петък, 28 март 2008 г.

Какво осмисля живота ни

Професор по психология застанал пред студентите от своя клас и вдигнал голям буркан, който започнал да пълни с камъни. Когато го напълнил, той попитал студентите дали буркана е пълен и получил положителен отговор. Професорът извадил кутия с чакъл и я изсипал в буркана, като го разтърсвал лекичко, за да може чакъла да изпълни празнините между камъните. Когато приключил, отново попитал студентите дали буркана е пълен и отново получил положителен отговор. Тогава, извадил кутия с пясък и я изсипал в буркана като го потупвал, за да може пясъка да изпълни празнините между малките парченца чакъл. Тогава отново се обърнал към студентите и ги попитал, дали буркана е пълен и те били единодушни "ДА". Накрая професора извадил две кутии с бира и ги изсипал в буркана, запълвайки празните места между песъчинките.
Студентите започнали да се смеят!
Сега - казал професорът - този буркан олицетворява Вашия живот. Камъните са Важните неща - семейството Ви, Вашия партньор, приятелите, здравето Ви, децата Ви, вашето хоби или страст - нещата които, дори всичко останало да е загубено, остават и вашия живот е все още "пълен". Чакъла, олицетворява останалите неща които са важни за живота Ви: работа, къща, кола... Пясъка е всичко останало, което запълва живота, онези наистина малки неща които ни се случват. Ако сложите първо пясъка в буркана - продължил той - няма да остане място за чакъла или за камъните. Същото ще стане и с Вашия живот. Ако похабявате всичкото си време и енергия за малките неща, никога няма да имате време за наистина Важните неща. Трябва да обръщате повече внимание на критичните неща влияещи върху вашето щастие. Играйте с децата си, забавлявайте се с партньора си....Обичайте!- със сърце и душа,всеки ден. Винаги ще има време за работа, за чистене на къщата и за поправяне на колата. Винаги се грижете първо за камъните - нещата които наистина си струват. Изберете приоритетите си... останалото е просто пясък! Един от студентите вдигнал ръка и попитал за значението на бирите и какво олицетворяват те, а професорът отвърнал: Радвам се, че ми задавате този въпрос. Просто исках да покажа, че независимо от това колко претъпкан изглежда живота ви, винаги има място за две бири.
Наздраве мили Приятели!!!
Желая ви повече камъни и по- малко пясък във въшите бурканчета!!!
И помнете , ча дори да сте затрупани с работа и проблеми, винаги ще се намери една свободна минутка в която да кажеш или чуеш от някого -"Обичам те!"
Както и половин час за две бири с приятели!!!

3 коментара:

  1. Анонимен13:05:00

    Пиле,невероятна си,да знаеш-))))Ама,нали си моята съвест.Всеки,който чете мислите ти,смята,че си ги насочила към него.И понеже знам какво осмисля живота ми,ще ти кажа:Обичам те,пиле сладко!И ти си човек,който заслужава всичките "Обичам те" на света!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16:46:00

    Ох, не знам на Кабала ли да отговоря или да напиша мнението си за прекрасната и поучителна публикация. Обичам ви и двете! Надявам се някога да се видим на по бира.

    ОтговорИзтриване