събота, 5 февруари 2011 г.

За смисъла на взаимоотношенията


Анализът на хороскопите на двама души може да даде съществена и детайлна информация за техните взаимоотношения, за предизвикателствата, които стоят пред тях. Дали ви свързва крепка дружба или напротив , съществува ли силно сексуално привличане, какви са интересите на всеки участник, можете ли да работите заедно или не - на тези въпроси отговаря партньорската астрология, или както е редно да я обозначим според астрологичната терминология - синастрията.

Най - често въпросите, с които хората се обръщат към астролога са свързани именно с тази област. Подходящ ли е той за мен? Да продължавам ли връзката си с нея? Всеки мъдър и съвестен астролог обаче ще ви каже, че неподходящи партньори няма, тъй като самото партньорство е област, която е източник на човешкото себеосъзнаване и развитие.
Привличаме онези партньори, които към даден момент от нашето съществуване или в глобален житейски план, разполагат с онези качества и черти на характера, необходими на нас самите в изграждането ни като цялостни личности.
С две думи партньорството е един от двигателите на еволюцията ни.

От друга страна, психолозите подчертават /а астролозите наблюдават/, че партньорът е нашето огледало- в него виждаме и хубавите, и лошите страни на нашата същност. В началото ние сме удивени как той харесва същите неща, обича същата музика, мисли като нас, чувства като нас ...и се влюбваме - влюбваме се в онази част от себе си, която харесваме и виждаме отразена в него. По-късно обаче забравяме, че онези досадни, дразнещи, отвратителни и непростими постъпки, които убиват любовта ни, са също израз на нашата същност, само че на онази част от нея, която не харесваме и се стараем на всяка цена да игнорираме. Потискаме я, не я забелязваме, а всъщност дълбоко в себе си желаем да се освободим от нея.

Партньорът е онзи, който ни напомня за това, че имаме още много работа по себе си.
И дори да сменим човека, не променим ли себе си ще се сблъскаме със същите проблеми и разочарования.

При хора с проблемни взаимоотношения, астролозите често наблюдават развитието на един повтарящ се проблематичен модел, описан в хороскопа. Той обаче може да има множество нива на проявления, а също така често съдържа възможности за промяна и изход. Съветите, които аз най - често давам са „Промени мисленето си, промени най-вече представата си за партньор и връзка и критериите си за избор, за да привлечеш друг типаж” или „Промени модела", "Ако всеки път стигаш до тук, този път не се отказвай - виж какво ще последва по-нататък!”

Дали съществуват сериозни проблеми или не обаче, не бива никога да забравяме две основни неща.


На първо място - че привличаме онова, което излъчваме. Ако вътрешно сме наясно със себе си и това желаем ли връзка, какъв е човекът от когото имаме нужда, готови ли сме да дадем и получим любов, ще привлечем онзи, който е подходящ за изграждането на удовлетворяващо ни партньорство. Ако се страхуваме от любовта, от това да направим избор, опасяваме се, че другият ще отнеме свободата ни или нямаме достатъчно любов за себе си, а камо ли за някой друг - ще привлечем онзи  който ще реализира всичките ни страхове и опасения. Ако просто търсим някой, ей така, на случаен принцип, който да запълни празнината в живота ни, без да знаем какво наистина ни прави щастливи, ей така, на случаен принцип в живота ни ще влизат хора които ще се оказват неподходящи. Е, те също ще са ни полезни защото бавно, но сигурно, може би най-накрая ще разберем какво точно искаме и кого търсим. А дали той съществува и дали ние разполагаме с онези качества, за да разпознае той в нас желания партньор? Реалистичната преценка за себе си и околните тук също е от съществено значение. Защото са в ресора на Венера, а тя преди всичко преценява и избира.

Нашето обкръжение със сигурност не се изгражда на случаен принцип, то се подчинява на определени правила и нужди, зададени от нас самите в глобален житейски план. Това обкръжение е необходимо, за да решим определени задачи, да постигнем зададените ни на вътрешно, духовно ниво цели. С едни хора контактите ни са хармонични, чувстваме се взаимно привлечени един от друг, а с други усещаме напрежение, преживяваме конфликти и открито противопоставяне. Много често обаче при взаимоотношенията от втория тип хората просто не могат да се откъснат един от друг, независимо поради личен избор или външни фактори и обстоятелства.

В този случай на нас ни се налага да се приспособим и именно в процеса на това приспособяване се извършва онази промяна, необходима ни за да ни изгради като по –съвършени личности. Привлечените от откултното често наричат това карма и възприемат себе си като страдалци, а ситуацията едва ли не като Божие наказание, което трябва просто да изтърпят, но „карма” всъщност означава „работа”- работа със себе си.

Опитайте се да анализирате обкръжението си, да вникнете в онова, което ви свързва с околните и най-вече с партньора - какви са общите ви цели, насоките на съвместната ви работа, какво ви свърза.

В социума битува твърдението, че какъвто е човекът, такава е и средата му, но де факто вътрешният ни стремеж към цялостност често ни привлича към противоположностите. Ако някой ви дразни и се намирате в нестихващ, тлеещ конфликт с него, непрестанно се привличате и отблъсквате, вероятно преживявате болките на личностният растеж и този човек изисква да му обърнете специално внимание, защото той е важен за вашето развитие. Преодолявайки със собствени сили конфликтите и противоречията пред които той ви изправя вие осъзнавате и усъвършенствате себе си. Онези хора, с които ви свързват топли чувства и единство, са тези, с които обединявайки усилията си ще изпълните целите на своето съществуване. Съвместният ви път има за цел не само оформянето ви като личности, а реализацията ви както и служенето на по-мащабни цели, създаването на блага за другите, осъществяването на каузи и значими за развитието на всеки от вас проекти.

И накрая ми се иска отново да се върнем към партньорската астрология -какво може и какво не може тя. Астрологът служейки си със синастричните методи може да определи модела на партньорството, целите му, как се привличат двама души, огнищата на конфликти и начините за преодоляването им, вероятността двамата партньори да заживеят заедно, кога може да се случи това и какъв ще бъде съвместният им живот, критични и благоприятни за връзката периоди, ролите на всеки от двамата, какво очакват един от друг и какво в действителност получават, как си влияят взаимно и въобще съществува ли взаимност, кой ще бъде активната страна, двигателят на връзката, благоприятна и неблагоприятна за партньорството среда, отношението на странични хора към връзката, степента на тяхната намеса и влияние и още много други подробности. За да направи това Астрологът разглежда индивидуалните хороскопи на всеки от двамата - какъв е заложеният модел и подходящият партньор, който да го реализира, какво е отношението към партньорството, как и защо се създават връзки, какъв е темпераментът, характерът на човека, какви са интересите, средата и произходът му и до колко другият се вписва в модела. След което се разглежда взаимодействието между двамата и се правят съответните изводи и прогнози, предлагат се решения и съвети.

Онова което НЕ може и НЕ бива да ви каже Астрологът обаче е дали този човек е подходящ за вас. Това можете да решите само вие, по своя воля след като получите необходимата ви информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар