сряда, 25 юли 2012 г.

ЛЪВ (23 юли-22 август)

Зодиакалният знак ЛЪВ е петият по ред знак.  Той принадлежи на елемента „огън” и наред със зодиакалните знаци СКОРПИОН, ВОДОЛЕЙ И  ТЕЛЕЦ, оформя  групата на  неподвижните зодиакални знаци.

Неговото графично изображение идва от гръцката буква ЛАМБДА, с която започва и името на знака, а не от опашката на лъва. В графичното означаване на знака различаваме кръг - творческото начало, продължението на контурите на съд, обърнат надолу-събиране и приемане, а в края на графиката - полукръг - символ на разпръскващата се енергия.
СЛЪНЦЕТО минава през този знак от 23 юли до 22 август, т.е. в средата на лятото. Този огнен знак отбелязва пълния разцвет - най-топлия период на годината. По това време завършва узряването, класовете натежават, а плодовете - позлатяват. Всичко изразява жизненост и великолепие.  ЛЪВЪТ е знак на предпочитанието, дом на СЛЪНЦЕТО. В астрологията Слънцето е основния показател на жизнеността. То дарява родените под знака ЛЪВ със сила и мощ, с доверие в себе си, с гордост и нужда да господства, да царува над антуража си, така както лъвът е цар на животните.  Този зодиакален знак дава на личността способност да командва, прави я властна, като затвърждава у нея самообладанието. Един ЛЪВ знае да поема защитата на слабите, които се подчиняват на неговия авторитет. Силата на ЛЪВА е във външната изява на чувствата, в неговата голяма физическа сила, която именно му позволява да се налага. Слабостта му е в прекалено силните страсти и в утопичните му чувства, които често пъти го разочароват......цялата статия четете тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар