можете да премахнете мазоли и несъвършенства по педикюра. Ден за подстригване на децата и боядисване на белите коси.
Пети лунен ден
Денят е опасен за здравето и неблагоприятен по отношение на козметичните грижи. Растенията имат мощно лечебно действие обаче-можете да приготвите маски и домашни козметични средства които да ползвате през месеца. Въздържайте се от употреба на химически активни козметични средства. Отложете посещението във фризьорски салон.
Шести лунен ден
Много хармоничен ден в който сме длъжни да привлечем радостта и любовта в живота си. Благоприятен за арома-терапия и общи оздравителни процедури за кожата и косата. Подмладяващите грижи също ще имат забележителен и траен ефект. Подгответе кожата като отстраните мъртвите клетки с пилинг или скраб за да може тя да поеме пълноценно подмладяващите и подхранващи средства. Предстои смяна на лунната фаза, която привежда женския организъм в покой и днес е последният ден в който всички използвани средства ще бъдат пълноценно усвоени. Косата расте бързо и подстригването ще стимулира растежа и, но оформената сега прическа няма да запази дълго формата си.
Седми лунен ден
Благоприятен за всякакви козметични процедури с еднократен характер. Сега е момента да оформите къдриците си.   Въздържайте се обаче от пряко излагане на слънчева светлина и посещение на солариум. Неблагоприятен ден за козметични операции.
Осми лунен ден
Започва нов мини цикъл който изисква освобождаване на организма от шлаки и замърсявания. Това ще избистри тена ви и ще направи кожата и косата по-устойчиви на неблагоприятни влияния. Втори шанс за изпробването на нови козметични процедури и средства, както и за приготвянето на растителни лечебни и поддържащи козметични средства. Можете смело да променяте цвета на косата и да експериментирате с външния си вид. Подстригването ще привлече красота и благополучие. Грижите за кожата ще имат незабавен резултат , а масажът ще бъде запомнящо се преживяване.
Девети лунен ден
Благоприятен ден за пречистване на организма, почистване на кожата и билко-лечение. Процедурите и козметичните средства които използвате през този ден трябва да са неагресивни и съвсем прости. Уместно е да се ограничите до арома-терапия и водни процедури с успокояващо и релаксиращо действие. Използването на подмладяващи и подхранващи средства ще има незабележим и краткосрочен ефект. Кожата на краката се нуждае от специални грижи.
Десети лунен ден
Отново водните процедури са тези които ще имат най-благоприятно въздействие върху външният вид и самочувствието ви. Удачно е да посетите специалист, да обсъдите грижите от които има нужда кожата ви и да си съставите програма за подобряване на състоянието и, ако това се налага. Благоприятен период за изрусяване на косата и боядисване на белите коси. Подстригването ще привлече радост в живота ви.
Единадесети лунен ден
Това е много мощен като енергетика ден, в който е желателно да насочите усилията си към общо балансиране на организма. Липсата на баланс има негативно въздействие върху външният вид което не може да бъде компенсирано от каквито и да било козметични средства и процедури. Подходящо е започването на козметични процедури с по интензивно въздействие. Погрижете се за ръцете и стъпалата, стойката и походката си-денят е свързан с гръбначния стълб. Ако сте брюнетка, време е да освежите цвета на косата си.
Дванадесети лунен ден
Денят не е благоприятен за начинания така че избягвайте експерименти, нови козметични средства и процедури. Желателно е да пиете повече течности и да се погрижите за хидратирането на кожата. Много благоприятен ефект ще имат плодови и билкови маски и тонизиращи козметични средства.
Тринадесети лунен ден
Необходимо е пречистване на органите на храносмилателната  система и кръвообращението имащи пряко отношение към състоянието на кожата и косата. Подходящ за лечение на дерматологични проблеми. Всички лекарства, маски и кремове действат по-интензивно от обичайното. Подстригването на косата ще внесе позитивни изменения в личния живота,здравето и кариерата ви.
Четиринадесети лунен ден
Петнадесети лунен ден. Пълнолунието задава неопределеност и нетрайност в ефекта от положените грижи за кожата. Що се отнася до косата обаче това е най-пълноценния за укрепването и период. Ако желаете да се справите с косопада, косите ви да бъдат гъсти и блестящи –подстрижете ги по пълнолуние. Смело можете да експериментирате и с цвета и формата на прическата си.  Ще останете удовлетворени а и ще привлечете щастие и късмет в живота си. Във всичко друго обаче се налага да проявите сдържаност, а и използваните козметични средства ще бъдат слабо ефективни. Намалете приема на течности за да не провокирате задържането на вода и появата на отоци.
Шестнадесети лунен ден
Днес можете да се заемете с отстраняването на козметични недостатъци, нежелано окосмяване, несъвършенства по кожата. Оформете веждите, маникюра и педикюра си. Подходящ ден за пластични операции. Грижата за лицето и тялото, почистването, използването на козметична апаратура и по-агресивни козметични средства ще имат благоприятен ефект. Сега е момента да започнете двуседмичен курс на лечение на целулита чрез масажи, козметични средства и подходяща диета.
Седемнадесети лунен ден
След пълнолунието косата става по послушна и расте по- бавно,така че  следващите две седмици са благоприятни за поддържането на къси прически. Изключително мощно позитивно  въздействие върху кожата и косата ще имат винените терапии и козметични средства съдържащи гроздови семена. Денят е подходящ и за корекции в имиджа.
Осемнадесети лунен ден
Един от най- неблагоприятните и опасни дни през месеца. Изграждащите грижи ще бъдат неефективни, но пък денят е идеален за подстригване на изтънелите връхчета на косата, подрязване на ноктите, епилация. Химически оформените къдрици ще запазят формата си за дълго. Ако косата ви е естествено чуплива то подстригването ще оформи плавни къдрици, а косата ви ще придобие допълнителен блясък и обем. Ако обаче сте с прави и тънки коси, отложете посещението във фризьорски салон за друг ден.
Двадесети лунен ден
Днес успешни ще бъдат всички грижи за красотата и здравето ви. Смело можете да прекарате целия ден в салон за красота. Поухажвайте кожата с подхранващи маски .Грижите за косата и трайното боядисване ще имат продължителен ефект. Благоприятен ден за пиърсинг и татуировки. Промяната във външният вид днес носи успех и благополучие. Много стимулиращо въздействие върху кожата и целия организъм ще имат контрастните душове.
Двадесет и първи лунен ден
Денят е свързан с кръвообращението и е благоприятен за всякакви пречистващи процедури-най-вече на кръвта. Това ще ви гарантира сияйна кожа и здрава коса, както и намаляване на риска от натрупване на излишни килограми, появата на отоци и целулит. Благоприятен ден за билко-лечение и фитотерапии. Консумирайте повече плодови и зеленчукови сокове за да подхраните организма си с витамини. Ако обезцветявате косата си то днес процеса ще протича при минимум вреда върху структурата и целостта на косъма. Забележителен ден за кардинална промяна на прическата-не се въздържайте в избора на цвят или форма.
Двадесет и втори лунен ден
Денят е опасен за здравето и неблагоприятен по отношение на ефекта от козметичните грижи. Подхранете кожата с богати кремове и маски и това ще бъде напълно достатъчно. Денят е подходящ за пиърсинг и експерименти с прическата. Дори да не ви хареса резултатът той ще бъде нетраен и много бързо ще можете да отстраните негативните последствия от него.
Двадесет и трети лунен ден
Денят е свързан с имунната система и гръбначния стълб. Тяхното укрепване ще има благоприятно въздействие върху външният вид и походката ви. Абсолютно противопоказно е използването на химични козметични средства, бои и стилизиращи продукти. Сложните прически ще имат съвсем кратък живот, но ако подстрижете косата си днес тя ще израсне по - здрава и пищна.
Двадесет и четвърти лунен ден
Денят е благоприятен за водни процедури и подхранващи грижи. Уместно е да подчертаете женствеността или мъжествеността си. Избраният днес парфюм изцяло ще импонира на вашата сексуалност и ще ви направи по-привлекателни за противоположния пол. В грижите за косата трябва да бъдете внимателни. Боядисването може да ви изненада с тон в по-тъмната гама, така че ако се изрусявате по-добре не рискувайте. Косите растат много бавно и прическите за дълго ще запазят формата си.
Двадесет и пети лунен ден
Най-ефективни днес ще бъдат пречистващи и почистващи процедури. Много ефективни са антицелулитните и лимфодренажните масажи, особено ако Луната е във воден знак. Един от най- добрите дни за боядисване на косата-цветът ще бъде особено наситен и ще се запази за дълго
Двадесет и шести лунен ден
Денят е свързан с обмяната на веществата и е благоприятен за водни процедури и пречистване на организма и кожата. Най-удачният ден за отстраняване на бенки, брадавици, мазоли и израстъци по кожата, както и за заличаване на татуировки. Подстригването днес привлича богатство.
Двадесет и седми лунен ден
Ден за подхранване и хидратиране на кожата и косата. Подстригването на косата ще изостри интуицията ви.
Двадесет и осми лунен ден.
Подхранващите грижи вече имат съвсем краткосрочен ефект но можете успешно да почиствате кожата за да я подготвите за новия жизнен цикъл. Полезни и необходими за здравето и красотата са масажите и водните процедури. Ефективно ще бъде премахването на нежеланото окосмяване и оформянето на веждите. Погрижете се за кожата около очите.
Двадесет и девети лунен ден
Най-неблагоприятния ден от месеца. Мъдреците от древността съветват през този ден да избягваме срещи с огледалото. Полезни са масажи и водни процедури за възстановяване на баланса и хармонията в тялото и душата и извеждане на замърсявания и блокажи от тях. Въздържайте се от всякакви козметични процедури и експерименти с външния вид.
Тридесети лунен ден
Този ден е необичаен и не присъства във всеки лунен месец. Обичайно той е по-кратък и може да продължи едва няколко часа. Това е време за възстановяване на хармония във и около вас и е предназначено за успокоение и релакс. Не е нужно да правите каквото и да било. Само онези които поддържат къси прически биха могли да използват този уникален момент-косата ви наистина ще расте много бавно и ще запази формата си за дълго.



Няма коментари:

Публикуване на коментар