понеделник, 7 януари 2013 г.

Сватбен календар 2013 - анализ на благоприятните за брак дни през годината





Всички надявам се осъзнават, че бракът е сериозно начинание към което освен с любов, следва да се пристъпи и с разум и отговорност. Когато решението бъде взето, често то бива веднага последвано с вълнения относно определянето на деня на предстоящата сватба. Не закъсняват и съветите, най често от родители и близки роднини, както и възпрепятстващите условия свързани с възможността им да присъстват на празничното събитие.

Всеки човек обаче е отговорен преди всичко пред себе си за собствената си съдба и има правото и привилегията да направи личен избор, относно събитията, които могат да я променят. Денят в който кажем „Да” на избраникът на сърцето си, ни свързва в едно цяло и поставя началото на нашият съвместен път. Характеристиките на този ден определят съдбата на това ново цяло, пътя на развитието му, предизвикателствата и щастливите мигове, които му предстоят. Когато най-после срещнем единствения, неповторимия и най-прекрасния човек, на когото сме готови да посветим целия си живот, си струва да изберем правилния момент, който ще подкрепи бъдещия съюз. Дали има смисъл от обсъждането на този избор с професионален астролог-това всеки решава сам. Но със сигурност има смисъл да се вземат предвид правилата, по които древната наука определя дните, които не са благоприятни за сключването на брак. В крайна сметка всички очакват да постигнат щастие и хармония в съвместния си живот и в настоящата статия ще се опитам да изясня кога това е възможно и постижимо съгласно астрологичните правила.

Като цяло годината е подходяща за брак според общите условия. Луната е господарката на тази година, а тя покровителства майчинството, домът, семейството и семейните връзки. Нейната любяща закрила ще подкрепи желанието на всички, които мечтаят за здраво и сплотено семейство. Сходен характер има и Сивата водна змия, която е господарката на годината според китайския календар. Казват, че тя също подкрепя, онези които желаят да създадат здрава и хармонична емоционална връзка. Освен това, тази година носи и вибрациите на числото 6, което е числото на Венера. Не съм специалист в китайската астрология, но според класическата, създаването на хармонично партньорство и любящо семейство, зависи най вече от Венера и Луната. С тяхната благословия, браковете сключени през тази година, ще бъдат, надявам се щастливи и успешни.

През  годината Сатурн, който гарантира стабилността се намира  в Скорпион и ако сте избрали този година за да сключите брак вероятно знаете какво искате и как да го постигнете, способни сте на интензивен обмен и можете за носите товара на големи отговорности. Ако не –ще се научите и това ще бъде един от най-ценните уроци, които ще усвоите в живота си. Доверявайте се повече на своите инстинкти и ако сте били честни пред себе си, правейки своя избор на партньор, щастието няма да ви се изплъзне. Бракът сключен при Сатурн в Скорпион ще ви научи на повече решителност и способност да отстоявате личния си избор и семейните интереси. В летните месеци Сатурн ще бъде подкрепен и от Юпитер, който преминава в Рак-знакът на семейството, традициите, инстинктите и грижата за тяхното удволетворяване. Това е изключително подкрепящ връзките и брака обмен между двете планети, който гарантира стабилност и благополучие за тези които са направили избор със сърцето си. През лятото Юпитер и Сатурн се свързват с Нептун и образуват голям хармоничен триъгълник във водните знаци. Водната стихия именно управлява чувствата и емоционалните привързаности и стига да сте искрени в желанието си да се отдадете някому изцяло, да градите и съхранявате семейството си и отговорно да защитавате семейните интереси и ценности, със сигурност ще се радвате на дълъг и щастлив семеен живот.   

Преди  да разгледаме какви възможности предлагат отделните месеци, е добре да си преговорим отново общите правила.Бракът е важна стъпка и би било добре при избора на дата да изключим онези дни, които по тези общи правила са неблагоприятни. Такива са периодите на ретроградност на Венера-покровителката на любовта и Меркурий-на договорите; дните около слънчевите и лунните затъмнения, и дните с неблагоприятно за брака въздействие по лунния календар.Тук ще се опитам да ги подредя по важност, макар че лично аз не бих рискувала да дам препоръки за коя да е от тези дати-за мен те са неблагоприятни по общите правила и не подлежат на допълнителна оценка.
................................................................................................................................................
ЦЯЛАТА СТАТИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар