неделя, 27 септември 2015 г.

За червената луна и ползите от затъмненията

Картина на РМ-Иван Радев - Японската череша и червената Луна
Лунните затъмнения обикновено носят събития, които са обусловени от нашите мисли, чувства и емоции. Те указват онези житейски сфери, в които протичат последствията обусловени от настъпилите промени в съзнанието по време на Слънчевото затъмнение и за разлика от него, представляват завършващ етап от житейския цикъл. Това е времето, в което всички проблеми и постъпки , и последствията от тях биват максимално осветени и появени чрез криза, в следствие на която нещо ще бъде променено веднъж завинаги. Искаме или не, обстоятелствата така или иначе ще се променят и вече няма да бъдат същите. Често взаимоотношения и конфликти оформят емоционалния фон необходим да разгръщането на този процес, а всичко което до момента умишлено е било прикривано и премълчавано добива известност. Това е най-публичното време в годината-информацията се разпространява мигновено и става публично достояние. 

Лунното затъмнение ще ни даде възможност да се доберем до отдавна търсена информация, ще финализира дългосрочни проекти и задачи, ще инициира дългоочаквана среща или ще сложи край на отдавна изчерпани взаимоотношения, а тези които не са ще получат тласък за преминаване на следващо еволюционно равнище след преработване на опита и грешките от миналото. Не винаги онова, което става видимо и окончателно по време на лунното затъмнение отговаря на нашите надежди и очаквания и поради това то обикновено носи разтърсващи емоционални преживявания. Можем да използваме мощната му енергия, но следва да имаме едно на ум, че тя трудно се поддава на контрол и често става причина за спонтанни решения и постъпки с необратими последствия. Следва също да помним, че онова което е разрушено по време на Лунно затъмнение трудно може да бъде възстановено отново.

Енергийния заряд, който затъмненията създават за да насочат хода на събитията в предвидената от тях посока е толкова мощен, че всякакви опити да се контролира този ход, чрез избягване или въздействие върху ситуациите, са безсмислени и обичайно свързани с разрушителни събития и тежки разочарования. Като че ли съдбата взима нещата в свои ръце и чрез механизмите на причинно-следствените връзки привежда в действие неизбежни обстоятелства налагащи нов порядък, към който можем да се нагодим, върху който да градим, но сме безсилни да променим. Именно наличието на тази на пръв поглед невъзможност за проява на свободната човешка воля  и  предопределеност, е създала през вековете фаталната слава на  Затъмненията. Съвсем неуместно, тъй като приемането и противопоставянето също е избор, който определя хода на еволюцията ни като съзнателни същества. Възможността да приемем новия опит или напротив, да го игнорираме придържайки се към навици и стереотипи, ни отваря вратата към бъдещето или ни държи привързани към миналото в капана на нерешените проблеми и неоправданите очаквания.

Когато затъмненията засягат важни точки в хороскопа на личностите и народите, в техните съдби неизбежно настъпват изменения. Неизбежността обаче не винаги е с свързана с драматични събития, напротив. Неизбежни могат да бъдат и благоприятни обстоятелства, за привличането на каквито дълго сме работили и от които разумните  космически сили ни предоставят възможност да се възползваме. Това може да бъде нова любов, която коренно да преобрази живота ни, работа, която да ни даде възможност да разгърнем потенциала си и да изпълним  кармичните си задачи, срещи с хора, пътувания и нови интереси които да разширят възприятията ни и да променят представата ни за света.

Настоящият сезон на затъмненията, тъй като те винаги се движат в двойка - слънчево и лунно и се разгръщат в рамките на месец и половина, ще провокира развитието на интензивни процеси, на онези, чиито рождени хороскопи имат ключови акценти в зоните 17-24 градуса на подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец, Риби и в 1-6 градуса на кардиналните Овен, Рак, Везни и Козирог. Домът в който се случва затъмнението и планетите които то аспектира, показват житейските сфери в които ще настъпи промяна през следващите месеци.

Когато Лунното затъмнение следва Слънчевото, то утвърждава или отхвърля адекватността на нововъзникналите съзнателни модели, чрез ситуации и обстоятелства, които са окончателни и определят житейския  и емоционален фон поне през следващите шест месеца. 

Много блокирани от само-защитните механизми процеси, биват освобождавани през този период и могат да бъдат използвани като маркери за себе-усъвършенстване. Често, по време на затъмнения сме завладени от страхове и колебания. Приемете ги като предупреждения и знаци, които ви помагат и предпазват. Страховете, ще ви подскажат области, в които сте нестабилни, и качества, върху които трябва да поработите. Колебанията, вероятно са намеци на интуицията, подсказващи, че сте на път да направите грешен избор.

Почти на всички вече е известно, че мислите имат материален характер и задействат житейски програми. Ако мислите за загуби ще претърпите загуби, ако се фокусирате върху страховете си - ще ги привлечете в живота си. И тъй като лунното затъмнение се случва във фазата на пълнолуние, която дава максимална реализация и видимост на всички налични процеси, събитията и ситуациите в дните около него, ни подсказват именно чрез кои свои мисли залагаме негативни житейски програми. Но така също този момент е зареден с  мощна сила и потенциал, които можем да използваме, за да се освободим от онова, което е пречка в живота ниНужно е единствено да бъдем наблюдателни и искрени пред себе си.

Бъдете съзнателни към онова, което чувствате и се запитайте с какво ви помагат усещанията, които изпитвате, към какво ви насочват. Не се опитвайте да отхвърляте негативните чувства – приемете ги като уроци, изучете ги в детайли. И се постарайте да ги преработите или да се освободите от тях. Периодът маркиран от затъмнение е изключително благоприятен момент да изпратим в миналото всичко, което ни пречи да се развиваме и да се чувстваме като пълноценни и само-осъществени личности. Огнените практики мощен инструмент и незаменим помощник в това отношение.  Огънят е най-силното средство за пречистване. В езотеричен смисъл, той носи най-драматичните промени, които бихме могли да изживеем. 

Ще ви дам примерна идея за такава практика, а вие можете да я разгърнете и обогатите, следвайки интуицията си.


Направете списък на всичко което желаете да премахнете от живота си. Включете в него навици и склонности, съмнения, разочарованията и обидите от миналото. Къде се приковани към зависимости или ситуации, които ви теглят надолу? На кого робувате? На страховете си, на привичка, на връзка, на работа или на желанието да бъдете "по" и "най", на "аз", "мен", "мое"? Включете в списъка всички неща които ви привързват с окови, включително и конкретни хора, и начините по които реагирате спрямо тях. Бъдете наясно обаче, че ако не харесвате черта или особеност в нечие поведение, не можете да я премахнете. Можете да премахнете само собствената си реакция към нея или привързващата зависимост към конкретния човек. Списъкът може да бъде толкова дълъг колкото поискате. 

Когато сте готови с него, запалете огън или ако това е невъзможно просто червена свещ и го изгорете. Добре е ритуалът да ви причини малко болка-дръжте листа колкото е възможно по-дълго, нека малко ви опари! Оставете хартията да изгори и да се превърне в пепел, а списъкът с ненужният ви товар да изчезне.



Онези, които се чувстват здрави и силни, могат да поработят за благополучието на Земята. Съзнателно насочените към хармонизация  мисъл и енергия, излъчването на Добродетелите и насочването им към регулиране и компенсация на негативната общочовешка карма,  постигането на единение с природните и вселенските закони и принципи, в този момент имат многократно по-мощен ефект.  Цялото човечество има нужда да се освободи от погрешни модели и негативни нагласи и това е грижа и отговорност на всеки от нас.




                                                                                       

Няма коментари:

Публикуване на коментар