събота, 20 октомври 2012 г.

За мен

Здравейте, 
казвам се Елена Пенчева. Вълнувам се от темите на езотериката и древното познание за света още от дете, а когато  през 1999г. се  срещнах с Астрологията се влюбихме една в друга от пръв поглед и много скоро разбрах, че тази любов ще продължи цял живот. От тогава изследвам астрологичното познание от древността до днес, пиша статии на астрологична тематика и не само. Обичам да пиша. Интересувам се и имам познания също в съвременните и древни методи на холистично лечение. Интересът ми към древното познание пък ме е отвел към Египет, Вавилон, света на траките, елинистичния и арабския свят, чиито религиозно-философски възгледи за мен са източник на прозрения и възхищение. Чувствам се принадлежна към духовната школа на Херметизма и Неоплатонизма, Всемирното Бяло Братство и възгледите за йога, като начин на живот на Свами Сатянанда. Представител съм на Варненската астрологична школа, която смея да твърдя към настоящия момент е на водещо световно ниво. Мои учители са Адриана Вотей и Румен Колев, от които усвоих и продължавам да усвоявам тайните и инструментариума на съвременната и античната астрология. Живея и работя в София и Варна. От 2009г. се занимавам професионално с астрология като консултант. В работата си се стремя и надявам се успявам, успешно да съчетавам и прилагам както съвременни, така и непознати и достъпни за малцина знания и методи от древността. От 2018г. преподавам антична и традиционна Астрология  .

В живота си се стремя да откривам красотата във всеки елемент на Творението и благодаря на Бог, че ме е дарил с умението да го забелязвам и да му се наслаждавам. Мисля, че именно този стремеж ме отведе към Астрологията, като познание, позволяващо да се вникне в природата на Сътворението, причините и съвършените механизми които поддържат баланса в него в състояние на абсолютна Красота.  Грандиозен и абсолютно невъзможен за осъзнаване от нас е замисълът на Божественото творение, но астрологията е наука която може да хвърли светлина върху онези аспекти от него които са фокусирани в конкретните граници на пространството и времето. Така се научих да откривам и ценя красотата на мига, да виждам предимствата и най-вече скрития потенциал в недостатъците му. Вярвам, че ако можеш да откриваш красотата и възможността, във всеки момент ще живееш в красива и изпълнена с безкрайни възможности реалност. Вярвам също, че мога да ви помогна да откриете дарът на настоящето за себе си и повярвайте ми, струва си да инвестирате в него. Мои водачи са Юпитер и Сатурн-Вярата и Мъдростта, а силата ми е в Слънцето.

За Астрологията

Рожденият хороскоп описва изборът на Душата ни - тя си знае пътя и мярката. Щастието пък зависи от готовността и волята да следваш пътя на душата си.  Свободната воля е дар, с който ти избираш да учиш или да не учиш.  Ще поемем ли отговорността за живота си или ще плуваме по течението насочвани от хора и събития, дали ще осъществим максимума или минимума от възможностите, както и как ще се чувстваме в този процес, зависи от свободната ни воля. 


Какво можете да очаквате от обучението по астрология?


Когато ученикът е готов, среща учителя си. Когато учителя е готов, среща учениците си. Най-доброто, което един учител може да даде, е да преведе учениците си през собствения си път, да ги запознае с откритията си по него, със съкровищата които е получил, със знанията и опита придобити по време на пътуването. Както и с грешките, които е допуснал и опасностите на които се е натъкал-не за да ги предпази, а за да ги подготви, а и защото грешките понякога учат повече от успехите.

Моят път към астрологията започва далеч преди срещата ми със самата астрология. Като дете с часове лежах под звездното небе и наблюдавах звездите. Книгата с която се научих да чета бе " Приказки и легенди за съзвездията". Като девойка и млада жена с часове прекарвах потопена в чудния свят на историята, философията, митологията, религиите, окултните учения и течения, мистерийните и традиционните духовни школи, средновековните духовни ордени, теософията, антропософията и словото на Учителя Беинса Дуно и други велики посветени. Така разбрах, че Бог е един, но може да има много лица и много имена, че има два пътя-поддържащи и обслужващи Неговата воля, че има абсолютни принципи създаващи и поддържащи и обясняващи законите на Неговото творение. Приех Бог, избрах си пътя, и поех към изучаването на принципите и законите чрез Астрологията.


Това е което можете да очаквате от обучението по астрология при мен. Считам, че само по себе си астрологичното познание не може да бъде нито усвоено, нито приложено - правилно и в цялата си пълнота. Изучаването на Астрология е път-към себе си и към света. Ако не познаваме основните окултни принципи, духовните закони на Вселената, еволюцията на човечеството, процесите през които преминават съзнанието и душата по време на тази еволюция, то си остава просто знание, на което липсва дълбокото разбиране да го превърне познание. Ако процеса на обучение не следва пътя на окултния ученик, познат и доказал своята ефективност в духовните и мистерийни школи от древността до днес, то дълбочината и всеобхватността на звездната мъдрост трудно биха се разкрили пред обучаващия се. А това е път към себе си, при който се отхвърлят предубежденията, отпада гордостта и се усвояват търпението, смирението, постоянството и любовта към ближния и към света. А целта е превръщането на любопитството в мъдрост. Ако не познаваме небето и звездите пък, и не сме установили пряк контакт с тях, също не бихме могли да постигнем дълбочина в усвояването на тяхната мъдрост. Не можеш да твърдиш че познаваш някой, когото не си виждал и с когото не си общувал.


Ако искате да научите какво е значението на планета в дом или как ще преживеете транзита на Сатурн през Луната, вероятно аз не съм вашия учител. Такъв най-вероятно не ви и трябва-има достатъчно булевардна астрология на книжния пазар. Ако искате да се научите да разбирате същността и природата планетите и небето обаче, по начин който да ви позволи сами да тълкувате тяхното значение и изява на едно или друго място в хороскопа-заповядайте.
 

Ако искате да се научите бързо да анализирате хороскопа, да правите прогнози и да давате съвети, вероятно също не съм вашия учител. Освен, ако вече нямате базово обучение по астрология и просто имате нужда от усвояване на тънкости, допълнителни методи и инструменти и различна гледна точка. В такъв случай ще бъда щастлива да се срещнем за да обменим знания и опит. Но както казах усвояването на астрологичното познание върви синхронично с развиване на качества като търпение, смирение и постоянство, съвместно с усвояването безкрайно разнообразие от допълнителни знания в различни области на човешкото езотерично и екзотерично познание. А това не става бързо.

Така че от мен можете да очаквате да опознаете астрологията като една от петте науки произтичащи от херметичното учение, да изучавате астрологията като инструмент на окултното познание и средство за себепознание и самоусъвършенстване, да тълкувате актуалните звездни констелации като средство за разбиране и синхронизация с процесите, принципите и законите проявяващи се в поднебесния свят, да се научите да общувате с небето и звездите, да ги разпознавате и да различавате различните им лица.


Какво можете да очаквате при консултация с мен?


-Ректификация-прецизиране на времето на раждане
-Анализ на рожден хороскоп и конкретни теми-взаимоотнашения, професия, финансово благосъстяние, зраве и прочее
-Духовен прочит на хороскопа-за пътя на душата, причините да сме тук, какво осмисля живота ни, задачи и потенциали
-Синастрия-анализ на лични, семейни и бизнес взаимоотношения
-Прогностика-прогноза за определен период, за осъществяване на конкретна тема, за развитие на конретен сюжет
-Отговор на конкретен въпрос
-Избор на подходящ момент за осъществяване на намерение, стратиране на начинание, преговори и пр.
-Бизнес консултация

Или иначе казано:

Да разберете кога, какво, как и защо? Не очаквайте от мен да ви кажа какво да направите. Но ви обещавам, че ще направя всичко възможно да ви дам цялата необходима информация за Вас и света около Вас, за да можете да направите своя информиран избор, да откриете причини и да намерите решение, да изберете подходящ момент, да решите проблем или да се справите с житейска ситуация.

За да може всичко това да се случи са нужни само четири неща:
-да се свържете с мен за да си запишете час за консултация
-да имате рожденни данни -дата, масто и час на раждане /ако нямате точен час ще го установим чрез ректификация/
-да ми предоставите нужните данни за проверка на часа /това е задължителен етап в моята практика/
и най важното:

-да знаете защо сте пожелали астрологична консултация


Какво не можете да очаквате при консултация с мен и кога аз най-вероятно няма да се окажа Вашия Астролог?


-Когато дойдете просто "ей така", без конкретна причина, от любопитство и с въпрос "кажи ми нещо за мен?" Този въпрос предполага да получите каквото сте поискали - "нещо" с общо съдържание и посредствена полза. Мъдростта на звездите и Планетарните Духове изисква да се отнасяме към тях с уважение и смирение. Което от самосебе си означава да не ги обиждаме с посредственост.
-когато имате намерения да манипулирате съдбата, хората и обстоятелствата в живота си с помощта на астрологичното занние
-когато целите и намеренията ви са да повлияете на други хора в техните избори и решения
-когато искате да научите "нещо" за "някой", без негово знание и съгласие и без правото да получите тази информация. 

А ако не занете какво да ме попитате, но усещате че срещата с Астролог би била полезна за Вас, просто елате.Аз ще ви помогна във формулирането на въпросите. 

1 коментар:

  1. Анонимен21:53:00

    Здравейте Г-жо Елена Пенчева, как да се свържа с вас?

    ОтговорИзтриване