понеделник, 4 септември 2017 г.

Пълнолуние на Истината

На прага на есента, съзнателно или принудително се налага да се настроим на честотите на сдържаната "девича" енергия. Живота ни връща към ежедневните задължения, обичайния ред и рутината и изисква от нас да проявим делови качества, практичност, акуратност и най-вече способност и умение да държим живота си на фокус. Дали и доколко ги притежаваме ще стане ясно много скоро по време на Пълнолунието в празничния 6-ти септември / 10,02 ч./ . А притежаването им е изключително актуално и дори живото спасяващо, предвид размиващото същия този фокус влияние на Нептун, инатливото настроение на стационарния Меркурий и все още пораждащото съдбоносни обрати влияние на Слънчевото затъмнение. И ако сме си помислили че вече сме видели, разбрали и преживяли всичко, именно в седмицата 4-10 септември, ще ни се наложи често да си припомняме народната мъдрост че "Пилците се броят на есен".Подовете от августовските събития също.

Пълнолунието винаги довежда процесите до максимална реализация, поставя естествен финал на онези от тях, достигнали до своята зрялост, поднася резултати, хвърля светлина на онова което до този момент е останало в сянка и често ни принуждава да си отворим очите за онова, което до този момент умишлено сме избягвали. Така е и този път, дори нещо повече. Пълнолунието ще освети ситуациите темите и житейските сфери, в които проблемите се дължат на собствените ни илюзии и нежелание да видим и приемем истината. Едни ще поставят точка на важни житейски сюжети, други ще се сбогуват с надежди и хора които дълго са обслужвали представите им за настоящето и бъдещето. Трети вероятно ще получат настойчива покана от живота или собствената си съвест да преразгледат наскоро взети решения или да коригират допуснати грешки. Във всеки случай, небето ни поднася финална възможност да видим и осъзнаем действителността и да приемем реалността такава каквато е.

Дали ще го сторим е въпрос на избор. А и никой не ни обещава, че прозренията ще ни се отдават с лекота, или че ще постигнем дори да искаме така желаната яснота. Нептун е коварен съблазнител и следва да внимаваме да не заменим една илюзия с друга. Най-съблазнителното му предложение ще ви обещае да ви спаси от натрапчиви мисли , емоционални състояния и страхове с помощта на безобидни алтернативи да отклоните вниманието си, да срещнете мечтата си, да избягате от истината и да се потопите в изкривената илюзия за себе си и за света, или да си осигурите поне миг отмора, удоволствие и утеха.

И така, в най общ смисъл нептуновото влияние на фона на меркуриевата стационарност, може да се опише като банална изява невнимание и липса на фокус подхранени от копнеж за бягство от действителността и истината за себе си. Във взаимоотношенията ефекта ще се проектира под формата на недоверие, в делата с хаос и застой, нечисти мотиви и приемане на желаното за действителност. Разумно би било през тази седмица да отдадем предпочитания на проверените хора и проверените чувства. Да не потискаме тихия глас на съвестта, да не бягаме от чувството на дълг към себе си и другите, и категорично да се въздържаме от интриги и манипулативни сценарии. И най-вече да държим спасителния фокус на Дева, проявени в здравият смисъл, практичния подход и рационалните аргументи на Меркурий

Меркурий сам по себе си ще оформя в реалността ситуации изискващи да въведем нови модели и навици, адекватни на вече осъзнатото и преживяното. Вероятно ще се наложи да преразгледаме някои планове и представи, и да нагодим обстоятелствата в живота си в съответствие с новите задачи и сценарии възникнали през август. Указанията за необходимите промени вече са дадени, а бъдещият ни успех зависи от готовността с която осъществяваме промяната и най-вече от това как сме реагирали -конструктивно или деструктивно. Променили ли сме нещо за да запазим и съхраним онова което е ценно за нас, или напротив пожертвали сме ценното за да запазим себе си непроменени. И предвид че небесният вестител ще се позастои в точката на неотдавнъшното слънчево затъмнение, можем да интерпретираме този застой като последна възможност да поправим грешките на миналото, за да прекрачим свободни в бъдещето. Съвпадение или не, решенията изборите и събитията в тези дни не само ще поставят финал на промяната потекла през август, но и ще определят сюжетите които ще се развиват в живота ни в бъдеще. Невидима или съвсем реална ръка сега завърта колелото на Съдбата, а за нас остава възможността и отговорността да отхвърлим вече доказалите се като деструктивни или просто неработещи сюжети, представи и поведение и да потърсим нови, по-добри алтернативи.

Колкото до начинанията и новите сюжети, разумно е да не прибързваме с тях. Докато Меркурий не излезе от ретроградната си примка около 19 септември, активните действия, новите начинания и житейски проекти са със съмнителен изход. Ако не овладеем жаждата за промяна и импулса незабавно да пристъпим към конкретни дела, което е по-скоро правило отколкото изключение в дните около Пълнолуние, след изхода от примката е възможно вместо пред ново начало да се окажем изправени пред необходимостта да поправяме грешките си.

И така от една страна се намираме в период на важни промени, от друга ни се налага да се ориентираме в условия на неопределеност, с ясното съзнание че събитията няма да се развиват така както сме очаквали, но затова пък ще имат сериозно присъствие, развитие и роля в бъдещето ни. На помощ ни идва съзнателният отказ от заблуди и самозаблуди, приемането на необходимостта от изменения, гъвкавостта и готовността за промяна в поведението и представите съгласно променените вече обстоятелства и безусловната честност към себе си и другите. Бъдете внимателни и съвестни в решенията и изборите си. И като добър стопанин с любов и вяра в бъдещето, внимателно и отговорно положете основите на тези нови сюжети, идеи, навици, планове и проекти, които ще ви помогнат да се проявите в качеството си на истински творец на собствената си Съдба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар