понеделник, 7 декември 2009 г.

За предимствата на йонния детоксикатор

Детоксикацията е процедура насочена към изчистването на човешкия организъм от постъпващите в негото отвън замърсители, вредни токсични вещества с различен произход и такива възникващи вътре в самия организъм в следствие на формирането на негативни чувства и мисли.Тя е необходима основа и съпътстваща процедура на всяко лечение целящо отстраняване на причините , а не на симптомите и пълното възстановяване на организма.Детоксикацията може да бъде осъществена на физическо и енергийно ниво, като най подходящо е да се извършат и двете, за постигане на пълен и траен резултат.

На енергийно ниво е необходимо за да се отстранят негативните блокиращи мисли и душевни травми.Ако в течение на дълъг перод от време човек излъчва и предава отрицателни мисли и чувства, които имат отрицателно вредно електромагнитно излъчване, то той изпълва клетките си с тази информация и рано или късно заболява.Най разрушителни и причиняващи тежки заболявания са:
-Избухливост
-Неосъществени стремежи
-Съжаление и самосъжаление
-Отрицателни чувства
-Отрицателни мисли,страхове
-Липса на увереност
-Самокритика или порицаване, осъждане на другите
-Преднамерено нанасяне вреда на другите

За тяхното отстраняване същесвуват различини холистични, психотерапевтични и медитативни практики и техники.Техните корени можем да намерим заложени във всички религии-древни и млади.
Тялото обаче е храм на духа и и неговата чистота е предпоставка и необходимо условие за всички последващи процеси.Ефективни терапии за неговото прочистване са поста и правилната диета,терапия чрез потоотделяне, дихателни терапии, акопунктура и акопресура, билкова и хомеопатична детоксикация.Те обаче в една или друга степен изискват самодисциплина и твърда увереност в ефективността и необходимостта от провеждането им, нещо което липсва на съвременния човек за съжаление.

В последните години разивитето на техническите умения на човека се появиха и специални уреди наречени детоксикатори, които помагат на вредните вещества да се изхвърлят от организма бързо и ефективно. Пациентът потапя краката си в съд с топла солена вода. В съда се поставя електрод и се пуска електричество с ниско напрежение.Отрицателно заредените йони, които се образуват при взаимодействието между метала, солта и водата, започват да се движат по тялото. Те привличат противоположно заредените отпадни частици и ги неутрализират. Тези неутрализирани частици постъпват в междуклетъчното пространство чрез процеса осмоза. Създаденият електрически потенциал на йоните помага, посредством кръвта и лимфата, частиците да се придвижат по порите на краката и да напуснат тялото.
Йоните, също така, стимулират всички процеси в клетките, подобряват алкално-киселинния баланс, кислородния обмен, активират имунната система. При процесът на йонна детоскикация организмът изхвърля първо токсините на най-засегнатия орган. Цветът на водата показва кой е той. Белите частици във водата са квасни гъбички, а червените – продукт на чистенето на кръвоносните съдове. Кафяв е цветът при изчистването на черния дроб, цигари и клетъчни остатъци. Оранжевият цвят говори за извеждане на пикочна киселина от ставите. Черното означава черни метли, а жълтозеленият цвят прочиства бъбреците, пикочния мехур, уретрата и простатата.

Предимството на този уред е че той позволява контролиране на последователността при изчистване.Тялото е една система от последователно свързани и обвързани една с друга области и ефективноста на всеки орган или систиема , зависи от чистотата и доброто състояние на предходната.За правилното протичане на процеса е необходимо да се започне от стомаха и червата и последователно през черния дроб и жлачния мехур,бъбреци, кожа, бели дробове,стави, кръвоносна система и накрая лимфна система.
Благодарение на отрицателните йони след провеждането на детоксикацията в организма настъпват биохимични процеси и реакции,които засилват енергийното равнище.Така и работата по освобождаването от отрицателните мисли, чувства и енергийни блокажи става по лесна и ефективна.

Детоксикацията не замества мнението на специалистите. Процедурата служи за изчистване от натрупания излишен товар в организма и не е лекарство. Ефектът от терапията се наблюдава още след първата процедура. За оптимален ефект е необходимо да се направят десетина манипулации през 3 дни, всяка с продължителност около 30 мин. Резултатът се вижда по цвета на водата – става все по-бистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар