понеделник, 14 януари 2019 г.

14-22 януари :Изпитание пред шансовете

Динамична, съдбоносна и щедра на резултати от миналото и проекции в бъдещето седмица се очертава пред нас. Венера и Юпитер обещават широки и благоприятни перспективи в сферата на партньорствата, социалните връзки и финансовите дела.Те подкрепени от Марс се очертават в резултат на нови направления във външната активност, инициатива и предприемчивост при внезапно проявили се шансове.

От друга страна, на пътя си към осъществяването на обещаното от Юпитер и Венера, Марс среща хладната и ограничаваща намеса на Сатурн. А това значи, че плановете и инициативите срещат препятствия и необходимост да се впишат в ограничения, появили се под формата на сложни казуси, трудни задачи, задължения и отговорности или външни трудни за преодоляване обстоятелства.

Традиционно Юпитер и Венера се приемат за големите бенефици на небето, даряващи с щастие, изобилие и късмет. Но само в случаите че знаем какво искаме, готови сме да разпознаем и приемем шансовете с благодарност и в последствие положим необходимите усилия да съхраним и развием онова, с което Съдбата така щедро ни е дарила. Обичайно обаче сме по-склони да прахосваме, онова което сме получили "даром". Сатурн и Марс пък традиционно са приети за големите злосторници, въплъщение на злите сили, които сеят разруха и унищожение. И това действително е така, особено когато работят в екип. Но само тогава когато не сме способни да възприемем, проявим и съчетаем конструктивно енергията на Марс изразена във насочена воля за промяна на външната и вътрешната реалност и принципите на Сатурн -времето, границите, закона и реда. С едно много важно уточнение - в неутралните им значения. Защото всички крайности при Марс и Сатурн действително водят до разрушение, а те по природа са крайни.

Така пред реализацията на всички шансове и обещания на съвпада Венера-Юпитер, стоят условията поставени от квадрата на Марс със Сатурн:

-Да подредим и структурираме, съзнателно да фокусираме и насочим енергията и активността си в съответствие са главните си житейски ценности, цели и приоритети. За тази цел разбира се първо следва да бъдем наясно с тях.

-Изключително прецизно и внимателно да съчетаем принципите на волята, инициативата и активността с принципите на реда, структурата и контрола. Или иначе казано, да съчетаем проактивноста с дисциплина, самоконтрол и отговорност, прецизно да планираме всяко едно действие. Можем да уподобим квадрата между Марс и Сатурн със сложна хирургична операция, изискваща пълно самообладание. Едно неволно трепване на ръката, да не говорим ексеприментални, прибързани или импулсивни действия, биха могли да имат катастрофални последствия.

-Осъзнато да изберем и приемем рамките и границите в които ще насочваме действията си. Да определим посоката и да очертаем границите на пространство, което ще изпълним с фокусирана енергия.Това могат да бъдат границите очертани от личните избори и отговорностите произтичащи от тях, границите на персоналните цели и постижения и действията необходими за достигането им, а понякога границите на външните обстоятелства и изисквания, които сме позволили някой друг да определи. Относно последните, следва да знаем че отхвърлянето им сега ще има по-скоро разрушителен, отколкото освобождаващ ефект. Но пък усвояването на урока ще ни позволи в бъдеще да разпознаваме тези ситуации и да не позволяваме друг да определя в какво влагаме енергията си.

В най-продуктивните сценарии реализацията на текущите обещания за успешна бъдеща себереализация, благоприятните възможности и шансове в партньорствата, благополучието, осъществяването на замислите ни, ще поставят пред нас условията за сериозна работа и изискват да съгласуваме действията си с текущите обстоятелства и обективната реалност. И най-важното да определим и да се фокусираме в главното и да отстраним излишното. По пътя към широките и обещаващи хоризонти се налага да коригираме планове и стратегии според изискванията на практическата реалност. Със сигурност ще се наложи да вземем сложни и трудни решения, да направим избори определящи бъдещето, поемайки върху себе си цялата отговорност и съответстващите задължения. И може би нещо да пожертваме.

В по-неблагоприятните сюжети можем да се натъкнем на критични обрати, които ще променят или отнемат досега съществуващи възможности. А някои обещаващи перспективи или новопоявили се възможности, ще се окажат източници на още по-големи неприятности. Всички тези неблагоприятни ефекти ще се появят в следствие на проявена в миналото и сега неспособност за самоконтрол, нежелание за поемане на отговорност за ключови избори и решения, както и в следствие на импулсивни решения и прибързани действия, или напротив бездействие, пасивност и отказ от инициатива.

И все пак, ако в момента намерим сила и воля да концентрираме вниманието си върху указаните по-горе задачи, бихме могли да избегнем или минимизираме неприятностите и житейските катастрофи. В човешката природа е да оценяваме нещо, едва когато го загубим, или се наложи да го пожертваме. Но и волята човешка е способна да направи пробив, когато се стреми да постигне и утвърди определящите ценности, които я задействат.  Бъдете внимателни!!!  Всички описани тенденции вероятно вече са се появили под една или друга форма, но тепърва ще се разгръщат през следващите дни, за да достигнат пълния си потенциал около 20-22 януари по време на предстоящото пълно лунно затъмнение. А когато имаме затъмнения всички прояви било то конструктивни или разрушителни, могат да имат съдбоносни последствия и да оставят дълбоки следи в живота ни.

1 коментар:

  1. Анонимен7:11:00

    Привет, я просто хочу сказать всем, что я получил свой ссуду в размере 1000000,00 долларов от инвестиционной программы ссуды мистера Бена и на 100% законный контакт по электронной почте: 247officedept@gmail.com или напишите ему на WhatsApp + 1-989-394-3740 . если вы ищете 100% финансирование по низкой ставке 2% взамен.

    ОтговорИзтриване