четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Затъмненията-начин на употреба

Обикновено затъмненията имат лоша слава, която се дължи не толкова на зловредния им характер, колкото на мощната енергия, която те излъчват. Човешките същества не винаги успяват да усвоят и канализират тази мощ по конструктивен за тях начин и това става причина за събуждането и разгръщането на разрушителни процеси.
Усилията и амбициите могат да не оправдаят надеждите ни в месеците когато се наблюдават Слънчеви затъмнения. Често те ни подвежт към грешни цели или грешни пътища за таяхното постигане.

Как можем да използваме този момент и да превърнем негативите му в ефекти за себе си?

На първо място е важно да си осигурим благоприятна среда, която да предразполага към себепознание и лична трансформация. Периодът не е подходящ за активно социално взаимодействие. Уединението ще ви помогне да вникнете в себе си и да уловите сигналите, които ви изпращат съдбата и подсъзнанието ви. Много блокирани от самозащитните механизми процеси биват освобождавани през този период и могат да бъдат използвни като маркери за себеусъваршенстване. Често по време на затъмнения сме завладяни от страхове и колебания. Приемете ги като предупреждения и знаци, които ви помагат и предпазват. Страховете ви подсказват области, в които сте нестабилни, и качества, върху които трябва да поработите. Колебанията вероятно са намеци на интуицията, подсказващи, че сте на път да направите грешен избор.
Не забравяйте, че мислите имат материален характер и задействат житейски програми. Ако мислите за загуби ще претърпите загуби, ако мислите за болести - ще ги привлечете в живота си. Дните около затъмненията ви подсказват именно чрез кои свои мисли залагате негативни житейски програми. Но така също притежават  мощна сила и потенциал, които можете да използвате, за да се освободите от онова, което е пречка в живота ви.
Нужно е единственно да бъдете наблюдателни и искрени пред себе си.
Бъдете съзнателни към онова, което чувствате и се запитайте с какво ви помагат усещанията, които изпитвате, към какво ви насочват. Не се опитвайте да отхвърляте негативните чувства – приемете ги като уроци, изучете ги в детайли. И се постарайте да ги преработите или да се совободите от тях.
Периодът маркиран от затъмнение е изключително благоприятен момент да изпратите в миналото всичко, което ви пречи да се развивате и да се чувствате като пълноценни и самоосъществени личности.
Една много простичка практика вероятно ще ви помогне за това.
Опитайте се да визуализирате всеки проблем, страх или неприятен навик – огледайте го от всички страни, преживейте го, почувствайте го и после си представете как лъч от светлина го разтваря и  поглъща. Сега можете на негово място да визуализирате желаното постижение, онова, с което искате да замените негатива в живота си. Например ако сте оставили на светлината да погълне болестта ви, визуализирайте себе си напълно здрави, почувствайте радостта и свободата в свободното от болка тяло.
Онези, които се чувстват здрави и силни, могат да поработят за благополучието на земята. Цялото човечество има нужда да се освободи от погрешни модели и негативни нагласи и това е грижа и отговорност на всеки от нас.
Пожелавам ви успех и много надежда!
написано за http://www.varnautre.bg/horoscope/207-prevurnete_defekta_v_efekt

Няма коментари:

Публикуване на коментар