четвъртък, 29 август 2024 г.

Президентски избори САЩ 2024

 Настоящата прогноза е направена на 9 юни, 2024г., по време на семинар по мунданна астрология, на тема Избори и Инагурации. Публикувам тук материала с учебна цел, но и като демонстрация на астрологичния инструментариум.В следващите редове, ще посочвам и добавям събития съответстващи или несъответстващи на прогнозата

-юни 2024 -дебата Байдън-Тръмп, поставя под съмнение дееспособността на Президента Байдън, довело до оттеглянето му от надпреварата 

-юли 2024 - жена като кандидат на Републиканците -Камала Харис

-юли 2024 -атентат срещу Тръмп, сваляне на доверие от Байдън

- август 2024 консолидиране на опозицията и подкрепа от Кенеди към Тръмп


В прогнозата е мунданна, без използване на диаграмите на претендентите и почива на елинистична и средновековна астрологична методика.

Разглеждат се:
-Годишна карта на САЩ и сезонните приложени към нея
-Затъмнението през април 2024
-Сезонна карта есен 2024
-Затъмнение есен 2024
-Сизигия преди Изборите
-Датата на Изборите
-Сезонна карта Зима
Дата на Инаугурацията





Годишна карта за САЩ - Пролетно равноденствие 2024, Вашингтон /тропически зодиак/

Годишната карта разполага ъглите си в неподвижни знаци което на пръв поглед не предвещава големи промени. Това е едно принципно правило, което обаче, не бива да ни залъгва, защото истината е че от доста време всъщност Америка е превзета от неоконсерваторите, т.е онова което сме свикнали да наричаме Дълбоката държава. А неоконсерватори има както сред републиканците така и сред демократите. От тук идват и някои първоначални изводи които можем да направим и те са по скоро в посока, че независимо кой ще спечели изборите, значима и осезаема промяна в основната посока на управление и приоритетни цели в държавната политика вероятно няма да се случат, поне до пролетта на следващата година.Без да навлизам в конспиративни теории бих казала че засега неоконсерваторите ще поддържат позициите си по основните въпроси с изменения които просто ще прехвърлят тежестта на внимание от една към друга стратегическа цел .


Що се отнася до основните играчи:


 Властта  в управление-т.е демократи и Байдън е изцяло представена от светилата със Слънце У МЦ и Луна там в сезон на затъмнения.Слънцето е кадентно Луната няма достойнства в знака и на всичко отгоре МЦ приляга към опозиция с Марс. Можем да очакваме проблеми там още през юни в рамките на три градусовия орбис и средната точка на затъмненията. Проблемите идват от армията и въоръжаването разбира се тъй като Марс владее 6 дом и Слънцето, както и асц като така става и представител на нацията. Причина за кризата вероятно да стане противопоставяне на военно командване на официалната политика. Твърде възможно е Байдън и Блинкен да сблъскат официалните си позиции по повод външна политика и международни приоритети. Друго основателно предположение е здравословното състояние на Джо Байдън.


Марс в ИЦ може да посочва и оценката за резултатите от управлението която не е ласкава, а също и опозицията, дотолкова доколкото няма достойнства в МЦ а е в процес на съвпад със Сатурн У ИЦ. Марс също така е Управител на Жребия Царството /ЖЦ/ в 20 гр на Овена, което пък подкрепя Слънцето и МЦ и всъщност ни посочва че именно военно командване и военни стратегически цели ще бъдат в основата на политически решения през годината. И отново твърде близката и предстояща опозиция на Марс като УЖЦ към МЦ подсказва настъпването на провал и недееспособност на Президента Байдън в рамките на три месеца до края на юни 2024г.


Опозицията е представена от ИЦ и управителя Сатурн в нощна карта, конфигуриран с двата си владетеля, като силно впечатление прави Юпитер в 7ми -края на управлението.Както вече ви споменах Юпитер се смята за сигнификатор на Републиканците. Ако разгърнем картата и гледаме на 7ми като 10ти от 10 ти -т.е управлението на управляващия пък виждаме сериозен акцент на съвпада Юпитер Уран който вещае внезапни промени в управлението, още повече и Марс -У асц силно ги притиска и преследва , а той обикновено не действа структуриращо. Има един важен акцент който ви поставям тук за да се върнем по късно към него и той е предстоящото затъмнение, което вече определено можем да наречем Голямото Американско, при което именно линията на МЦ преминава през Америка, а Юпитер и Уран ще се окажат в 10 дом на властта под управлението на Марс естествено, тъй като там си служим със сидерична настройка. Но само по себе си слънчево затъмнение толкова скоро след равноденствието и при условие че Слънцето е не само кардинален, но и случаен сигнификатор на управляващия  предвид владението си над МЦ и при тези допълнителни условия ни кара да си задаваме въпроса какво ще се случи с президента на САЩ през тази година и да имаме едно наум относно внезапни събития и обрати, извънредни обстоятелства , които коренно да променят обстановката.


Тази карта е много говореща относно ситуацията през 24 година, но сега нас основно ни интересуват показателите на управляващи и опозиция.


Надежданата преценка относно това кой е по силен -управляващи или опозиция е доста хлъзгава тук, а сигнификаторите биха могли да означават много неща. Виждаме тук силното въздействие на Марс а той винаги носи заплахи, обвинения, удари върху репутацията. Ние вече имаме обвиненията срещу Тръмп, заради които той дори може да влезе в затвора признат за виновен по 32 обвинения. Но имаме и обвинения срещу Байдън и то от ФБР. Америка заприличва на бананова република-опозиционния лидер е обвинен в даване на подкуп, а действащия в облагодетелстване чрез фирмите на сина си в Украйна.Това ще е доста грозна битка в която и двамата опоненти според мен ще пострадат-Марс също така владее термата на МЦ, както разбира се и Слънцето, така че заплахата за живота и благосъстоянието на двамата опонента е осезаема , защото Марс директно би могъл да прекъсне  достъпа до властовите механизми за Байдън, докато при Тръмп имаме по скоро заплаха за здравето и живота . Общо взето страната се тресе защото това е и ИЦ-основата.


Можем да предполагаме и много насилие около тези политически битки.Насилие както от привърженици на опозицията, така и от страна на управляващите върху опозицията.Но със сигурност процесът ще е съпътстван от насилие и реактивни прояви относно причинено насилие. Това е реална заплаха която може да повлияе както на хода на изборите, така и на американската политика, която вероятно ще бъде принудена да направи остри завои, поради опасността от реактивни настроения-например спрямо войната, а и опасността за здравето и благосъстоянието на кандидатите не е за пренебрегване. 


Не бива да изключваме войната по принцип,както и всякакви извънредни ситуации, защото евентуално навлизане в решителна фаза може да предизвика извънредна ситуация, а в извънредна ситуация изборите в САЩ също могат да бъдат отменени така както в Украйна.Това би подкрепило непрекъснатост на властта, за което има предпоставки и от Юпитер в 7 дом.


Също така виждаме че Луната се намира в 10 дом, докато У на 1 е в 4, което също създава предпоставки за остро разединение, защото това са двата сигнификатора на народа.Марс се съгласува с опозицията, докато Луната дава подкрепа управляващата партия, но всъщност и двете планети са перегрин без достойнства в МЦ. Между другото, тази Луна посочва и че евентуален кандидат жена би имала много повече подкрепа и би дала значителни предимства на демократите. Например ако Камила Харис се превърне в основен кандидат, тъй като Байдън чийто сигнификатор е Слънцето се намира в очевидна немощ и в лошо здраве.


Ако погледнем владетелите на МЦ и ИЦ те също имат доста спорни предимства и никой от двамата не се отличава решително. Слънцето е в екзалтация но в слабия и незначителен 6 дом, докато Сатурн е прегрин, но напредва към ъгъл и се готви за сутрешен изгрев, като в същото време е и тясно конфигуриран с екзалтирания си управител. Но Слънцето в 6 може да сочи просто слабост на лидера-нещо което е очевидно вече за всички-не само здравния но и психическия статус на Байдън.Това дори може да доведе според мен и до смяна на кандидата на демократите.


Крайния диспозитор на карата са Венера и Юпитер които са пък в рецепция с приемане така че Венера осезаемо е фоворита тук в силния и щастлив 5 дом и Венера, както и Юпитер подкрепят Сатурн, така че въпреки осезаемото напрежение и откровенните заплахи към физическото оцеляване и репутацията на опозицията мисля че тя получава повече подкрепа в управлението на страната.


Затъмнение пролет 2024



Слънчево затъмнение 08.04.24г ,14,20 ч, Вашингтон / Сидеричен зодиак/

Първо линията преминава твърде близо до МЦ за Вашингтон.Освен това виждаме управителя Юпитер под управлението на Марс-управител от годишната карта разположен в осми дом в съвпад със Сатурн заедно преодоляващи Юпитер.Това вече са предпоставки за управленска криза. Всъщност имаме два доста критични съвпада имащи пряко влияние върху процесите които ще бъдат задействани от затъмнението и разгърнати през годината.Както Марс Сатурн, така и Юпитер Уран са индикатори за внезапни и големи промени в политиката и управлението.Към тях ще добавя и още един фактор със идентично съдържание, а именно преминаването на комета в този момент в близост до Слънцето, а и през есента в следващия сезон ще имаме отново друга комета.Сега нямаме време да се спираме обстойно на това, но кометите също сочат внезапни и големи промени в управлението, заплаха за живота на лидери, нови лидери, войни природни бедствия и прочее подробности, които обикновено са причина за политически и управленски кризи.


Между другото картата посочва и мощни предпоставки за рецесия и сериозен дефицит чрез попадането на управителя на годината Марс в осми дом, които значително ще затрудни Федералния резерв, а има и много фактори посочващи разгръщането на тези тенденции през годината, което ще накара хората да стават все по заинтересовани от икономически показатели и финансова стабилност, а това обикновено води до засилване на интереса към Републиканците защото техните политики са насочени обичайно към укрепване на вътрешно икономическите процеси за сметка на разгръщане на международно икономическо влияние.


Добре е да разгледаме и картата на есенното равноденствие защото то е сезона в който ще се провеждат изборите.



Есенно равноденствие САЩ 2024 /тропически зодиак/


Там намираме Слънцето в много притеснителна позиция отново дни преди затъмнение, а Луната владетел на 10 дом макар и в 9 щастлив дом е кадентна и под управлението на Меркурий в 12 което посочва отново слабост на владетеля, а и буквално казано загуба,, отстъпление скръб и слабост както за народа така и за управлението. Виждаме и Порцион и Полукс на МЦ, звезди със силно марсова природа, в добавка и самия Марс на МЦ. Освен очевидни предпоставки за воненни ангажимети това посочва и предпоставки за криза в управлението,а и за самия управляващ, предвид това и че затъмненото Слънце приляга към Марс-управител на годината, владетел на 7 и 2 дом в сезонната карта. Освен военните въпроси като причини за кризата отново са посочени проблемите на Федералния резерв представен тук отново от Марс като У2. Такава конфигурация на Марс прилягащ към Сатурн в годишната карта и разгърната по този начин в следващите карти посочна наистина големи опасностите от война , икономическа криза и рецесия.


Внимание изисква и това че в тази карта Меркурий който е сигнификатор на управляващата партия , чрез диспозиторството си над Луната, т.е какво се случва с нея , е преодолян от Юпитер , конфигуриран със Сатурн  и следователно сигнификатор на опозицията, макар и тук по скоро като че ли се появява допълнителен играч. Луната също се отделя и от Слънцето което пък е год управител на управляващите и приляга към Юпитер и Сатурн -сигнификатори на опозицията. 


Юпитер е нов сигнификатор обаче. Ако запазим базовите маркери за Сатурн -опозиция и Слънце - управляващи, на практика излиза че се появява нов играч който излиза на преден план и разбърква установения ред. Това би могло да бъде трети кандидат който може да изтегли много гласове от демократите, а това дори да не успее да се класира в основната надпревара би подкрепило резултат в полза на републиканците. Това се е случавало неведнъж в американската история-Бил Клинтън спечели така или по скоро заради това Буш губи от Клинтън. Ние и сега имаме евентуален трети кандидат-Кенеди, който ако следваме логиката на сигнификаторите би трябвало да отдаде подкрепата си за опозицията, т.е за Тръмп


Причина за спад в доверието може да бъде също и законодателната политика тъй като Юпитер има силно влияние върху 9 дом.


ЖЦ в тази карта е в 25 Риби , съответно също Упрвл от Юпитер, което в известна степен защитава статуквото на властта обаче, така че не можем да правим все още категорични изводи.Нещо повече, той е в компрометиран дом, но управителите му са силни и с ярки позиции така че посочва и дава предпоставки по-скоро за преодоляване на слабостите в управлението, намиране на решения и мотиви които да подобрят правоспособността и силата на управляващите




Слънчево затъмнение 02.10.2024, Вашингтон /сидеричен зодиак/

Затъмнението две седмици по късно отново изтъква женска фигура, която би могла да замести Байдън, но ако това не се случи директно ни насочва към опозицията тъй като Венера тук е на МЦ а тя е конфигурана със Сатурн от годишната карта, в сезонната пък е диспозитор на Юпитер управляващ ИЦ, и навсякъде всъщност Венера "работи" за опозицията.На всичко отгоре Марс доминира с  квадрат цялото затъмнение с което поосчва силни вреди върху Слънцето, както и върху Меркурий който е владетел на МЦ от сезонната карта. Венера обаче отново подчертава и евентуални силни позиции за жена кандидат на демократите която има големи шансове да се пребори все пак за властта


Ще прескоча указанията за силен акцент върху войната в това затъмнение, но неизбежно трябва да го вземем под вниманието пред вид това как ще се отрази на управлението. Съвсем очевидно е че активни военни действия ще внесат криза в управлението. Тук можем да мислим както за решителни военни действия така и за обрат във войната през октомври ноември, но така или иначе и двете биха довели до един и същи резултат-силна политическа и управленска криза в Америка и предпоставки за засилващи се тенденции към диктатура и политически наложени ограничения.


Дори и преодоляващата Доминация на Марс в 7 дом върху затъмнението и неговия управител -Меркурий, да не е индикация за пряко въвличане във военни действия, той със сигурност указва мощни процеси на дестабилизация, противопоставяне, метежи и раздори, измами особено от законодателни органи, тъй като затъмнението е в 10 дом ,а Слънцето У9ти. 

7 дом са и изборите и разкриването на тези измами може да предизвика отхвърляне и дисквалифициране на някои резултати.


Ако трябва да направим изводи относно това при какви условия Америка ще посрещне изборите те не са много обнадеждаващи

1.Управлението се намира в сериозна криза и има съществени предпоставки за влошаване на здравето и отпадане от надпреварата на Байдън поради здравословни причини или други внезапно възникнали промени. Че такива ще има е ясно от самото време на провеждане на конфенцията на демократите през август, когато се случват най-динамичните и внезапни промени през годината. Има силин условия още тогава той да отпадне от надпреварата, както и да загуби подкрепата поради дипломатически провали в уреждането на глобалните конфликти


Не е сигурно и дали Тръмп ще се запази позицията си като фаворит на републиканците, макар че предимствата му изглеждат по сигурни. Ако демократите обаче излъчат жена като основен претендент още тук е ясно че вероятността Тръмп би загубил от нея е съществена.


Страната посреща изборите с разклатено и несигурно управление което значително намалява доверието в управляващата партия. 


2. Американския фондов пазар ще претърпи сериозни загуби през лятото и есента на 2024 год, което ще доведе до нестабилност и несигурност сред населението и дори бунтовнически настроения, които ще бъдат комбинирани с вече възникнали вълнения относно интензивна и страстна битка в защита на права и идеологии/август/ правна защита и правни въпроси от политическо естество


3.Ъгловия Марс в Близнаци в картите на встъпването Везни и затъмнението след това ни описват колосална битка, война на думи, обвинения, дезинформация, лъжи и обвинения , агресивна пропаганда и опит за налагане и влияние върху представи и мнения.

 Аспекта с Меркурий посочва  и силни вълнения относно финансовата обезпеченост и имиграционната политика-Меркурий е в 12 дом.Възможно е кризата в управлението да е предизвикана от политика по отношение на мигранти, нелегално пребиваващи ,социално зависими и прочее. Сатурн наранява Меркурий в картата на есенното равноденствие от 6 дом, а той освен случаен сигнификатор на опозицията от годишната карта е и кардинален сигнификатор на бежанци, имигранти, социално слаби и прочее и разположението му в 6 дом поставя силен акцент върху тези въпорси.


Да погледнем сега и сизигията преди изборите






















Сизигия 01.11.24, Вашингтон /Сидеричен зодиак/


Отново Слънцето Управлява МЦ и се намира в падение в 1 дом под управлението на Венера, отвърната от него.

Отново имаме малефик в ИЦ- Сатурн -екзалтиран У 1 обаче -кандидат за сигнификатор на опозицията. Слънцето е в падение в 1 дом и така силно зависи от

подкрепата на нацията.  Сатурн е в Екзалтация там. Но пък е в заточение в МЦ от годишната карта, както и в картата на сизигията. 


Венера управлява Асц и Сизигията, отвърната от тях във втори дом и не може лесно да управлява делата си. В дома на ресурсите тя също така е и в опозиция с Юпитер в осми, което си е индикация за разхищение,за разпиляване на активите което ще е в центъра на вниманието, ще се дискутира публично и ще засегне отново управлението при положение че нейния управител Марс е в 10 дом. Хората ще са силно обезпокоени от заплаха за доходи и имущество предвид това че Марс управлява и Асц в годишната карта , а тук преодолява с квадрат сигнификаторите на управлението. Това е леко революцинна обстановка с радикални настроения, предвид това че Марс приляга телесно към Луната от годишната карта.


Сизигията посочва и силна избирателна активност, тъй като попада в първи дом на годишната карта , а светилата там са силно ангажирани с управлението на страната.


Нека видим и деня на изборите

Никой не може да каже с точност кога е старта на изборния ден, предвид това че и гласуването по пощата започва дни преди това, но в стандартния случай следва да вземе 7 ч на 4 ноември, Вашингтон

























05.11.2024, 7,00 ч, Вашингтон /сидеричен зодиак/

Първото което ни прави впечатление е смяната на знака на МЦ, което е класическа индикация за промяна в управлението. Това прави малко трудно позиционирането на сигнификаторите но ще работя с МЦ Лъв.


Тук можем да приложим няколко подхода.  Да разгледаме просто сигнификаторите на двама противопоставящи се, по първи и седми с техните предпоставки за победа съответно по МЦ и Иц, както и на защитника на властта в МЦ и неговия опонент в ИЦ

В американската система, няма вариант изборите да не излъчат победител, макар че той често е се излъчва едва в избирателната колегия през януари.


Но първо да видим как ще протекат самите избори.


Луната е в Стрелец и макар Юпитер да е сигнификатор на републиканците и в подкрепа на техните сигнификатори от годишната карта ,той е отвърнат от нея.Също така е и в опозиция на Венера и това силно подчертава тенденциите посочени в сизигията. Луната приляга както към Сатурн така и към Слънцето като по този начин разпределя подкрепата си и за двете партии


Асц е за управляващия/демократи/ десц е за опонента /републиканци/ Победата за всеки е във МЦ от него. Съотвенто за републиканците ще бъде в ИЦ.


Управляващите са представени от Венера,в заточение оттеглила подкрепата си с отвръщане неспособна да управлява делата си. Тя няма достойнства и в знака на МЦ но пък неговия управител е в асц, макар и в падение отново в неспособност да се разпорежда пълноценно с правомощията на властта.Няма аспекти между Венера и Слънцето.Това каасае кандидата по скоро.

Но нека видим какво се случва с демократите като управляващи. Диспозитора на Венера е Марс в 10 дом на управлението -отново в падение обаче.Това като цяло може да бъде свързано и с оценката на управлението, но въпреки това, като че ли е основание за запазване на властта, ако не на досегашния президент то поне на управляващата партия.


Да видим какво става при републиканците и техния кандидат.

Десц е представен от Марс -в четвърти производен за тях дом, под управлението на Луната -в девети за тях.За Марс вече казахме че е неефективен в представянето си, но пък неговия диспозитор Луната приляга към УМЦ за опозицията / ИЦ в диаграмата/-Сатурн на трон. Като че ли предпоставките и предпочитанията за успешно управление са на страната на опозицията, но няма никакви ясни индикации че тя би спечелила надпреварата.

Всъщност , така разгледано състезанието в изборния ден като че ли не излъчва ярък победител.

Нещо повече, тъй като Марс отново е очевидно замесен като определител и за двамата опоненти, той посочва изключително оспорвана битка съпроводена с много деструктивни процеси. Опозицията му с Плутон не вещае нищо добро, напротив създава допълнителни предпоствки за раздор и стихийно протичащи процеси.


Можем да направим и алтернативно разглеждане като обърнем диаграмата и вземем за защитник на властта управляващата партия представена от МЦ в Лъв , а за претендента опозицията представена от ИЦ и Водолей.Тук надпреварата като чели става малко по-ясна.

Управляващия е в 4ти от себе си/ Асц/ в падение, а неговия диспозитор отвърнат от него в заточение. Кондицията му следователно не е много добра и силно обезпокоителна по отношение енергията в надпреварата. 


Ще се въздържа сега от коментари колко много подобни покварени сигнификатори всъщност сочат използването на непозволени подмолни и недостойни средства. Посочват също и кандидат със слаби, лъжливи изфабрикувани компетенции. Нека видим все пак какви са шансовете за победа , която за управляващите трябва да е в 7 дом и е представен от Марс в падение и отвърнат от Лъв -знака на представителството в квадрат със  Слънцето-сигнификатор на управляващия претендент.Тук имаме доста по ярки индикации за резултат и той е загуба.


За претендентите за властта-републиканци/ Тръмп. Те се разполагат във Водолей като така вземат за свой сигнификатор Сатурн ретрограден, но дефакто във вечерна станция и на трон което описва доста по-добро състояние.

Победата за тях е в 1 дом който е тяхно МЦ и е представена от Венера. 

Наистина има много оспорвана надпревара. Сатурн екзалтира в мястото на победата за претендентите , но същото прави и Слънцето в мястото за победа на защитниците. И Слънцето и Сатурн са преодоляни съответно от Марс и Венера, а самите те се намират в лош космически статус.Но все пак успеха за едните е представен от Бенефик а за другите от Малефик. Освен това Марс е в квадрат със Слънцето , то е под управлението на Венера и Сатурн и изглежда като че ли републиканците в лицето на Тръмп измъкват властта.


Но това наистина ще бъде много оспорвана и грозна бих казала битка, която на всичкото отгоре ще породи много остро обществено противостояне, без изгледи за ярка победа за когото и да било. Луната все пак е кадентна -т.е не дава ярки резултати, нейния управител е в компрометиран дом също и то в място което дава допълнителни указания за криза.


Лично аз имам нужда да проверя какви са указанията които ще даде денят на изборната колегия както и следващата сезонна карта която ще е действаща за инагурацията.



/
Зимно Слънцестоене САЩ, Вашингтон / тропически зодиак

В картата на зимното слънцестоене Сатурн продължава да бъде сигнификатор на опозицията този път разполагайки се в знака на ИЦ, под управлението на Юпитер.Но тук имаме много по ярки указания за промяна в управлението .Какви са те


-МЦ Дева с управител Меркурий във взаимна рецепция с Юпитер, сигнификатор на опозицията


-Жребия на царството е в 18 Стрелец е конфигуриран с Меркурий управляващ опозиционния знак и имаме изпълнено едно от правилата на Теофил за смяна на властта

11. Изследвай детайлно опозицията от ЖЦ. Ако намериш управителя на опозицията заедно с ЖЦ, друг цар ще вземе властта.Теофил


-Слънцето което е сигнификатор на властта в годишната карта е под управлението на Сатурн -сигнификатор на опозицията, което е своеобразна победа над него


-Запазва се господството на Луната така както в годишната карта.

За мен това е потвърждение че демократите имат шанс, само ако издигнат кандидатурата на жена


Указания за това ,че може да има жена президент има и от картата на инаугурацията.Ако пренебрегнем това указание обаче, тя ясно посочва победа за републиканците по няколко показателя


Встъпване в длъжност, 20.01.25 , 12ч Вашингтон, /сидерична карта/

Сигнификаторите на опозицията от годишната карта за 2024 -разбира се както знаем Сатурн винаги е У МЦ и диспозитор на Слънцето по време на Инагурацията на американските президенти, но не винаги е сигнификатор на опозицията през годината. Освен това виждаме Венера и Сатурн в съвпад а в изборния ден освен че Сатурн беше сигнификатор за претендента на опозицията, Венера пък беше сигнификатор за неговата победа. Това че съвпада е в 11 дом ни насочва към евентуално решаване на изборната надпревара от конгреса.Ние имаме указанията така или иначе че изборите няма да излъчат очевиден фаворит.


В заключение мога да кажа че резултатите са оспорвани в една година на големи вълнения и институционална криза в Америка, съпътствана с икономическа рецесия и идеологични борби. Анализа показва минимални предимства за републиканците и то с помощта на трети участник издърпващ гласове от демократите ,като по този начин намалява техния резултат. Евентуално запазване на властта в ръцете на демократите е възможно само ако Байдън бъде сменен като основен кандидат и заменен с жена-вероятно Камила Харис. Участието на Тръмп също не е гарантирано-има много указания през годината които поставят на риск, както живота му, така и неговата кандидатура.


По дробен анализ бихме могли да съставим когато вече имаме яснота по отношение на фаворитите и използваме техни рождени данни към изборния ден и инаугурацията.


Който и да спечели картата на инаугурацията посочва много авторитарен диктаторски бих казала режим на управление.Слънцето съвпад с Плутон и опозиция на Марс ще ни предостави много теми за дискусия и анализ тепърва. Това посочва че независимо от фигурата не очакваме промяна във военната доктрина и военната политика. Нещо което смятам че вече за всички е ясно-Америка се готви за продължителна война и не го крие.


Посочва също че следващия президент на САЩ едва ли ще изкара мандата си и най вероятно ще бъде изправен пред мощна управленска криза и заплаха за властта месеци след встъпването си. Както казах обаче подробен анализ можем да направим едва след като имаме потвърждение за евентуалните кандидатури , което ще стане ясно до края на август.


Няма коментари:

Публикуване на коментар