петък, 15 февруари 2008 г.

Сърце за Велина!!!

Да помогнем на едно детско сърце да затупти с радост!!!
Велина е родена на 21.09.2002г във Варна. Няколко часа след раждането и се появяват първите усложнения и след като са направени необходимите прегледи и изследвания е установена диагнозата-порок на сърцето.Първата операцация в живота си Велина претърпява на 6 дни.След година и половина се налага втора,с тежък следоперативен период и много усложнения.
От тогава Велина,претърпява множество кризи с опастност за живота и прекарва по-голямата част от живота си в болница.Поради имунния дефицит,често боледува-на практика нито един вирус не я подминава.Постоянното приемане на антибиотици пък допринася за появата на други заболявания като увеличан черен дроб и далак , анемия и други отклонения които допълнително усложняват здравната и картина.
Необходима e операция след което се предполага , че Велина ще заживее нормално като всички деца.Операцията обаче не може да бъде извършена в България.След дълго търсене родителите на Велина се спират на клиника в Лайпциг,Германия.Офертата е за 45000 евро и е придружена с любезна покана и описание на лечението ,както и с напомняне ,че всичко това е възможно само ако в деня на постъпването посочената в офертата сума е постъпила по сметката на клиниката.Или бъде платена кеш в деня на постъпването.Няма проблеми и за кеша значи, макар че запознатите с бизнес етиката знаят какво означава разплащането с подобни суми в брой.Но това е тема на друг разговор.
Сега трябва да помогнем на Велина.
Поради голямата сума , родителите и се съмняват че Здравното министерство ще поеме разходите за операция и лечение и ще направи необходимите стъпки за да се задейства междуправителственната спогодба уреждаща подобни случаи.
Така че единственната възможност остава да разчитат на съвестта,съпричастността и благотворителността на хората.
А времето на Велина изтича.
Не знам защо историята на това дете така ме развълнува.Но вече няколко дни заспивам и се събуждам с мисълта за това детско сърчице.И ще направя всичко възможно да помогна -не само с пари.
Изключително съм трогната от реакцията на моята дъщеря-гордея се с нея.След като и разказах за Велина , тя успя за минимум време да запознае всичките си приятели с нейната история.Чата снощи гореше и от свежи идеи- да се направят касички в училищата, да се съберат пари, да се привлекат медии-имат опит с Дарина от миналата година ,макар че тогава закъсняха.Започнаха да организират благотворителен концерт, за нула време организираха и изпълнителите, остава им само мястото, но мисля че ще успея да им помогна в това отношение.Но дори и да не успеят в това си начинание ,сама по себе си тяхната бърза реакция съпричастност и ангажираност за сетен път показват , че децата всъщност са тези от които се учим.И че няма нещо по-смислено но света от това да създадеш, отгледаш и възпиташ едно дете.И да съхраниш живота му.
Плами, обичам те!
Така че мили приятели, нека помогнем на едно детско сърце да затупти с радост отново.Завинаги.
Ако всеки от нас се подари на Велина 2 кутии цигари, или едно излизане през уикенда , или пък едно посещение в салон за красота това може и да стане възможно.
Ето адреса , на който е публикувана нейната история http://velina.lifeme.net/portal.htm , както и дарителските сметки по които могат да се правят преводи.
Ще си позволя да цитирам думите на един приятел - астролог , написани по повод на подобна инициатива:
"В крайна сметка на иврит думата ДАВАМ е "натан", може би ако знаем това по-лесно ще разкодираме фразата, че "ако даваш и Бог ще ти даде"... с една дума - тъй като "натан" се чете по еднакъв начин в двете посоки, то даването е нещо , което връща винаги резултат именно затова човек не бива да се притеснява да дава..." Леон във форума на http://www.astrogalaxy.info/

Няма коментари:

Публикуване на коментар