вторник, 12 февруари 2008 г.

Рожден Ден

Въпросът за свободната воля е често коментиран и винаги поражда бурни реакции.Моето лично мнение е ,че човек се чувства истински щастлив и свободен когато се движи в рамките и по правилата заложени от неговата сътба.И това не ни прави по-малко свободни напротив.Прави ни реализирали се личности.Свободата е в правото ни на избор, в личната ни отговорност за нашето съществуване .
Предлагам ви един мако по различен магично-езотеричен поглед към начините с които можем да повлияем конструктивно на бъдещето си.В основата му лежи постанавоката ,че в 12-те дни следващи Рожденния ни ден ,чрез символично и осъзнато преминаване през 12 те дома в хороскопа,се залага програмата за цялата настъпваща година и ние можем с помоща на правилно мислене и действия през тези дни да заложим фундамента на нашето бъдещо щастие.Моментът, в който Слънцето преминава през рожденната си позиция е магичен и съдържа в себе си огромна мощ.Ако в този миг останете за кратко на саме със себе си, ще можете за усетите с пълна сила заряда и потенциала който носи.Това е миг в който ясно и трезво можем да направим оценка на отминалата година, да получим яснота за онова което е отминало, с което следва да се простим , както и за това какво трябва да вземем със себе си в бъдещето, това което е важно за нас и отговаря на трайните и новите тенденции в живота ни.А след това, с радост и увереност да отворим сърцето и ума си за новите идеи и да начертаем нови планове пред себе си.И с възторг да стъпим в първия ден от нашата нова рожденна година.
Първият ден залага вектора на вашето самочувствие, здраве и оценка на личността ви от околните, това как се представяте пред тях. Затова как ще отпразнувате рождения си ден, може да ви подскаже как ще ви приема през годината най-близкото ви обкръжение и каква представа ще създавате за себе си у съвсем чуждите хора. Нима не е важно да се покажете от най-добрата си страна през този ден? И в течение на първия месец след рождения си ден да закрепите тази нагласа. Ето това е не много сложното съответствие. Не трябва да се прави нищо особено, само малко повече внимание към собственото ни поведение, събития и настроение. Трудно ли е да живеете 12 дни без да се карате, без лоши постъпки, без грешки? Зависи за кого. Опитайте, проверете.Направи нещо за себе си ,представи се добре в обществото,визуализирай представата за себе си.
Вторият ден след рождения ви ден дава импулс как ще протече вторият месец от вашата лична година и какво ще бъде финансовото ви положение през целия едногодишен период. Прекарайте деня по съответния начин, купете си ценна вещ или изработете някой лев,направете разбор на качествата си и стимулирайте собствената си самооценка. Разбира се, не всичко е просто и еднозначно, но все пак съществува някаква "магическа" връзка. Тъй като вторият ден е свързан с втория месец от вашата година, то стъпката, направена през този ден, би трябвало да бъде подкрепена през втория месец, когато вие със сигурност ще намерите необходимия ви източник на доход, удовлетворяващ вашите искания или правилно ще се разпоредите с парите си.
По подобен сценарий през третия ден следва да контролирате своите контакти с най-близкото си обкръжение,хората които искате да са край Вас и общувате с тях всеки ден-съседи,братя сестри,близко обкръжение,роднини: направете ги интересни, необходими и комфортни.Организирайте си кратка екскурзия с познавателна цел,прегледайте тефтерчете с телефонни номера. Запознавайки се с някого през този ден, не по-късно от три месеце след това ще откриете, че този човек е станал част от вашия най-близък кръг от хора, с които общувате ежедневно или често. Имайте предвид, че това не се отнася до чувствените ви привързаности.
Четвъртият ден и четвъртият месец влияят върху семейството, отношенията ви с родителите, върху началото и края на нещата. През четвъртия месец след рождения ви ден приключват и започват важни неща, продължаващи година и дори повече, особено, ако всички те са свързани със семейството. Например може да планирате да се създаде семейство, да се направи нещо за възрастните ви родители, да се смени жилище, местожителство. Възможно е след четири месеца планираното да се осъществи. В най-лошия случай това ще стане в течение на година.Добре би било през този ден да се обърне внимание на дома,родителите,да се почисти къщата,да се сготви нещо вкусно,да се купият нови чаршафи или просто да се смени спалното бельо,да се осигури конфорт в дома и в душата.
Петият ден и петият месец наблягат върху темата за децата, развлеченията, увлеченията и съблазните,любовта и флиртовете,както и творческото вдъхновение и изяви,хобитата ,спортните занимания и хазарта. Починете си на воля, прекарайте известно време с онези, които обичате, доставете радост на себе си и на близките си, намерете време за своето хоби, поспортувайте,посетете изложба или концерт,поиграйте със дете и се забавлявайте на воля.
Шестият ден и шестият месец задават тон за благополучие или неблагополучие в работата, ежедневните задължения, здравето. Половин година след рождения си ден е по-вероятно да се преуморите и разболеете, "скривайки се" в болестта от трудностите на живота. На шестия ден би следвало да се погрижите за своето самочувствие, да си направите медицински преглед или да посетите фитнес-залата, да спазвате диета или да ограничите вредните си навици през този ден, ако искате през цялата година да живеете здравословно.Не прекарвайте деня в ленност-работете и се поставете в служба на другите. Не всички са готови 12 дни подред да се ограничават и контролират - и себе си, и обстоятелствата. Но онези, които искат да променят себе си и живота си към по-добро, вероятно няма да сметнат, че това занимание е прекалено трудно за тях.
Седмият ден и месец показват положението на нещата в съпружеските отношения, отношенията с деловите партньори и това как ни възприема "публиката". Стават ясни и явните ни врагове, конкуренти, ако има такива, откриват се нови или се загубват делови партньори. През седмия месец се изострят скритите конфликти или се появяват широки възможности именно в тази област. Постарайте се на седмия ден след вашия празник да заложите основите на равнопоставените отношения с конкурентите и взаимно изгодното партньорство,както и да изясните взаимоотношенията си с партньора в живота, ако има такъв ако ли не помислете върху неговия образ-какъв човек желаете до себе си.
Осмият ден и месец засилват психологическата криза, вследствие на натрупаните за половин година проблеми. Ние създаваме или разкриваме малки и големи тайни. В същото време стават очевидни и онези, които ни манипулират. Проблемите със здравето възникват по психологически причини. В същото време е възможна криза и в онази област на живота, която вече е изживяна и скоро трябва да бъде променена. Във връзка с това ни става особено трудно, чувстваме се некомфортно. Затова се постарайте да прекарате осмия ден след рождения си ден в душевно спокойствие и готовност да приемете както бъдещите трудности, така и промените към по-добро. Символически това е ден за чистене - полезна е не само баня, но и да се изхвърлят някои стари неща. Представи си че това което умира просто освобождава място за нещо ново което ще се роди.Секс.
През деветия ден е полезно да се планира бъдещето и да се "възлагат" надежди, да се разработват стратегии. Пообщувайте с чужденци, интересни хора идващи отдалеч,Учители, свещенници и тези които възприемате за свои духовни водачи,помечтайте за пътешествия, отдайте се на научни занимания ,ако имате такива, посетете храм,поразсъждавайте върху етичните си принципи и морални норми.Помислете за своята социална роля в обществото и направете първи стъпки в нейното осъществяване.
Десетият ден и месец моделират и констатират положението на нещата с вашия длъжностен статус, изясняват отношенията ви с висшестоящите. Събитията намекват и за тавана на нашите социални възможности, включително желанието за женитба, родителство, или смяна на фамилията след сключване на брак. Едва ли се нуждаете от подсказване какво трябва да се прави през този ден. Постарайте се да бъдете на ниво, да се срещнете с хора от които смятате че зависи осъществяването на вашите цели и направете първи стъпки към тях.
Единадесетият ден и месец акцентират върху отношенията ви с приятелите, колектива, където ви разбират и ценят (или недооценяват). Изпълняват се или не се изпълняват желания - мащабни за текущата година. Прекарайте единадесетия ден с най-добрия си приятел или с онези, които ви обичат, намислете си желание и към края на вашата лична година то със сигурност ще се изпълни.
Завършващият, дванадесети месец на годината винаги носи умора, спад на силите, което се усеща особено силно от хората на по-голяма възраст. В същото време ние връщаме дълговете, живеем според обстоятелства, които не зависят от нас, не е по силите ни да ги управляваме, трябва само да търпим и да свикваме с тях. Вредят ни тайни врагове (това може да са дори черти от нашия собствен храактер), може да се чувстваме самотни. Как да изгладим възможните неприятности? На дванадесетия ден след рождения си ден останете насаме със себе си, дайте милостиня, помогнете безкористно някому.
Не всичко и не винаги успяваме да моделираме както ни се иска. Затова е много важно още и да проследим събитията, които се случват през тези 12 дни след рождения ден, да поразмислим и анализираме и тогава сигурно ще се досетим как те ще ни повлияят през годината.
Успех!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар