сряда, 27 януари 2016 г.

Мисъл на деня - 27 януари

Действителност ли? Действителността е просто едно огледало на света, който съществува вътре в нас, света в който вярваме. Съществувания и вярвания, които изграждаме върху опорните точки на онова което ни обкръжава. Или иначе казано - върху фактите. А фактите сами по себе си нямат нито цвят, нито мирис, нито минало, нито бъдеще. Нямат дори и стойност. Ние им придаваме всички тези качества, когато ги имплантираме в черните кутии на мозъците си. Реалността винаги е онова което си ти. Зависи единствено от това от коя страна на огледалото решиш да се позиционираш и дали си във вчера, днес или утре.
Но случи ли се така че нещо успее да те изтръгне от нея, обикновено внезапен и непредвиден обрат в живота или силно разочарование, разбираш колко многолика е всъщност природата на заобикалящия свят. На всеки се е случвало и това аз наричам космически ритник в задника. Благодарение на който,
получаваш внезапен шанс докато се реееш в свободно, безтегловно състояние да избереш онази реалност, която ти допада. Може би това е смисълът криещ се дълбоко в народната мъдрост "Всяко зло за добро"

Няма коментари:

Публикуване на коментар