вторник, 12 февруари 2008 г.

14 февруари /Neptune vs. Venera/ Вино и Любов - part 2

Може би ви прави впечатление това че наблягам на Венера Пандемия като управител на Телец и втори дом , а не засягам Везни и седми дом. Макар при мен и двете планети да са ъглови, куспидиални, разположени на ИЦ /Венера/ и Десц /Нептун/ седмодомните ми настройки и представи са изцяло завладени от Нептуновия копнеж. Венера милата въобще не може да се вреди.
И досега съм била винаги привърженичка на Нептуновата любов, и много ми харесва-признавам,но тайничко си мечтая да премина към Венерина.Едва ли ще стане де, но поне ми се иска да опитам.

Като начало ,за Нептун,Любовта и как аз я възприемам имайки предвид положението му на Дсцендента ето една новина която преди години дълбоко ме потресе ,разпалака и признавам си тайничко дори ме възхити .Дотолкова че съм я запазила в архива и си я препрочитам,когато имам нужда от вдъхновение:):)))))

"Лебед се самоубил от любов


Лебед се самоуби от любов край сливенското село Червенаково, съобщи "Дарик радио" (Darik.net).
Преди няколко дни местни жители разказали пред ветеринарите, че когато ятото й излетяло и набрало височина, птицата прибрала крила и паднала като камък на земята. Специалистите предполагат, че лебедът е бил част от любовна двойка. Партньорът му бил намерен преди седмица в района на близкото село Бинкос.
Според орнитолози лебедите са моногамни и се свързват помежду си за цял живот, като не е изключено при смърт на единия другият да се самоубие. "
Нетинфо.Бг
16.02.2006
Мисля че коментарите са излишни.
Тоя Лебед е имал Нептун в седми дом.
А Нептун е толкова силен и всеобхватен...Всепоглъщащ.И Опияняващ. Не можеш да сложиш прегради пред водата , Ще заобиколи стената и пак ще стигне до теб.А ако не може бавно,неумолимо и упорито без отказ ще си пркопае каналче и пак ще стигне до теб.А ти ще я чакаш с нетърпение и нарастващ копнеж-да се потопиш, да се изгубиш в нея.

Копнежът за единство ,божественно привличане,сливане и изграждане на връзка на тази основа е фундамента на Нептун обвързан със 7 дом.Планети застанали по кардиналните оси в хороскопа задължително се проявяват на външно ниво чрез хора и събития.Това Божественно безумие в позитивен и негативен смисъл,може да доведе до състояние при което няма връзка между тялото и душата или простичко казано душата престава да слуша тялото и най вече да се съобразява с неговия инстинкт за самосъхранение.
Присъщо на Нептун е да насърчава емоциите, творчеството и търсенето на единство с безкрайността,загърбвайки господстващите в нашия свят логика и интелект и отправяйки се на пътешествие към дълбините на мистерията на живота.Затова и хора попадащи под силното му въздействие много често стават зависими от алкохол и наркотици за да обезчуствят физиката си,тъй като нашата земна реалност ги кара да се чувстват празни и незавършени.
С Нептун в седми мечтата за рая се превръща във визия и блян за съваршенно единство,където човек може да обича и да бъде обичан безусловно и завинаги.Там където логиката и рационалното са по-силно изявени в личността ,този блян може да остане неосъзнат.Тогава моделът се задейства чрез проекция-с привличането на подобни партньори.Нептун иска от нас да бъдем спасители или спасени.
Това много често може да създаде обреченост във връзките.До голяма степен причината е че човек трудно се изправя пред предизвикателствата на реалността и показва забележителна съпротива да посрещне лице в лице проблемите.Нептун мрази светлината,неговото царство е мъглата,приглушената светлина и топлината на споделеното единство,дори и то да е илюзорно.Затова и може да се впусне в безкрайно преследване на недостижимото,тъй като то обещава никога да не бъде достигнато, докрай разкрито и свалено от пиедистала на мистичното.Неуловимостта и невъзможността дават безкрайни възможности за мечти и илюзии,безброй безсънни нощи отдадени на блянове и копнежи..Осъществи ли се връзка от плът и кръв ,илюзиите падат, а Нептун не може да понесе крахът на идеализациите.Все пак всеки се събужда рошав с купчина носени дрехи пред леглото,а по някога и с лошо настроение/..или лош дъх;)/ Такива са реалностите ,но Нептун не желае да се съобразява с тях.Затова и често ,хора с Нептун в 7 дом се стремят към невъзможна любов-с женен партньор,свещенник обречен на безбрачие,болен , алкохолик, наркоман или просто човек бягащ от трайно обвързване.И могат да страдат самоотвержено и безкрайно,очаквайки награда за това в едно илюзорно бъдеще ,дори и в следващ живот.Една криворазбрана и доста мрачна илюзия за саможертва-самосъздадено страдание.А разочарованието е не само от любовни и брачни партньори,но и въобще от света,тъй като 7 дом очертава нашето навлизане в него и общуването с другите.Самотата много често съпътства хората с подобно влияние.
Способностите да се справим с това разочарование,определя дали ще се оформи живот на жертва и живот на богати и възнаграждаващи отношения.Нептун никога не се задоволява с обикновенни и прозаични взаимоотношения.
Мисля си понакога „.. и Нептун и Венера са ми по кардинални оси,изявени и силни след като мога да живея Нептун защо да не мога да живея и Венера.Но от Нептун не можеш да избягаш.А и не искаш. А Венера е на ИЦ и ще си остане май скрита и за мен и за другите-награда за тези които успеят да бъдат неувяхващ блян. Решението за мен лично е да не подтискам Нептуновия копнеж,защото той просто ще влезе през задната врата и ще се прояви в партньора.Опитвам се да постигна равновесие позволявайки на другите да бъдат мистични .

Няма коментари:

Публикуване на коментар