петък, 9 октомври 2015 г.

Даровете на есента : Венера и Меркурий във взаимна рецепция

След като преживяхме летните перипетии на ретроградната Венера, която ни хвърли неподготвени в решаването на собствените си дилеми "искам - не искам", "харесвам - не харесвам", "обича ме - не ме обича"; след като преминахме през неясния лабиринт на затъмненото Слънце и смразяващата агресия на кървавата Луна; след като за пореден път се оказахме безпомощни пред досадните шегички на ретроградния Меркурий най-после доживяхме и до жадуваната космическа хармония. Като награда за принесените жертви и положените усилия на всичкото отгоре, двете най-вътрешни, съответно най-лични планети след Слънцето и Луната-Венера и Меркурий ни предоставят допълнителен бонус, наречен взаимна рецепция. Това е астрологичен термин описващ ситуация при която всяка от двете планети се намира в знака на владение на другата или иначе казано Меркурий е на гости на Венера във Везни, а тя пък е негова гостенка в Дева. Освен чисто субективното преживяване на състояние на доволство и благоразположение, приятните срещи и хармонично протичащия емоционален и интелектуален обмен, които този тандем обичайно поражда, той може да има и съвсем практично приложение, посредством което бихме могли да направим животът си по лек и приятен.

Да започнем с най вълнуващата и най-обсъжданата напоследък тема - партньорствата и личните взаимоотношения. Богинята на любовта Венера вече ще бъде далеч по благосклонна към човечеството и след финалната си среща със Сатурн, излизайки от ретроградната си примка след 11 октомври, вече няма да изисква от нас да правим трудни избори, тежки компромиси и да плащаме за мимолетното си любовно щастие с безвъзвратно повредени или напълно изгубени мозъчни клетки. Ако живеете с любим и любящ човек вече няма от какво да се опасявате - почти във всички връзки ще възцаруват мирът и взаимното разбиране, а ако не ги почувствате и разпознаете ще имате всички шансове да поправите ситуацията. Известни проблеми в партньорствата ще изпитват огнените знаци, но вината за това си е тяхна, затова да нека не си позволяват да прехвърлят отговорността за собствената си самота и партньорските си неуредици на звездите. Ревността, избухливостта и нежеланието да се вслушате в думите на партньора си и да му да дете правото да има различно от вашето мнение, могат да доведат взаимоотношенията ви до преждевременен латентен край. Затова поработете повечко върху себе си и не допускайте задоволяването на собствените ви амбиции, да става за сметка на хармонията във взаимоотношенията! 

Рецептата за щастие в любовта сега е следната: ласки , нежност, толерантност и задушевни разговори на вечеря. Любовта придобива съвсем практични измерения и ще си служи със също толкова практични жестове.. Прекарвайте вечерите си в компанията на любимия човек, а не в офиса, заобиколени от други подобни на вас работохолици. С по-високия пост и повишената заплата едва ле можете да си купите добро настроение и нови членове на семейството, ако старите решат да ви напуснат и да потърсят някой по-малко зает.

Въпреки че астрологичната обстановка ни съветва да съгласуваме своите избори в полза на домашната хармония, работните взаимоотношения и най-вече приспособяването към тях също са тема която може и трябва да бъде позитивно облагородена от хармоничния обмен между Венера и Меркурий. Онези които не намират смисъл от колективните обяди, споделените кафе паузи и странят от другите по време на кратките почивки "за по-цигарка" между деловите разговори вероятно ще пропуснат много възможности. През октомври полезната информация ще витае във въздуха. Важното е да я уловите и разберете, а така също и да установите какво са разбрали другите.

И наистина мнозина вероятно ще осъзнаят, че късметът се усмихнал най-вече на тези, които са внесли своите предложения в подходящия момент, в подходяща форма и успехът им не се дължи на някакви свръхестествени интуитивни способности, а чисто и просто на умението им да общуват и да си правят правилните изводи именно по време на неофициалните срещи и разговори. Така че забравете временно за личните си амбиции и ярката си индивидуалност. Сменете фокуса от онова което ви отличава и разграничава, върху това, което ви прави част от колектива и ви свързва с цялото. Колективната работа, участието ви в съвместни проекти и готовността ви обслужвате общите каузи далеч по-бързо ще ви превърнат в знаменитост и със сигурност ще привлекат симпатиите и предаността на околните. Пак и съгласете се, че е много по-приятно да се работи в доброжелателна и приятелски настроена атмосфера, отколкото да се потопите в детайлно разследване за намирането на виновника за допуснатата грешка в една безкрайна верига от изпълнители, или в разправия с колегите за това на кого се полага последната доза кафе в машината.

Етичността и толерантността през октомври ще трябва да се превърнат в норми на поведение. Сега следва да бъдем максимално коректни и вежливи един към друг и дори тонът в разговорите ще има огромно значение. Избягвайте двусмислиците и уклончивите уговорки, ако не желаете в последствие да ви представят сметка, която ще се затрудните да платите.  Не надничайте зад чуждо рамо, с надежда да приберете като плячка за себе си половете на чужди усилия. Астрологичната обстановка изцяло противоречи на подобна тактика. В Дева се учим на ред и на служене, във Везни - на етика, толерантност и взаимодействие. Уважавайте както правото на лично пространство, така и правото на собственост на другите. Играйте по правилата и не нарушавайте чуждите граници. Така възможностите ви ще бъдат далеч по-богати. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар