понеделник, 18 юли 2016 г.

Пълнолуние в Козирог - Разполагате ли със стабилна основа?

Пълнолунието настъпва в 01,56 ч. на 20 юли и активира теми и процеси подвластни на оста Рак - Козирог.

Свикнали сме да мислим и да описваме дните около пълнолунието като време на безпокойство, емоционална експанзия, спонтанни постъпки и бързи резултати. Пълнолунието в Козирог обаче е малко по различно и не обещава обичайния изблик на емоции, не и на пръв поглед. Козирог със сигурност не осигурява подходяща атмосфера за непостоянната и ирационална природа на Луната. Тук тя е в изгнание, а чувствата ни като че ли се намират под контрола на разума,.... но и това е така само на пръв поглед. Пълнолунието в Козирог може да поднесе немалко сюрпризи именно поради тази привидна сдържаност и невъзможността да се отпуснем и да изразим емоциите си, което е и основния проблем на Козирожката Луна. Парадоксално или съвсем закономерно  заради ограничената външна изява в този момент за нас стават далеч по достъпни безграничните ресурси на вътрешният ни свят, светът на емоциите и въображението. Ресурси, които са си с нас винаги, но именно сега когато Луната изцяло поглежда и отразява светлината на Слънцето в Рак, възможностите ни за достъп до тях многократно нарастват.

В ежедневието ни, тази тенденция би могла да се изрази в повишена емоционалност която поради невъзможността да намери подходяща форма на изразяване, мутира в мнителност, желание за контрол над обкръжението, или опити за налагане на личното мнение. Актуализацията на семейните теми в живота ни сега не е случайна. Не е случаен и изявения стремеж за социални и професионални постижения. Проблемът е в привидно опозиционните ни представи за семеен уют и социален успех и необходимостта да ги обединим в едно цяло. Но кой би могъл да се радва на успехът и постиженията си, ако няма здравата основа за растеж и подкрепата на семейството си, уюта и топлината на дома възстановяващи силите ни след тежките битки на деня. И кой би могъл да се чувства щастлив и пълноценен във взаимоотношенията си с близките, ако не е удовлетворил изконния за всяко човешко същество стремеж са себереализация и не успява да разгърне  потенциалът си в продуктивна и достойно оценена в социума дейност.

Пълнолунието по оста Рак-Козирог ни приканва да въведем порядък, или поне да опитаме да го сторим, в темите извайващи един от стълбовете на нашето съществуване - домът и кариерата. Като тук под дом не бива да разбира само местообиталището и хората с които споделяме пространството си, а всичко онова, което се явява основа на нашето съществуване - домът, родът и родителите, произход и родина и дори, може би най вече - душата или онова вътрешно пространство, което е най съкровено и пазим само за себе си и което често е източник, а и сцена на сурови битки или на необяснимо щастие. Всичко, което е източник на нашата емоционална сигурност и създава условията или пък пречките за социалната ни реализация. Рак и четвърти дом в хороскопа на който той съответства, ни захранва с енергията, която след това осигурява хумусът на нашето съществуване. Тя осигурява условията за израстването на здраво растение, с което да сплетем венецът на нашите постижения - Козирог.

Разполагате ли с онази емоционална устойчивост и зрялост, която позволява на здравата личност да реализира себе си. Осигурява ли ви вашето семейство този ресурс? А вие използвате ли го правилно и по предназначение, или го прахосвате необмислено в непродуктивни занимания? Не пренасяте ли неразрешените проблеми от детството си във взаимоотношенията си в социума и отношението си към успеха? И ако е така, по какъв начин това пречи на вашата кариера? От кого са завещани вашите социални роли, прилягат ли ви и дали пътя който сте избрали е точно вашия, или просто отчаяно се стремите да докажете нещо някому, лишавайки се от възможността да реализирате онзи потенциал, който ви прави уникална и неповторима личност? Повтаряте ли грешките на родителите си?  Надграждате ли постиженията им? 

Ето това са въпросите на Пълнолунието в Козирог. Можете да си ги задавате самостоятелно, а можете и да се огледате за знаците на съдбата-конкретни събития или обстоятелства с които тя ще се опитва да ви подскаже идеи. Можете да действате смело и да вземате инициативата в ръцете си. Това пълнолуние подкрепя реализацията на кардинални промени. Само моля, бъдете съзнателни в постъпките и решенията си, за да не се превърнат те в поредния тинейджърски бунт срещу семейните правила, без това до доведе до конструктивни изменения в живота ви.

Козирог е известен с трудолюбие, усърдие и амбиция, а пълната Луна тук ще ни възнагради с богата реколта за усърдната работа. Вероятно ще почувстваме нарастваща непримиримост срещу пространствено времевите ограничения. Безспорно обаче, това е идеалния момент да доведем поне до логически завършек проектите и задачите които са ни ангажирали до момента. Ще разполагаме с необходимите сили и най-важното остър ум и трезва мисъл. Визията ни за света в този момент е максимално близо до реалността, а усещанията ни - дълбоко свързани с първичната ни природа. Така съществуващите проблеми и предизвикателства ще се окажат не толкова сложни, а решенията ще произтичат от само себе си.

Най-ценният дар на това Пълнолуние обаче е възможността да установим дълбок контакт със своя вътрешна природа, с онова вътре живеещо в нас същество, което е наясно с всички проблеми и всички решения. Не бъдете безотговорни към съкровените си желания и нужди, обърнете сериозно внимание на емоциите, емоционалните си реакции, настроенията и предчувствията си в тези дни. И ги използвайте като най-ценният си ресурс. Можете да бъдете уверени, че промяната в емоционалните реакции към определени ситуации може да доведе до грандиозни промени в заобикалящата ви реалност. Ако в този момент се опитаме да реагираме на незадоволителни за нас обстоятелства все едно че те вече са се променили в желаната посока, много скоро ще забележим, че в живота ни настъпва положителна промяна. И напротив, с негативните и остри емоционални реакции сега можем програмираме задълбочаването на онези сценарии, от които всъщност желаем да се освободим и последствията от това ще станат видими още в края на юли.

На всички пожелавам дълбоки прозрения и желани изменения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар