събота, 5 юни 2010 г.

Уран в Овен - огненият дъх на Прометей

астрологична картина за м.Юни 2010г.

Започва един обещаващ месец, наситен до краен предел с разнообразни и интересни събития. За някои той може да се стори твърде тежък, дори фатален, за други - напротив - вятарът на промените ще донесе порив за житейско обновление. Причината за това е едно дългоочаквано с противоречиви чувства астрологично събитие - почти едновременното преселване на Уран и Юпитер в Овен. Тяхното съединение само по себе си носи толкова изменения, неочаквани събития и революционни промени, че много скоро може би ще си говорим – „...преди беше, а сега вече...”. Едва ли някой ще може да се оплаче от скука.

Овен пък е полето на импулса за ново начало и за двете планети това ще бъде един нов цикъл на развитие и проявление за много години напред. Разбира се промените ще се случват не само през този месец, Уран ще престои в Овен 7 години, а Юпитер точно след година ще напусне знака, като всеки от тях - заедно и поотделно, ще се включат в люта битка с другите воюващи гиганти Сатурн и Плутон. Но именно през този месец те ще ни подскажат какво да очакваме от тях, за какво да се готвим занапред.

Отначало промените ще се възприемат радостно, с ентусиазъм и интерес. Вероятно ще се активизрат обществените движения, което ще нажежи обстановката в политическата сфера, а от там влиянието ще се прехвърли върху целия социално-икономически живот. Мнозина ще започнат ярко и гръмко да заявяват своите позиции, да декларират възгледи и намерения, да провъзгласяват идеите си и смело да налагат изискванията си. Все повече ще се появяват фактори, вещаещи промени, някои дългоочаквани и необходими, други съвсем неочаквани и разтърсващи, но и в двата случая интересни и важни.

Всеки от нас, по един или друг начин и по различно време, ще участва и преживява всичко това. На ниво интелект през този месец на всички ни ще се наложи да изучаваме и проучваме новите тенденции, ще търсим информация, разпалено ще обсъждаме слухове и действителни факти. Това в известна степен ще ни помогне леко и незабележимо да се настроим към новите космически вибрации. Емоцинолано пък ще бъдем преизпълнени с вдъхновение и смелост, граничещи с безрасъдство и желание по-бързо да приемем и усвоим всичко ново.

Големите промени обаче не се случват неочаквано и още към края на месеца ще сме наясно, че не всичко е така просто, както ни се иска и ни се струва в началото. Ще се активизират и онези сили, които са заинтересовани от задържането на статуквото, които не желаят промени, още повече пък такива, излизащи извън контрола им. Ще се усети напрежение в обстановката, което е възможно да се прояви в конфликти на всякакво ниво - като се започне от международните отношения, та се стигне до семейните и битови проблеми. Природни катаклизми с големи щети и технически проблеми също не са изключени.

Дано световното първенство по футбол успее да обере напрежението и да канализира войнствената енергия в градивно спортно съревнование.

Така или иначе със или без футбол ще стане ясно, че без борба и противопоставяне няма да мине, а промените могат да бъдат и болезнени. На тях ще бъдем посветени не само през този месец, но и докрая на годината, а и през следващите две години.

http://www.varnautre.bg/astrology/

Няма коментари:

Публикуване на коментар