четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Малка пролетна увертюра

В края на зимата, на прага на пролетта, обичайно се понасяме на крилете на вдъхновението и надеждите за бъдещето. Астрологичните условия през тази година обаче ще ни държат здраво стъпили на земята и то неслучайно - навлизаме в най-интензивния, важен и наситен със събития период на 2016г., а и, струва ми се, за последните две години. Причината? Марс навлезе в ретроградната си примка, на фона на вече явно осезаемото действие на мартенските затъмнения и конфликта на двата социални гиганта - Юпитер и Сатурн. Това означава, че в навечерието на март вече ще бъдем потопени в сюжети и ситуации, в които ще трябва да пребиваваме и да разрешаваме през следващата половин година. Те, от своя страна, ще ни поставят задачи, които могат необратимо да променят реалността ни. А това вече е повод да бъдем малко по-внимателни, много задълбочено да обмисляме решенията си и най вече да следим за всички промени в обстоятелствата и сюжетите в живота си.

Още в края на февруари ще започнат да се оформят обстоятелства, да се проявяват тенденции и да се огласяват решения, поставящи старта на важни житейски промени и реформи. Текущите събития ще ни принудят да се включим активно в живота и да концентрираме усилията си в това да променим реалността, в която живеем или да се нагодим към промените, настъпващи в нея. Събитията и нововъзникващите тенденции и планове ще бъдат достатъчно неясни и без определени перспективи, за да внесат допълнителна доза объркване. Промените ще могат да бъдат многобройни и да се развиват стихийно, засягащи различни житейски области - личен живот, себереализация, благополучието, социални роли и статус и най-вече дългосрочни планове. И докато във взаимоотношенията и партньорствата предстои кулминация и разрешаване на всички спорни ситуации, то не така стои въпросът със себереализацията и дългосрочните ни планове, за които настъпва важен критичен етап в развитието.

Важни промени в условията на работа и развитието на кариерата, изменения в обективната обстановка, засягащи дългосрочни жизнени планове и стратегия на развитие ще изискват нашето внимание и ще ни подтикват към ключови решения. От друга страна, предстоящите през март затъмнения подсказват протичащите събития и взетите решения могат да имат сериозен отпечатък в живота ни.

Какво не бива да подценяваме?

-Че може би преживяваме криза, касаеща социалната ни реалност, дългосрочните ни цели и стратегии за развитие, която може временно да ни изпрати в задънена улица. Тук вече рискуваме да влезем в окото на бурята, ако в опитите си да спасим провалените си планове и надежди предприемем радикални стъпки и пристъпим към важни решения в ситуация, която определено не може да ни предостави сигурни и ясни посоки.

- Нови обстоятелства, касаещи кариерата, личното ни развитие и обучението - те най-вероятно ще бъдат съпроводени с объркване, ще имат неопределен характер и неясни перспективи.

- Важни промени, свързани с кулминация на досега развиващите се сюжети в личните, деловите и социалните взаимоотношения и партньорства и резултатите от тях-в положителен и отрицателен смисъл

- Взаимоотношения с по-възрастни роднини и висшестоящи, както и техните дела и проблеми.

- Въпроси, касаещи здравето, лечение и профилактика на заболявания

- От всичко изброено дотук по малко, което е може би най-трудния и объркващ вариант 

Във всеки случай независимо с какво ви е сюрпризирал Малък Сечко и какви изненади ще ви поднесе Баба Марта, следва да знаете, че те са сигурна индикация, че се намирате на прага на нов, важен етап от живота. Събитията вероятно ще би объркат и дезориентират, тъй като човешкото съзнание не знае как да се справи с онова, което още не е било и предпочита да си служи и разиграва версии на онова, което вече се е случило. Доброволно или не обаче сте преминали прага и сте се озовали в една съвсем нова територия, а всички трудности и усложнения са знак, че сте поканени да излезете от зоната си на комфорт, да напуснете обичайната си територия и да отидете там, където до сега не сте били. Е, не е лесно, но със сигурност е интересно!

Успех

Няма коментари:

Публикуване на коментар