сряда, 6 февруари 2019 г.

Началото - Астрология на практика

                                                                 И като ще е практикум...нека да е астрология на практика.

Имам си любима астрологична техника и любим похват, който не спира да поддържа любопитството ми и да ми се отплаща с възхищение от мъдростта на звездите. Елективната Астрология. Тя се занимава с подбирането на подходящия момент за стартирането и развитието на нещо.

Елективната астрология е най-близо до онзи момент, в който науката и магията си подават ръка. Подбирането на правилния момент е метода, с който можеш да използваш свободната си воля за да повлияеш на хода на събитията. Разбира се, ако е по Божията воля и в съгласие с нишките на съдбата. Защото в противен случай и в най-прецизно подбрания момент, нещо ще те препъне, нещо ще те забави, нещо ще се случи....и моментът или ще избърза или ще почака. Вълнуващо е! Да се опиташ да подбереш момента ...и да видиш какво ще се случи. Както и обратното- когато имаш момента на случване да видиш как ще се развие случилото се във времето. Защото началото съдържа цялото! И както раждането поставя началото на житейския ни програма, а печатат на небето я описва, така и  времето в което се случва една среща, стартира на един проект, ражда се една идея, или се поема по един нов път, може да ни опише какъв е потенциалът заложен в началото и как би се развил той във времето.

От проучващата анкета стана ясно че малцина от вас проявяват интерес към елективна астрология. Целта на нашите практикуми ще бъде споделяне на опит, но най вече споделяне на любовта към астрологията, затова искам да ви демонстрирам в какво съм влюбена аз.

И така, да разгледаме момента на нашата първа среща. Целта на срещата беше току що определена на кратко: Група от съмишленици се събират, за да приложат на практика знания и умения си и чрез практически опит и дискусии да ги развият и надградят. Подбирането на сигнификаторите е най-важния момент при прилагането на този метод. 

Астрологичните сигнификатори тук са Водолей и 11 дом-свързани с груповите занимания на съмишленици, обединени от обща цел; Стрелец , Юпитер и 9 дом свързани с познанията за висшите светове, проницателността, предсказанията и прозренията; Венера и 7 дом свързани със споделянето, Меркурий и трети дом- самата информация и практическото и приложение, Сатурн, Венера, Юпитер,Уран и Меркурий като сигнификатори на самата Астрология.

Инициатора на начинанието, домакин и водещ съм аз и заемам позицията на Асцендента. Поканените, присъстващите сте вие и заемате позицията на десцендента.

На какво ще разчитаме в нашето начинание.

Най-точните аспекти на деня 8 февруари са фоновия обмен между Сатурн и Нептун, секстил между Слънцето и Юпитер и секстил между Марс и Меркурий.И трите са в орбис под един градус и по традиция се разглеждат като водещи в една елекция, наред  асцендента и неговия управител, по същия начин, както и във всяка космограма.

Относно Слънцето и асцендента въпросът е решен. Асцендент Лъв със Слънце в седми дом, троп.Водолей-те описват мен. Слънцето е сигнификатор за мен, с ко сигнификатор Юпитер. Управителя на Асц. в седми дом показва, че домакинът е изцяло отдаден, подчинен на гостите.  Можете да разчитате че с пламенна отдаденост ще споделя с вас всичко, което имам. Диспозитори на Слънцето са Сатурн и Уран-т.е ще ви споделя ако ми дадете възможност :) тъй като седми дом и неговите управители са вашите сигнификатори. Но вие ще ми позволите, защото искате да ви разкрия тайните си, да установите алгоритъм който да ви позволи да плувате в необятния океан от космическа мъдрост /Сатурн-Нептун/. Освен това Уран е на Меридиана, в компанията на решителния Марс в Овен, който управлява моя девети дом и вашия трети , а това, както сигурна съм знаете, е информационната ос на знанието и познанието. Сатурн и Уран съответно се намират във вашия трети и единадесети дом , подкрепяки намерението ви да участвате в група за придобиване и споделяне на знания. Ваш ко-сигнификатор е и Меркурий, в аспект с Марс-управител на деветия дом на познанието. 

Класически аспекта Слънце/Юпитер е първия в развитието на новия годишен Юпитеров цикъл стартирал през декември. Съвсем класически това е най-благоприятния момент от него за образование и повишаване на квалификацията, решаване на юридически казуси и напредък по проекти с перспективно развитие в бъдещето. Освен това е време, в което се установяват важни, полезни и перспективни контакти и познанства и вселената ни предлага възможности да се запознаем с нови и интереси хора, които могат да обогатят и разширят не само познанията ни, но и представите ни за нещата въобще. А така също и да ни окажат помощ и подкрепа по сложни житейски и социални казуси, духовни и научни въпроси. Добре е да отбележим и запомним интересните идеи и възможности възникващи в този момент, за да можем да поработим с тях, да ги усъвършенстваме и в последствие да ги реализираме. Подкрепа получават инициативи свързани със социални и партньорски проекти, задгранични контакти, публицистика, образование и езотерично познание. Знанията и перспективите се изясняват, появяват се нови възможности за сътрудничество. Отлично време за разширяване на социалния и интелектуалния кръг, търсене и намиране на поддръжка за лични инициативи, за участие в публични мероприятия и привличане на обществено внимание към личните проекти и дейности.Ето, аз това и правя. Не съм подбирала момента, но се радвам че Съдбата подбра за мен точно този!

Аспекта между Меркурий и Марс е последен за цикъла помежду им. Последен като фаза, но не и като случване защото заради специфичните движения и настроения на Хермес те ще повторят тази фаза още веднъж през май, преди да се срещнат отново за нов цикъл на осъществяване през юли. И Доколкото двамата не са много приятелски настроени един към друг, особено Меркурий към Марс, хармоничния им взаимообмен наистина е манна небесна, особено за пазителите и изследователите на тайните и пространствените научни теории.Защото вдъхновява предприемчивост, смелости способност за решаване на сложни задачи. Менталните усилия под влиянието на този взаимообмен са винаги продуктивни и находчиви, позволяващи ни да извлечем есенцията, важните съставки от множеството детайли на хаотичния информационен поток, за да създадем работещи стратегии.Така Марс и Меркурий в хармоничен обмен стимулират и подкрепят аналитичната, изследователската, писмената и прочее интелектуална работа. При допълнителни предпоставки, каквито ние имаме, могат дори да предизвикат диспути, дискусии и конструктивни обсъждания, които вярвам, ще бъдат изключително полезни за нашата работа. Разбира се, с ясната нагласа че евентуалните ни опоненти могат също така убедително да отстояват своите позиции. Разчитам на това, надявам се да не го забравяте и вие, и вярвам, че нашите дискусии ще бъдат действително полезни за всички.

И накрая, нека не забравяме и Луната, в навечерието на третия ден от своята първа поява, в петия от от съвпада със Слънцето, които обещават интензивен растеж и напредък във всички начинания и гарантират осезаема, материална форма и синтез.Лунната накшатра в която ще се търси форма и синтез е под влиянието на Юпитер и Сатурн, сектор концентриращ любов към познанието и позицията на Луната тук дарява роденото в този ден с истинска вяра в знанието му и отдаден стремеж към придобиването му. Тя позволява да се овладеят няколко предмета или науки едновременно на акдемично ниво и подкрепя придобиването на висока ерудиция.

Ще спра до тук-това е просто една демонстрация, целяща да предизвика интереса ви. Има още много и важни подробности-указания за предимства и недостатъци, които надявам се някой ден ще обсъдим заедно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар