петък, 20 май 2016 г.

На прага на Юни - изпити и резултати

Кулминация в развитието на няколко между планетарни цикъла ще преживеем в края на май и началото на юни. Астрологичен разбор на ефекта от кулминациите. в циклите Слънце-Марс, Венера-Марс, Слънце-Венера, Слънце-Сатурн и Венера-Сатурн.


За разлика от синоптичната, астрологичната прогноза за дните в последната десетдневка на май и началото на юни, обещава горещи страсти и силни вълнения, породени от загуби и постижения. Венера и Марс намирайки се в кулминация на своя цикъл спрямо Слънцето, достигат максимална фаза на обмен, единение и разединение помежду си, като заедно и по отделно претендират за максимален фокус на изява. Няма да се забави и Сатурн в опитите си да раздаде правосъдие и да постави всеки на мястото му. За щастие, Юпитер и Меркурий вече възстановяват обичайните си функции което обещава в този период на изпити и резултати, ако не друго поне да въплътим в реалността смислени идеи и добре обмислени решения. След "изпитната сесия", през юни Юпитер ще донесе нов смисъл на тези, които са го загубили, а на останалите -възможности да уточнят линията на бъдещо развитие и да синхронизират своите обновени планове със социалните тенденции, както и да намерят поддръжка за тяхната реализация.

В конструктивната си изява, това е период на максимална активност в който можем да предприемем важни стъпки целящи качествени житейски промени и действия насочени към изменения на съществуващите обстоятелства. Време в което външния свят ще ни демонстрира резултатите от досегашните ни усилия и постъпки и ще ни предостави възможност за интензивно и ползотворно взаимодействие с обкръжаващата реалност.

В дните около пълнолунието 20-25 май , макар и изпълнени с напрежение, можем да разчитаме на максимална яснота и публичност, създаващи предпоставки да потърсим нови перспективи сфери и възможности за концентрация на усилията и стремежите си. Със знак внимание можете да отбележите в календара 22 май, когато протича кулминацията в Слънчево-Марсовия цикъл, и 25 май когато е кулминацията във Венерино-Марсовия цикъл. В тези дни можем да очакваме кулминация на процеси възникнали през юни , септември и октомври 2015г. Ако вашите цели, приоритети и критерии за оценка на онова което е ценно и значимо за вас са били адекватни, достатъчно ясно определени и съгласувани с уникалните потребности на вашата личност, ако поведението ви, средствата с които сте си служили и реакциите ви спрямо обстоятелствата са обслужвали поставените цели и мотивиращите желания, то тези дни ще ви вдъхновят с важни резултати и възможности да изявите себе си, ще обогатят живота ви със значими събития приканващи ви да вземете важни решения с потенциал за позитивен житейски обрат. В по-деструктивния вариант, в случай че горните условия не са изпълнени, в тези дни, можем да очакваме максимално изостряне и проявление на вътрешните конфликти и противоречия, чрез събития и обстоятелства във външната реалност - кризи и приключване на важни партньорски сюжети, финансови и имуществени проблеми, осезаемо усещане за нестабилност и липса на самоувереност във значими житейски процеси, съмнения в собствената правота и самооценка и усещане за недостиг на вътрешен ресурс за справяне с текущите проблеми. Вътрешните противоречия в този момент ще се проявяват под формата на конфликти, напрегнати ситуации и кризи във взаимоотношенията от всякакво естество.

Независимо дали сме разиграли конструктивния или деструктивния вариант обаче, в края на май ще имаме нужда от време. Всички ще трябва да бъдем максимално внимателни при анализа на събитията, тъй като чрез тях ще получаваме обратна връзка относно нашите критерии и ценности, моделите ни на взаимодействие с обкръжението ни като цяло и в деловите и личните партньорства в частност. И "печелившите" и "губещите" ще бъдат погълнати от важни промени, сложни ситуации касаещи взаимоотношения, съвместни финанси, имуществени и дългови въпроси.

Глътка въздух и вече сме в началото на юни, в обсега на голям космически кръст, когато кулминиращата в своя цикъл спрямо Слънцето Венера, ще се окаже под обстрела на Юпитер, Сатурн и Нептун. А това значи, че резултатите които получаваме сега, като обратна връзка от нашите досегашни избори, действия и поведение и най-вече измененията които произтичат от тях, ще бъдат свързани със сериозни и дългосрочни житейски програми и могат да породят по-фундаментални житейски обрати.Ако до този момент сме подлагали на съмнение и проверка за надеждност обективните обстоятелства и обкръжението си, то сега вече идва ред на дългосрочните ни цели, социалния ни статус, собствената ни роля и мисия в света, както и принадлежността ни към определени социални групи. 

Промените могат да засегнат съществуващите формати на живот, особено онези свързани с кариерата, недвижимата собственост,взаимоотношенията с йерархичните структури, включително и тези с авторитетни фигури в живота ни и по-възрастни роднини. От 1 до 7 юни, ситуациите и събитията ще ни демонстрират как нашите убеждения, вътрешни бариери, илюзии и неоправдани очаквания, ограничават възможностите да въплатим в живота си важни ценности, желания и приоритети, ще ни покажат и ще ни изпитат доколко сме готови да се откажем от тези погрешни убеждения създаващи бариери и да се освободим от тях. В съвсем конкретен аспект, ще ни се наложи да вземем редица важни решения касаещи плановете ни  относно партньорствата, личните взаимоотношения, условията обезпечаващи личният ни комфорт и благополучие, всичко което обичаме и ценим. В тези дни има повишена опасност да бъдем въвлечени в объркани сюжети и сложни ситуации, възможни са загуби, усложнения и разочарования в области където разчитаме на взаимодействие и сътрудничество, поради което е необходимо да пристъпваме с голямо внимание към важните решения в живота си, а в случай че е възможно да ги отложим за по- подходящо време.

Безспорно събитията в края на май и началото на юни за мнозина ще станат причина за сложни изменения в плановете касаещи социалното положение и кариерата, в обичайните модели на поведение, във всичко което било надеждна основа в живота до този момент. В ситуация на загуба, неяснота и неизвестност, стремежът към бягство от реалността със всичките и проблеми и доброволния скок в капана на илюзиите е съвсем обясним но абсолютно ненадежден начин да се справите със ситуацията. В случай че загубите своите цели и ориентири, можете да бъдете уверени че за вас е дошъл момента за дълбока и сериозна вътрешна работа целяща освобождаване от досегашните погрешни убеждения, деструктивни модели на поведение и негативни сценарии.

В заключение можем да обобщим, че по степента ни на удовлетвореност от събитията, ситуациите и получените резултати в края на май и началото на юни, можем да съдим за това до колко нашите подсъзнателни ценности, мотиви и модели на поведение които инстинктивно и неосъзнато влияят на изборите, реакциите и средствата с които си служим, са съгласувани със съзнателно поставените цели и приоритети. От характера и съдържанието на събитията и важните ситуации които ще се окажат в центърът на вниманието ни пък, ще можем да получим обективна представа за собствената си ценностна система и доколко тя обслужва съзнателната реализация на потенциалът ни способността ни да правим избори, гарантиращи щастието ни. В позитивен смисъл резултатите които получаваме от постигнатите цели и промените които настъпват във връзка с предефинираните ценности и критерии, в този период могат да бъдат свързани с нови социални възможности, с напредък в реализацията на дългосрочните ни планове, с възможности за преодоляване на вътрешните и външните бариери. Анализирайки своите ценности, убеждения и модели на поведение ще имаме шанса да излезем от "стъкления похлупак" на собствените си ограничения и да излезем извън пределите на онова, което до този момент сме считали за възможно.

Събитията в дати:


До края на май ще се очертават важните промени в дългосрочните ни планове. Периодът изисква да съпоставим и нагодим своите възможности с обективните обстоятелства и е подходящ за стратегическо планиране и търсенето на перспективи за разширение и развитие извън пределите на обичайните модели и стратегии

20-25 май Необходимост от полагане на максимум усилия и старание за предотвратяването на конфликти, избягване на рисковани и потенциално опасни ситуации. Дръжте емоциите под контрол, особено при Пълнолунието - 21-22 май. Повишена е опасността от проблеми във взаимоотношенията, материални загуби и ненужни разходи.

1-7 юни Заплетени сюжети, сложни ситуации и разочарования във взаимоотношенията, финансовите и имуществените дела. Нараства склонността към депресии, бягство от реалността, пренебрегване на всякакви правила и норми на поведение, както и на поетите отговорности. Въздържайте се от решаването на практични и делови въпроси, операции касаещи недвижима собственост, избягвайте неясни ситуации, сделки и хора със съмнителен статус.




Желая ви вдъхновяващи постижения, удовлетворяващи резултати и качествена подмяна на ценности и приоритети! И.......



Няма коментари:

Публикуване на коментар