четвъртък, 30 август 2018 г.

Преобразения Марс


Ето че най-после Марс условно пое в "правилната посока", но още поне седмица ще се движи почти незабележимо, а докато напусне напълно ретроградната си примка остава още месец и половина. От средата на май, господаря на силата и волята ни отправя предизвикателства за да преразгледаме професионалните си ангажименти и енергията която влагаме в тях, социалния си статус, дългосрочните си цели и стратегиите за тяхното постигане, както и всички йерархични взаимоотношения-най-вече с онези, които ни превъзхождат по възраст, социален и професионален статус, постижения и обществено положение. Силно козирожкия акцент в действията и дейностите, с които иска да ни ангажира Марс привличаше и ще привлича вниманието ни върху въпроси касаещи структурата и формата около която сме организирали битието си, недвижимостите и строителството, местожителството, подготовката за стартирането на нова кариера или нов бизнес, както и на нов етап в тяхното развитите, който да ни изведе на ново по-високо стъпало в професионалната и социална реализация. Вече започват да се появяват и първите предпоставки, които ще ни разясняват защо е било необходимо да спрем и отбием от пътя през юни, да преразгледаме целта към която сме насочили сили и енергия през юли и да проверим дали и доколко я саботираме със собствените си действия и постъпки , а през август да потърсим нови цели или нови методи за постигането на онези стремежи, които продължават да бъдат актуални и в които усилията ни не са били обезсмислени чрез провал, разочарование или тотален разпад и отказ на обстоятелствата да ни съдействат за постигането им.

Но все пак, следва да имаме предвид че стационарно директната фаза не е зелен флаг за старт на ново състезание. Макар и приоритетите да са преподредени, напрежението продължава да съществува, условията все още са неопределени, а резултатите от летните събития тепърва ще се проявят. Така че все още е рано за старта на нови инициативи, разчитащи на бърз подем и развитие. Именно сега обаче, през следващите две седмици ще се проявят най-големите промени и ще се вземат най-важните решения. И те под една или друга форма ще изградят окончателните параметри на реалността, за да ни укажат как и накъде да насочим енергията и усилията си за напред и как да си служим по-ефективно с тях. Изключително интересна и знакова е синхроничността във фазите на Марс и Сатурн, които сега едновременно се намират в мястото си първа станция-там откъдето Сатурн е започнал ревизията и преразглеждането на стратегическите цели и фундаменталните основи, а Марс -на средствата, методите, действията и реакциите които ги обслужват или не. А резултатите, постиженията и степента на удовлетворение от тях ни подсказват необходима ли е промяна, или напротив-целта и средствата за постигането и са правилно избрани.

Затова сега, както и през целия септември е важно да предприемем онези действия, които ще ни помогнат да използваме и насочим текущите обстоятелства в ново направление-към преразгледаните цели и поведение.Това е време за подготовка, време за изпробване и изработване на нови модели на поведение, на нов инструментариум, на нови стратегии. Време за преразглеждане на приоритетите и дългосрочните цели. Не се бойте да експериментирате-обстоятелствата сами ще ви посочат средства, кои методи и кои цели са адекватни на новите условия и ще бъдат подкрепени от Съдбата. Но и не бъдете твърде праволинейни и нетърпеливи-позволете на обстоятелствата и резултатите да ви насочат. Първите резултати ще се проявят още в средата на септември. Това касае преди всичко сюжетите, имащи отношение към професионалните дейности и ангажименти, персоналното обновление, успеха, благополучието, стабилността, ресурсите и финансите, свободата на действия в изявата на личния потенциал и прекрачването на онези граници -външни и вътрешни, които до момента са я възпрепятствали. Информирайте се в кой дом във вашия хороскоп се намира стационарно директния Марс сега. Това е онази житейска сфера в която променените стратегии, поведенчески модели и реакции, както и целенасочените усилия, енергия и воля ще донесат продуктивен резултат.

Сега е  момента да се замислим поставили ли сме си цели в тези области и ако не-да го сторим, да направим повторна оценка на постиженията си в тях, ако вече има такива и да решим, какво в момента е най-необходимо, за да постигнем поставените цели... и чак след това да продължим към тях.

И както вече вероятно сте забелязали, по време на стационарно директната фаза на Марс, вероятността от конфликти и кризисни ситуации на колективно и индивидуално ниво се повишава. По често от обичайното се случват аварии, катастрофи и публични ексцесии. Периодът често е съпроводен с изострени военни конфликти и екстремиски изяви, катастрофи по технически и природни причини, но с участието на човешки фактор, резки промени в метеорологичните условия и прочее екстремални обстоятелства. Поради това е разумно през следващите две седмици да избягваме неоправдани рискове и травмоопасни ситуации. да въздържаме от пътувания в потенциално опасни райони, да бъдем внимателни при шофиране и работа с остри режещи инструменти, запалителни и взривни вещества. Обърнете внимание на здравето си, особено на онези проблеми които са възникнали или неволно сте си причинили в периода от средата на май до края на юни. Сега те могат да се изострят, да проявят рецидив в случай че сте приложили някакво лечение, както и да намерят временно или окончателно решение. Като цяло сега е момента да стартираме общо укрепващи и спортно възстановителни програми, които ще ни помогнат да повишим издържливостта и силата си. Обърнете сериозно внимание и на емоциите си-не се поддавайте на емоционални провокации и не предприемайте действия под влиянието на моментни импулси. Сега е момента да положим и началото на цикъл от практики и упражнения целящи постигането на самоконтрол и вътрешна сила.

Ако искате да направите нещо, направете го добре! Ако искате да го направите добре, подгответе се добре! Желая ви успешно преразпределение на приоритетите, сила, постоянство в осъществяването им и гъвкавост относно средствата и пътищата за постигането им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар