сряда, 25 юли 2012 г.

Марс във Везни 2012

В началото на юли Марс, планетата, проектираща принципите на волята и личния импулс, най-после напусна територията на Дева, където престоя необичайно за бързината и нетърпението си цели осем месеца. Дали това бе полезно за самия Марс, който навярно е имал нужда да стане по-дисциплиниран и организиран, или за Девите, които вероятно са имали нужда да станат по-импулсивни и борбени, ще става ясно оттук нататък. Вероятно всички сме имали нужда да ошлайфаме уменията си, да придобием повече сръчност и да подчиним личните си импулси в служба на другите.

Кой учил-учил, кой правил-правил, сега Марс вече  насочва импулсите ни  в сферата на  общуването и взаимните изгоди, както и на по-високите претенции, характерни за Везните. На тяхна територия обаче, той не се чувства много комфортно и с характерната си недодяланост ще ни направи зрители на филма "Слон в стъкларски магазин". Ще трябва да полагаме усилия, за да не забравяме за добрите обноски и да контролираме проявите на този разхайтен и арогантен биткаджия, защото именно той ще провокира най-сериозните конфликти и опасности, които ни предстоят през тази година, включвайки се бързо и яростно в битката между Уран и Плутон.
А тя, битката, се води вече достатъчно активно и безмилостно. Това вероятно усещат всички, които имат важни планети и ъглови позиции в началните градуси на кардиналните знаци - Овен, Рак, Везни и Козирог. Всъщност в такива мащабни военни действия обикновено никой не остава незасегнат и безучастен и през този месец всички ще получим своите роли в глобалното представление.

В средата на месеца Марс, загубил търпението си, ще се включи в напрегната конфигурация, описваща силови конфликти, принудителни реформи, обостряне на социално-политически проблеми и усложнения във финансово-икономическите сфери. Тези, които са запознати с астрологичната символика, вероятно ще се съгласят с мен, че Марс, Уран и Плутон са всъщност трима заклети приятели, обединени от яростта и разрушителната сила, която притежават, непризнаващи и непознаващи поражението и проверили верността си в множество безмилостни битки, в които всичко, стоящо на пътя им, бива унищожено. И това не е влияние - това е описание на една ситуация, изискваща неотложна промяна. Но как ще бъде извършена тя зависи само от нас. Здравословно и дори животоспасяващо е да не й се противопоставяме, а напротив - да участваме в нея и да съдействаме за реализацията й........ Цялата статия четете тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар