сряда, 9 февруари 2011 г.

СЪВМЕСТИМОСТ

Всеки хороскоп има свое информационно поле и енергетична структура. При определянето на съвместимостта между двама души, астрологът всъщност прави преценка как протича комуникацията между двете информационни полета и обмена между двете енергетични структури.
Най -простия анализ на това съществува ли съвместимост и какви възможности предлагат дадени взаимоотношения става посредством разглеждането на взаимодействието между Слънцата , или иначе казано зодиакалните знаци. Слънцето е източника на живот в хороскопа, задава пътя в настоящата инкарнация и качествата , които личността трябва да придобие. От това как тя придобива и проявява тези качества можем да съдим за равнището и на духовно развитие. Контактът между две Слънца, на практика е процес на взаимообмен и обучение,трупане на опит и осъществяване на част от личната житейска програма.
В тази част ще разгледам възможните случаи на взаимодействие, на какви принципи се подчиняват и какви задачи поставят , което в никакъв случай не изчерпва, а напротив едва загатва за това как протича обмена между двама души.
Много често ние казваме че харесваме или не харесваме представителите на един или друг зодиакален знак-нека видим защо това е така!?!

На първо място нека разгледаме Еднознаковите взаимодействия –Овен с Овен, Телец с Телец, Близнаци с Близнаци и т.н
Това е човекът който стои като истинско огледало пред вас. На пръв поглед тези хора се разбират много добре, имат еднъкав поглед върху света и множество еднакви интереси. Взаимоотношенията с хора от нашият зодиакален знак са много добра проверка защото контакта ни с тях зависи от духовното равнище и степента на себеосъзнаване.
В най -добрия вариант това са хора с които ни свързват общи задачи и с които вървим единни по своя духовен път. Двамата образуват цяло, а съвместната работа и преживявания обогатяват всеки по отделно.
Ако човек не е склонен към самозаблуди и е честен и откровен със себе си няма да се страхува от разобличаването на отрицателните черти от характера си и ще бъде открит за контакти със своя знак. Общуването ще бъде интересно и леко и ще носи на двамата участници познание. На високо равнище това ще даде възможност на всеки да открие същността си и да преодолее слабостите си. Контактът ще е с постоянен интерес и желание за взаимно разбиране и служба един на друг. Бракът между тези патньори ще се отличава с пламенна любов и взаимност.
Най-често представителите на Лъв, Дева,Скорпион и Водолей са склонни и готови да изграждат подобни връзки.
Ако човек е склонен винаги да търси оправдание за постъпките си обаче и се бои от критика и разобличаване на неприятните черти на характера си, тогава той ще избягва контактите с представители на своя зодиакален знак , опасявайки се се да не бъде прочетен като отворена книга. Общуването не носи удоволетворение.
При взаимодействието между еднознаковите Слънца егото заема централна роля, а неговото проявление пък зависи от степента на духовна осъзнатост. По принцип всеки от нас се стреми да бъде забелязан, да прояви отличителните си черти и да подчертае индивидуалността си. В партньорството обаче индивидуалността остъпва на заден план, а Аз се превръща в Ние. Ако човек контролира поведението си в това общуване и се старае да избягва негативните проявления, то контактите с хора от неговия зодиакален знак биха биле в помощ на съзнателната работа по себе си.

Връзки между съсдени знаци, Овен с Телец, Телец с Близнаци, Близнаци с Рак и...т.н Водолей с Риби, Риби с Овен, или партньори чиито Слънца попадат във втори и дванадесети дом.

Ако вие сте първия знак , да речем Водолей, то към представителите на следващия знак – в случая Риби, вие се отнасяте като към източник на енергия, помощ, пари и материални блага, въобще като към устойчив фундамент. Във всеки случай този човек може да бъде прекрасна опора в живота ви. Той от своя страна ви възприема по-скоро подсъзнателно и от негова гледна точка вие пребивавате в невидимо и недостъпно за него пространство. За него вие сте скрита тайна, загадка. Пред вас този човек ще се притеснява и ще се страхува да не допусне грешки. Той може да стане неуверен и безволев.
Връзката с човек чието Слънце се намира в предходния знак или в нашия дванадесети дом ,може доста да ни изтощи в енергиен план. В някои случаи това може да бъде „потапяне в блатото” и ако той е по силния може да ви повлече след себе си.
Представителите на следващия знак и тези чиито Слънца попадат в нашия втори дом пък поставят пред нас предизвикателство – в тяхно присъствие можем да станем груби материалисти.
В най- добрият случай тези връзки могат да ни помогнат да разкрием скритите си способности и възможности, да разберем и усъвършенстваме себе си чрез доброволно ограничение и да осветят недостатъците ни, но като цяло са по -подходящи за приятелски връзки отколкото за брачни взаимоотношения.

Връзки между знаци трети и единадесети от зодиакалното Слънце
Овен-Близнаци, Телец-Рак, Близнаци-Лъв, Рак-Дева, Лъв-Везни, Дева-Скорпион, Везни-Стрелец, Скорпион-Козирог, Стрелец-Водолей, Козирог-Риби, Водолей-Овен,Риби-Телец и паратньори чиито Слънца попадат в трети и единадесети дом


Третия знак за нас е источник на информация, новини, обновление. Към него ние имаме импулсивно, но непостоянно отношение. На ниско равнище на проявление този човек ни разсейва, развеселява и провокира инфантилно поведение у нас-такива връзки установяват и поддържат онези които и в зряла възраст се държат като подрастващи.
За осъзнатите хора обаче, това може да бъде един прекрасен контакт. Съюза ще се възприема като братство, дружба и ще се характеризира със добросърдечие и искреност. Вие можете да общувате, да споделяте информация по взаимните си увлечения и интереси и на практика никога да не скучаете в компанията на избранника си.
Ако вие сте Овен, а партньора ви е Близнаци или сте Дева, а партньора ви е Скорпион,то за него вие ще бъдете бъдете идеалния приятел, ще го захранвате с оригинални хрумвания, ще го въвличате в неочаквани преживявания и реформаторски идеи.
Такива контакти също са подчертано приятелски, но и брачните взъимоотношения се срещат достатъчно често и рядко се разпадат. Интимните взаимоотношения се поддържат на ниво контакт и качествен обмен на информация. Ако комуникацията бъде прекратена по една или друга причина, връзката може да се разпадне.От изключително значение обаче е воденето на разговори по същество-проявите на нездраво любопитство, обмена на клюки и безсмислени разговори по телефона затормозяват качествения информационен обмен, а именно той стои в основата на интереса един към друг.

Ето че стигнахме и до най провокативните съюзи тези между четвъртите и десетите от нашия зодиакални знаци
Овен - Рак, Телец - Лъв, Близнаци - Дева, Рак - Везни, Лъв - Скорпион, Дева - Стрелец, Взни - Козирог, Скорпион - Водолей, Стрелец - Риби, Козирог - Овен, Водолей - Телец, Риби - Близнаци


Това са изключтелно напрегнати, но и благодатни взаимоотношения, в които се решават проблемите на миналото, бъдещето, традиците и индивидуалните цели.
Към човекът със Слънце намиращо се в четвъртия от вашия зодиакален знак, например сте Везни , а той Козирог или във вашия четвърти дом, вие ще се отнасяте добре, но като нещо с което ви свързва миналото, корените ви. За вас той е символ на дома и традициите, създава чувство на безоасност и опора.
Вие попадате в неговия десети слънчев знак и към вас той ще се отнася като непостижима цел, носител на социален статус . На ниско равнище това може да предизвика у него завист, тъй като е наясно че вие знаете колко непостижими за него в този живот са онези висини към които се е устремил.
За неосъзнати личности подобни контакти се явяват пречка в развитието, особено за този чиито зодиакален знак е десети от вашия - те го връщат обратно към миналото към онова което вече се е случило. Завистта може да натрупа много обида и огорчение и да гледа на другия като на препятствие. Такива връзки обикновенно са наситени с неразбиране и отрицание, открито противостояние и привличат към себе си множество възпрепятстващи обстоятелства. Но те за исключително важни за онези които желаят да се развиват и да рискуват по пътя към себеусъваршенстването си и често привличат като магнит. Когато и у двамата партньори съществува такова желание и настройка неразбирането изчезва, а препятствията стават источник на нови постижения и генератор на сила. Тази сила ще ви даде възможност да се развивате и да постигнете истинска трансформация.
На високо духовно равнище това може да бъде съюз между бащинските и майчинските инстинкти и традиции, съюз на силата и мъдростта с грижата и интуицията .Наличитено на хора от тези знаци във вашето близко обкръжение говори за това че вие сте готови заедно да осъществите вертикален разтеж и да преодолеете много от негативните си качества.


Връзки между пети и девети зодиакален знак и Слънце в пети и девети дом на пратньорския хороскоп Овен - Лъв, Телец - Дева, Близнаци - Везни, Рак - Скорпион, Лъв - Стрелец, Дева - Козирог, Везни - Водолей, Скорпион - Риби, Стрелец - Овен, Козирог - Телец, Водолей - Близнаци, Риби - Рак.
Човекът със Слънце в петия от вашия зодиакален знак ще възприемате като въплащение на любовта, като дете – источник на вашите надежди, а вие за него ще бъдете источник на радост и пример за подражание - авторитет. Съюзът между вас ще бъде озарен от творческо вдъхновение , много развлечения, взаимно привличане и несекващ извор на радост.Той ще се отнася към вас като духовен учител,носител на мистични прозрения, идеолог и човак необходим за собствентото му развитие.
Това са най-хармоничните връзки, едновременно разгръщащи пълноценно чувствата и двигатели в развитието на всеки от двамата. Присъствието на тези хора в живота ви сте заслужили чрез развитието на собственте си качества и отговорността към собствения си живот и осъзнатост на стремежите си. В обкръжението на този човек вие получавате възможност да реализирате потенциал си и да постигнете удоволетворение както от връзката ви така и от себе си.
На ниско равнище при подобни взаимоотношения хората се използват един друг за постигане на егоистични цели.Но дори тогава отговорността е лична , а взаимоотношенията протичат гладко и без препятствия.
Не пропилявайте тази възможност безотговорно. Използвайте присъствието на този човек в живота си за да подпомогнете собственото си развитие, а и да стимулирате неговото. Деветия знак трябва да бъде ориентир за петия и ако това сте вие, помогнете му да направи своите избори, разширете съзнанието му и го преведете през границата от духовното детство към осъзнатата зрялост.


Връзки със Слънца намиращи се в шести и осми от нашия зодиакални знаци, патньорско Слънце в шести и осми дом.
Овен - Дева, Телец - Везни, Близнаци - Скорпион, Рак - Стрелец, Лъв - Козирог, Дева - Водолей, Везни - Риби, Скорпион - Овен, Стрелец - Телец, Козирог - Близнаци, Водолей - Рак, Риби - Лъв

В този Случай Слънцето на другия попада в шестия от вашия слънчев знак, а вашето Слънце в неговия осми знак. Така той заема подчинена и зависима спрямо вас и на практика работи за вас.
Вие сте господаря който го натоварва със своите отговорности, с болките си та дори и с кармата си. На ниско равнище ако това продължи твърде дълго количеството се трансформира в качество-внимавате!-можете да бъдете наказани от сътбата.
Ако сте осъзната личност обаче той ще ви помогне да проявите висшата същност на смирението, да ви покаже какво е това дълг и доброволно служене, да ви научи на търпение и милосърдие.
Към вас той се отнася като към мистично същество съчетаващо в себе си символите на разрушението, ужаса и страха и носещо постоянна заплаха от катастрофа. Мазохистите и хората изтъкани от противоречия и комплекси често избират именно такива партньори.
Съюза между шести и осми знаци често е мрачен ,плашещ и едновременно с това много обвързващ .Той носи песимистични усещания и опасности за загуба на сила.На своя шести знак ние действаме обикновенно пагубно, и това изисква особенно внимание от наша страна ако сме Овен към Девата, Телец към Везните, Близнаци към Скорпиона , Рак към Стрелеца, Лъв към Козирога, Дева към Водолея, Везни към Рибите, Скорпион към Овена, Стрелец към Телеца, Козирог към Близнаците, Водолей към Рака, Риби към Лъва.
Изключение правят може би Овена и Скорпиона където в създаденото от Скорпиона енергетично поле , Овена получава стимул за действие и проявление на същността си
Но колкото и да е странно това често са най близките ни хора - родители,братя, сестри, а често и брачни партньори. Това е така защото нези взаимоотношения дават възможност да се преодолеят страховете и комплексите. Такъв съюз ни закалява, не ни позволява да се отпуснем, и най- вече способства за преодоляването на гордостта. Т.е те отстраняват най важните пречки пред развитието на душата. Ако човек погледне на тези взаимоотношения като на изпитание с което иска и може да се справи, то той ще получи сили , имунитет и защита , способност да се преобразява и възкръсва като птица феникс.
Особено интересен и нужен е този вид контакти за прадставителите на водните знаци Рак,Скорпион и Риби, които често страдат от скритите комплекси на своята уязвима природа.
Като цяло особенно ако става въпрос за взаимоотношения с близки хора тоези контакти водят или до пълно разрушение или до преживяване тип Пепеляшка и Грозното пратенце.

И накрая нека разгледаме противоположните знаци
На ниско ниво на осъзнатост това е предизвикателство за открит двубой и доживотна вражда, постоянно съперничество, прояви на висш егоизъм и несекваща злоба. В случай че животът ви е свързал с такъв човек това е открита покана на сътбата да се заемете със себе си. Ако този партньор ви дразни значи ви липсва цялостност. Останете ли духовно непробудени ненависта един към друг ще се трупа с години предоставяща възможност за трагедии ,достойни за сапунен сериал.
В астрологията противоположните знаци очертават аспекта опозицзия , а той директно описва патньорството –пътя един към друг за постигането на цялостност, откриването на себе си в другия и преминеването от Аз към Ние. На високо духовно равнище тези взаимоотношения очертават реалното равнопоставено партньорство и показват че сте отворени към динамично развитите на личността си и готови да компенсирате недостатъците си. Успеете ли да хармонизирате връзката си с този човек, ще се радвате на несекващо взаимно привличане, истинска любов, които ще стимулират и двама ви към постижения и социален успех. В дългосрочен аспект, това са едни от най-стабилните връзки, които в зрелостта на живота успяват да постигнат истинско разбиране за партньорските отношения.
Ако сте Овен-Везни, научете Везната да бъде инициативна,смела, покажете и колко е приятно и важно да проправяш пътя за другите, да бъде лидер и да отдава себе си. И се научете от нея да проявавяте спокойствие, на сдържансот и етика, на мъдрост и доброжелателност, оставете я да внесе хармония в живота ви. Когато имате взаимоотношения със зодиакален знак противоположен на вашия, вие притежавате всичко което на него му липсва , а той всичко което вие желаете да имате. Отношенията помежду ви ще са напрегнати но и много интезнивни, наситени и с голям потенциял за взаимообмен, в който в крайна сметка ще ви научи да уважавате партньора си, а чрез него и различията.

И така-от направеният анализ на съвместимостта между слънчевите знаци, стана ясно че най-успешни са връзките между пети и девети зодиакални знаци, следвани от трети-единадесети. Най-тежки и опасни са контактите между четвъртите и десетите, шестите и осмите знаци.
В заключение искам да подчертая че направения анализ само очертава плюсовете и минусите във различните комбинации. Всеки от нас може да приведе примери когато теоретически несъвместими по Слънце хора, щасливо живетят до дълбоки старини. В дествителност анализа на съвместимастта е продължителен и сложен процес, в който освен Слънцето, се разглеждат взаимните положения и връзки на Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн,Лунните възли, разглеждат се индивидуалните настройки желания и нужди на всеки от партньорите по отделно и до каква степен обмена между двамата е удоволетворителен за всеки от тях, кои са източниците на напрежение, причините за тях и средствата за преодоляването им.
Съвместимостта и несъвместимостта могат да имат различни равнища –важното е да осъзнаваме ролята и приноса си към тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар