събота, 17 декември 2011 г.

Последна фаза на Луната ?!? - да превърнем дефекта в ефект

Забелязали ли сте как периодично настъпва период, в който ви се иска да избягате, да се скриете някъде, да станете незабележими?

Или просто да си стоите тихо и мирно, необезпокоявани от никого, да си почивате, да се разхождате и може би най-после да се наспите.
Учените-физици все повече се убеждават в това, че животът на Земята се подчинява на постоянна промяна и дори събитията имат вълнообразно развитие, ускорение и забавяне, подем и спад, растеж и упадък. Тази цикличност е добре проучена от астролозите, а най-краткият цикъл, който те наблюдават, е цикълът на Луната.
Цялото човечество така или иначе е подвластно на влиянието на процесите, предизвикани от движението на тази нощна красавица и най-вече на нейните фази. А периодът на „отшелничество”, настъпва по последната й фаза - седмицата преди Новолунието.
По правило последната седмица от лунния месец се смята за неефективен период. Деловата активност спада, липсват предпоставки за успешен старт на новите начинания, дългосрочните проекти и успешните преговори. Искаме или не, се налага да ги отложим във времето. Още повече, че за такива мащабни дела така или иначе не ни достигат сили. През този период се забавят жизнените процеси, отслабва имунитетът, наблюдава се спад в активността - на работа, в личния живот, в интелектуалната дейност.
Какво да правим?
Последната фаза на намаляващата Луна е идеален момент за външно и вътрешно пречистване, отегляне от активния живот и самоанализ, тихо и спокойно установяване на хармония в дома и взаимоотношенията в него. Време е за почивка и подготовка за следващия лунен цикъл. Това е период, в който е уместно да се освободим от всичко, което ни пречи, от излишни вещи, хора и ситуации, както и от вредни навици и житейски нагласи.
Какво можем да изчистим в седмицата преди новолунието?
На най-битово ниво последната четвърт на Луната маркира период, в който основното почистване на дома ще бъде най-ефективно. Заедно с праха и петната символично ще си отидат и застоялата енергия, неприятните преживявания, отрицателните емоции... цялата негативна памет на миналото. А ако успеете да съберете сили и да изхвърлите някои твърде остарели вещи с попреминала емоционална стойност, буквално ще свалите товар от гърба си и ще освободите място в дома си. Не отлагайте - направете го сега!
Ако искате да ви стане още по-леко, ще бъде добре, освен с почистването на дома, да се заемете и с почистването на себе си. Започнете от тялото, като се освободите от натрупаните вредни вещества и шлаки. Изследванията на специалистите показват, че по време на последната четвърта фаза на луната, органите в човешкото тяло са най-подготвени за пречистване. Ако с прости пречистващи практики и лек хранителен режим съдействате на този процес, ще съхраните младостта и здравето си по-дълго.
В тази фаза диетата ще бъде най-ефективна и вие бързо и безпроблемно ще можете да се освободите от излишните килограми. Няма да ви бъде трудно да спазвате предписанията - апетит почти липсва, а съзнанието е обърнато навътре, неподвластно на стимулациите, идващи от реклами и примамливи предложения.
Забавените процеси - храносмилане, метаболизъм, намаляват апетита. Храната се преработва бавно, а „тежестта” в стомаха се запазва по-дълго, което носи чувство за ситост. Съществува поверие, че килограмите, освободени по време на последната четвърт, никога не се възстановяват. Това разбира се не е повод за кулинарни ексцесии по време на Новолуние и растяща Луна, разчитайки на последната четвърт. Някои вредни хранителни навици и забежки са извън властта дори на вездесъщата господарка на нощта.
Въобще, със забележителни резултати протичат всички процеси, целящи освобождение и отстраняване - можете успешно да премахвате белези и брадавици.
Що се отнася до косата, към ножиците на фризьора пристъпвайте, само ако искате да забавите растежа, за да съхраните формата. Забавеният растеж обаче е добре дошъл при премахването на нежеланото окосмяване. Време е за депилация - косъмчетата ще поникнат по-бавно, а намалената чувствителност ще ви помогне да преживеете безболезнено по-агресивни методи като кола-маска и епилация. Тях трябва да избягвате в периода на растяща Луна.
Периодът е подходящ не само за освобождаване от излишни килограми, но и за всички процедури, насочени към освобождаване от излишества и редуциране на формите. Максимален ефект имат антицелулитните и вакуумните масажи. Ако ги комбинирате с медотерапия, токсините и отпадните продукти, удобно наместили се в депа под кожата и образували неприятни отклонения в релефа, бързо ще ви освободят от присъствието си. При това процесът протича с по-малко болка, поради забавените жизнени процеси и намалената чувствителност. Между другото, осъществяването на подобни процедури при растяща Луна, е не само болезнено, но и слабо ефективно и не се препоръчва.
Лимфният дренаж също е най-ефективен в последната четвърт на Луната. Работата е там, че забавянето в движението на лимфата води до намаляването на физическата и мускулната активност и това е най-доброто време за раздвижване на тази тайнствена течност, като същевременно, това помага на тялото да се събуди. Този масаж ще освободи организма ви от остатъчните продукти на гниенето и разпада, ще прочисти кръвта ви и ще изпълни клетките ви с кислород. Така те ще регенерират по-бързо, ще се обновят, а тялото ви ще възвърне тонуса си.
Пилинга - дълбокото почистване на кожата, също е добре да провеждате през тази последна седмица от лунния месец. Заедно с мъртвите клетки на кожата ще си отиде и акнето, мазните депа, прахът и мръсотията. Досещате ли се – отново се освобождаваме и изхвърляме.
Премахването на бенки, брадавици и израстъци по кожата през периода е благоприятно, тъй като отиващата си Луна намалява вероятността от повторната им поява. Минимална е и опасността те да се превърнат от доброкачествени образувания в злокачествени. Разбира се в никакъв случай не бива да правите това самостоятелно - обърнете се към квалифициран специалист. Понеже кожата е по-мека, лесно ще отстраните и мазоли и удебелявания по нея.
Можем да стимулираме изхвърлянето на излишните и отпадни вещества и чрез водни процедури - парна баня и сауна. Още по-ефективно ще протече този процес, когато Луната е във воден знак. Огнените знаци напротив - не благоприятстват водните процедури и съдържат опасности, особено ако страдате от сърдечно съдови заболявания. Не забравяйте, жизненият потенциал на целия организъм е занижен, органите работят по-бавно, а топлината допълнително ще натовари сърцето. Не забравяйте, тонусът на всички органи и системи е занижен, а способността им да се справят с напрежението – минимална.
Що се отнася до интимния живот, както стана ясно от самото начало, активността намалява и настъпва период за спокойни занимания, размисъл и самоанализ. Способността за съсредоточаване навътре нараства, а с това нарастват възможностите да се вникне и прозре смисъла на случващото се около нас и да бъдат взети оптимални и мъдри решения. Изпитваме нужда да начертаем нови планове за бъдещето си и да внесем изменения в живота си, които да способстват за тяхното осъществаване. Взаимоотношенията ни с околните като средство за личностно израстване и самооценка придобиват особена дълбочина. Време е да се освободим от натоварващи чувства, като гняв, агресия, обида и огорчение, да потърсим помирение, да дадем прошка и да възстановим хармонията в общуването с роднини, приятели и близки.
Най-важното обаче е да се погрижим за душевното си състояние. Забравете временно за конфликтите с обкръжението си и ги преустановете. Можете да допуснете непоправими грешки. Ако агресията и гневът ви от отминали ситуации са твърде силни, насочете ги към дела, изискващи незабавно приключване или повече спортна злоба - например, подредете бюрото и шкафовете и изхвърлете най-после всички непотребни вещи и хвърчащи бележки. Придържането към рутината гарантира душевното ви равновесие през периода, повече отколкото успокоителните. Пък и фактът, че най-после сте приключили с дълго отлагани дела, ще подхрани самоуважението ви. Платете дълговете си - морални и материални, освободете се от товара на миналото.
Намаляващата Луна ни предразполага към усамотение, емоциите отслабват и е възможно да изпаднете в неприятна ситуация, търсейки повече любов и внимание и изсквайки обяснение за отдръпването на вашата половинка. Следва да имате това в предвид, за не изпадате в неловки или проблематични ситуации. В този период не е трудно да накарате някой да излезе извън кожата си, а скандал може да възникне заради дреболия. Уважавайте личното пространство на другите. Избягвайте конфликти и раздели, освен ако наистина не искате те да бъдат завинаги. Ако сте решили отдавна да „подадете оставката си” в затормозяващи ви връзки, съберете сили и го направете сега - разривът вероятно ще е окончателен.
Както е видно, макар и неефективна, последната седмица на Лунния месец може да се превърне в един доста удовлетворителен и градивен период за вас. Научете се да използвате преимуществата й и повече няма да ви се иска да се завиете през глава, за да дочакате по-светлите времена на новолунието.

Статията е публикувана за Варна утре Бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар