вторник, 26 април 2016 г.

Ако не сте готови да се борите за нещо, значи не го заслужавате!

Изпитвали ли сте проблеми при разбирането на себе си? Вашият живот? Били ли сте несигурни, за това какво трябва да направите, къде трябва да отидете, с кого трябва да бъдете? В живота това са само нещата, в които ние вярваме, че си струва да се борим и тези, които са важни за нас.

Много хора на този свят се чувстват изгубени или объркани за тяхната цел в живота и това е естествено. Хората имат много желания и копнежи. Ние често искаме повече, отколкото е добре за нас, особено когато става въпрос за внимание и любов.
Ние искаме да бъдем обичани, искаме да се грижим за някого. Но често това наше желание се сблъсква с всички тези неща, които ние искаме да направим или съхраним, за да запазим и изградим една по-широка зона на комфорт. И започва борба - от начало на вътрешно, а по късно и на външно ниво. Но истината е, че никой не може да живее един щастлив живот изцяло потънал във вътрешната си комфортна зона. Намирането на някой за когото си струва борбата е най-важното изпитание на любовта. Въпросът е дали обичаш този човек достатъчно, за да пристъпиш извън комфортната си зона и да се бориш за него или нея?

Ако не смятате, че трябва да се борите за Любовта, тогава е твърде вероятно да не сте разбрали все още истинския смисъл на взаимоотношенията. Борбата не е само за съществуващата любов, тя е и за намирането на любовта. Това е мъдростта, която повечето хора не разбират или пренебрегват изцяло: за всяка една любяща връзка е задължително да се воюва. Това със сигурност не е славна битка, но е една от най-важните в живота ни. Такова е естеството на взаимоотношенията. Защото причината човешките същества да си партнират, е именно намирането на "съюзник" обслужващо необходимостта от обединяването на усилията. Ние търсим някого с когото да си партнираме  за да водим заедно своите житейски битки, да посрещаме предизвикателствата на живота заедно, да растем и да се развиваме заедно. За едно - в едно! И избираме партньор, мислейки за него като за човек който ни възприема като частица от себе си, който е готов да се бори за нас, да ни защити и да ни подкрепи. Природата и естествените процеси в нея ни разкриват тази истина в нейния първичен, есенциален вид. Борбата може би е анималистична по природа, но ние сме животни в края на краищата.

В живота действа един простичък принцип - Ако не сте готови да се борите за нещо, значи не го заслужавате! Така е със Свободата, така е с Правдата, така е и с Любовта.

От това колко сме готови да се борим за нещо, колко сме готови да страдаме и даваме за него, разбираме и знаем колко е истинско и ценно то за нас. Няма значение дали говорим за цели в живота, за мечтания дом или за партньор, ако не сме готови да се борим за тях, ако не сме готови да изцапаме ръцете си, да излезем от пътя и да направим усилие да ги съхраним и задържим, тогава просто не го искаме достатъчно. И независимо дали това е цел или човек, ако не го искаме достатъчно, тогава не го заслужаваме.

Всички взаимоотношения, най-малкото са придружени с работа. Върху себе си първо и после върху самите взаимоотношения. Парадоксално но факт, че онова което задържа вниманието ни към нещо е борбата за него. Знам, че това може да звучи малко изморително, но за съжаление, това е истината. Хората се отегчават от неща и хора, които не изискват до някъде постоянно внимание. Разбира се, твърде много внимание или твърде много борба ни кара да чувстваме връзката, като твърде много работа, но връзката, която не изисква никаква енергия е мъртва връзка.

Ако не сме готови да се борим за някого, тогава този човек заслужава нещо по-добро.
Всеки мъж или жена заслужават някой, който ги обича твърде много, че той или тя ще бъде готов да се бори за тях със зъби и нокти. Ние като че ли имаме това вкоренено в нас, буквално се нуждаем от партньор, в който най-малкото вярваме, че ще се бори за нас. Не е задължително борбата да е с юмруци. Тя може да бъде и най-често е с решенията, които взимаме , с начина по който планираме живота и ангажиментите си, начина, по който прощаваме и правим всичко, за да запазим връзката си заедно. Всичко друго се усеща като изоставяне. Никой не заслужава да бъде изоставен, особено в момент на нужда.

Ако не сме готови да се борим за Любовта, това означава че не сме готовия да я имаме в живота си!

2 коментара:

  1. Здравей,
    Аз съм епископ T.D Jakes, частен заем кредитор, който дава живот на възможностите заеми. Имате ли нужда от заем спешно, за да изплати дълговете си или имате нужда от заем, за да се подобри бизнеса си? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? търси повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние отпускат средства на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнес в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние предлагаме надеждна и бенефициент помощ и ще бъде готов да предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес:
    (bishopjakesloancompany@gmail.com)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,

    Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен заем за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

    Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас с вашата заявка за заем.

    Тази оферта е за сериозни хора.

    Изпратете ни имейл на адрес: accessloanfirm2030@gmail.com

    WhatsApp: +79265038734

    Сертифицирани сме,
    надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

    С Най-Добри Пожелания,
    Скот Лари
    Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез имейл: accessloanfirm2030@gmail.com

    ОтговорИзтриване