понеделник, 12 юли 2010 г.

Слънчево затъмнение в Рак 2010


Слънчево затъмнение в Рак 2010

Традиционно астрологичната интерпретация на затъмненията е свързана с определена фаталност и сериозни последствия.
В действителност това не винаги е така и много зависи от характера и възрастта на цикъла на зътъмнението, от точката по еклиптиката, в която то се случва и от степентта на осъзнатост и готовността за онези промени, които са обусловени от изобра и пътя на душата.

Предстоящото затъмнение - 11 юли, неделя, 20:15 ч - принадлежи към много стар цикъл и съответно носи със себе си много мъдрост и възможност за положителни обрати. В съответствие с характера на знака, в който се намира, областите, в които може да се надяваме на подобни щастливи случайности, са преди всичко домът, семейните и брачни взаимоотоношения и връзки, както и вътрешните духовни устои на всеки един от нас, насъщните ни потребности, които стават източник на доволство на духовно и физическо ниво.

Допълнителен фактор, определящ характера на случващото се, е и ярката зведа Кастор – смъртният близнак от съзвездие Близнаци, намираща с в градуса на затъмнението. Митологичната символика на тази звезда е свързана с активното проявление на вътрешното противоборство на разнородните компоненти в рамките на една структура, колебания между крайна отстъпчивост и отявлен догматизъм. Ако човек успее да съчетае и синтезира всички тези противоречиви компоненти, той ще може да достигне равнище на разбиране за завършеността и цялостта на света и единство с всичко около себе си.

Резултатите от това разбиране могат да бъдат абсолютно конкретни - като здраво тяло, благосъстояние, високо социално положение, порядъчност и добродушие. В негативен вариант проявлението на Кастор обаче може да бъде не по-малко материално разрушително - полето на битката между разнородните начала може да бъде физическото тяло на човека - рани, разкъсвания, обща слабост и спад в жизнените сили или неговата социална и материална дейност - позор, унижение, фалит. Посланието на двамата близнаци Кастор и Полукс обаче е, че те проявяват същността на човека, разбрал разликата между добро и зло, припознават ги и ги препокриват един в друг, докато и двамата се променят, постигайки по този начин цялостност.

Все пак не се учудвайте, ако всичко това се отрази зле на самочувствието ви или предизвика у вас временни емоционални и физически проблеми. Дори да се сблъскате с изострени проблеми, те идват само за да ви привлекат вниманието, за да можете да използвате възможносстта да промените ситуацията. Възможно е проблемът, който ви е тревожел дълго време, първо да се задълбочи, като по този начин ви подтикне да намерите благоприятно решение или да видите благоприятния изход.

Разбира се фаталистичната представа за затъмненията си има и своите аргументирани мотиви и те са свързани преди всичко с позицията и символиката на Луната, която затъмнява мощните витални лъчи на Слънчевия Бог. Възможно е хората с отслабен виталитет, страдащи от остри или хронични заболявания и сериозни здравословни проблеми, да почувстват влошаване на състоянието си. Характерът на това затъмнение обаче, както вече посочих, е по-скоро позитивен и това влошаване всъщност може да бъде началото на една лечебна криза, целяща да предизвика осъзнато желание и проявено намерение за оздравяване от страна на болния. При правилен подход и лечение на проблема, който дълго време ви е изтощавал, може да настъпи неочаквано подобрение.

Като следствие от затъмнението много често настъпват и промени в геомагнитните полета и разстройство на някои физични и химични процеси в природата и земята като цяло. Предвид мощната планетна битка, развихряща се през тази година, са възможни земетресения или други природни бедствия, най-вероятно наводнения и урагани в месеците, следващи затъмнението, най-вече на териториите, където то ще бъде видимо - Тихия океан, Полинезия и Южна америка - Аржентина, Чили. Освен това е възможна нестабилност в икономиката и политиката в продължение на няколко седмици след затъмнението, предимно на територията на Южна Америка, където могат да възникнат събития, предизвикващи силен резонанс по всички точки на планетата. Във всички случаи затъмненията внасят изменения в обществото.

С особено внимание трябва да се възприемат всички събития, протичащи в следващите две седмици, тъй като те прояввяват и залагат тенденциите на бъдещето. В близко бъдеще можем да очакваме оттегляне на знакови играчи в икономиката и политиката, внезапно избухване на мащабни скандали, засягащи интересите на голям кръг от хора, както и сериозни икономически и политически грешки, както във вътрешните, така и в международните дела на държавите.

Принципно, в следствие на затъмнението само по себе си едва ли ще произтече нещо ново. Това вероятно ще бъде продължение на вече започнал процес или на неприятни ситуации от близкото минало. Но за всекиго е ясно, че световни промени не настъпват нито за седмица, нито за месец и Слава Богу! Впрочем към настоящия момент структурите на властта разполагат с достатъчно сили и възможности да предотвратят произтичащите негативи и бързо да се справят със ситуацията. За това обаче ще са им необходими добра воля, висока степен на съзнание и моментална реакция към възникващите проблеми. Дано да ги проявят!

В астрологията влиянието на затъмненията съсредоточава енергията за следващите шест месеца. Хармоничният аспект с Марс говори, че това е сурова енергия, която творчески и енергично ще бъде проявавана със страст и желание през този период. Това дава шанс на онези, които попадат под влиянието на затъмнението или осъзнато се възползват от него да направят много енергична продуктивна трансформация през втората половина на настоящата година. Влиянието на Сатурн пък ще направи определени постижения приоритет, по който ще се работи усилено, но и напредъкът е гарантиран за години напред.

Какво следва от всичко казано до тук и как тази информация може да ви ориентира в настоящата ситуация?
Времето, в което живеем, е сложно. Активността по кардиналните знаци, напрегнатите взаимоотношения между планетите създават горещи точки по небосклона и съответно се отразяват в поднебесния свят и всичко това в една или друга степен - на нас, а ние от тук обратно изпращаме енергията на бушуващите у нас страсти към космоса. Какво всъщност трябва да се направи? Съветите са нееднозначни - зависи как се определяте като личност и как се чувствате към настоящия момент. Ако вие сте пълни със сили и здравословна енергия, ако умеете да владеете своите емоции или сте постигнали това умение благодарение на продължителна работа върху себе си, то в този сложен момент пред вас се появава шанс да решите отдавна измъчващи ви проблеми и ситуации, което ще ви позволи да излезете на ново равнище на самоосъществяване или да промените качествено дадена област в живота си. Ако не сте достатъчно здрави и енергични, не намирате сили или не чувствате нужда от такъв порив, то най-добре в този период се оттеглете. Намерете си спокойно място и както се казва бъдете “по-ниски то тревата и по-тихи от водата” или с две думи не предприемайте нищо важно.

Често се смята, че затъмненията лишават човек от свободна воля, въвличайки го в ситуации, в които няма избор. Но това не е съвсем вярно... силният и уверен в себе си човек, онзи, който точно знае какво иска от живота, получава шанс да реализира плановете си бързо и ефективно. Но виж решенията взети в периода на затъмнение, делата и импулсите, възникнали тогава, наистина приемат необратим характер. Дали да се заемете с нещо наистина зависи от вашата воля и избор, но да се върнете назад по-късно ще бъде почти невъзможно. Затова и затъмненията съвсем не са подходящият момент за пробни стъпки - цената на грешките е твърде висока. Но ако съдбата ви предостави шанс, у вас възникне импулс и сте абсолютно уверени, че това е вашето желание - действайте смело! Едно желание може да промени живота ви! Успех!

И не забравяйте, че по време на новолунието всяка мисъл може да се материализира. Мислете само за онова, което искате да видите проявено в действителността!


Пълното слънчево затъмнение ще започне в 20:15:15 ч българско време и ще завърши в 22:51:42 ч, когато сянката на Луната напуска Земята.
В България Новолунието настъпва в 22,40 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар