вторник, 12 февруари 2008 г.

Mistique

Здравейте приятели,
Веднъж преди години трябваше да се регна в един сайт и в миг на вдъхновение се сдобих с този ник който в последствие осъзнах ме описва така точно ,че вместо да се представям смятам тук да разкажа историята на моя никнейм.
Коя е Mistique


Мистик е комиксова героиня!!!А COMICSите имат много същественна роля в моя живот.Да ви я представя:героиня от Х-МAN,предполагам част от вас са гледали филма,а надявам се някой да е имил удоволствието да се запознае tete-a-tete с комикс на MARVEL.Героите в него са хора мутанти.Мутацията, както знаете е в основата на еволюцията,тя ни е превърнала от едноклетъчен организъм в доминиращ вид на планетата.Това е бавен процес отнемащ милиони години,но на няколко стотин хилядолетия еволюцията прави огромен скок…и така в наши дни се появяват мутанти/чували ли сте за това , а как ви се струва???/Но хората ,както ни е известно,не се славят с толерантно отношение към останалите видове на планетата….Както и да е -всеки мутант е уникален, а те също се делят на добри и лоши, или по скоро имат различно отношение към хората…относно възможността за разбирателство и съвместно съществуване.Но имат преди всичко една обща цел -да оцелеят,което всъщност не е лека задача,тъй като повечето от тях нямат дори нормален човешки вид,приличат на мутирали човеци или пък са най малкото странни.Но притежават необикновенни способности,контролират стихиите,металите,съзнателното и несъзнателното,телепортират се и преди всичко не вярват на очите си защото знаят ,че същностното е невидимо за очите.Знаят също така ,че има начини действителността да бъде променена ,познават ги и са в състояние да ги контролират.

Мистик е мутант,/от лошите/с перфектно женско тяло,изразителни очи,но кожата и е като змийска със страни хамелеонови цветове -синьо-сиво-зелено-лилаво до черно почти,с менящи се металически отблясъци.Тя умее да влиза във всяка роля-перфектен имитатор,имитира не само вида но и гласа-така като се разхождаш в коридора можеш де се видиш как вървиш насреща ,че и да те поздравят с твоя глас-съвършенния двойник.И влиза от едно превъплащение в друго ей така на ход, в движение сега е чистача,после секретаря на президента и след малко самия президент…или любовницата му,или жената на мечтите ти или пък Учителят ти.От роля в роля!- и аз така се чувствам,всъщност даже не се чувствам той живота ми така преминава-мултиплицирам се.Сменям дрехи прическа нагаласа държание гасова интонация всичко.Участвам в бизнес среща,после пия коктейл на плажа,после съм майка,после пък дъщеря,приятел от детството .Не знам как става/всъщност знам,но това е тайна/ -сменям самоличности според мястото ,средата и интересите и настроенията си,както и според социалната група в която се намирам в момента.Понякога се уморявам но ,но всъщност ми е много удобно и не мога да си представя да съм всеки път еднаква.Или да се задоволя само с едната самоличност.Че това са си различни животи,паралелно съществуващи,а времето ни за престой тук е ограничено все пак….

Обаче Мистик има възможност да изглежда нормално като обикновен човек, за разлика от други мутанти с нечовешки вид.Трябва и само да си избере някого…и ще заживее като нормален човек без да се налага да се крие и да воюва за правото си да бъде различна.Ноо знае ,че не бива да е така…не трябва да и се налага,свободата е беценен дар.Най обичам всъщност хората хората с които успявам да съм си аз- с оловно сивкав тен и жълти святкащи очи.
Та такава е Мистик от комиксите.

Иначе обича да се разтваря в съзерцания,да изключва на моменти и да си попадне в неин си мистичн свят в който времето за малко сякъш спира и не е важно какво виждаш ами какво усещаш,физически си тук и сега, но мисълта е далече в съвсем друга реалност.Обича също така мрачните ,но топли есенни дни,влагата и мъглата,усойните горички, защото успяват да и създадат онова магично усещане характерно за приказките.Обича бурите ,светкавиците разцепващи притъмнялото небе и грохота на развилнелите се стихии , а след това в притихналото спокойствие да наблюдава капчиците дъждец стичащи се по листата на дърветата…но така също и Слънцето , морето, детето , поезията и красотата , и още музиката и танците,шумните компании и нощния живот ,пътешествията и откривателствата.
Влюбена е в Астрологията и в самата Любов.

7 коментара:

  1. Анонимен16:40:00

    Аморе написа:
    Привет:-)Аз ако не се подредя в реда на читателите, как ще изгрее слънцето?! познавам Мистик, боже много години минаха, виртуално 4г., реално 3г. та познавам я и за мен тя е пчеличка, бръмчилка една такава рошаво руса и ухилена от Варна до Бургас.И винаги има шантави неща край себе си. Шантави идеи, шантаво радио, шантава пола или пък шантава картинка за аватара си. Ще организира шантаво пътуване за уикенда, и цяла нощ ще купонясва, а на другата сутрин ще събира на кафе още не разсънилите се приятели. Приятели, свобода, пътешествия, природа - слънце в дева, асц. близнаци и луна в стрелец. Тя е едно перпетум-мобиле, вечно е в движение и обича високите скорости.

    Поставя на тръни варненските катаджии, като си устройва състезания с тях. Бизнес дама с вид на 15г. тийнейджърка пусната на лагер сама за първи път в живота си. И тук следва да кажа, че е прекрасна майка, защото говори на един език с дъщеря си. Льонка както я наричаме всички, си е един непораснал Питър Пан в женски образ с много голяма беля в очите, вечно замисляща поредното пътешествие.

    Знаеш че не успях да събера сподвижници за пътуването до Китай, но ако тръгнем с теб дали ще се върнем? Там е въпроса, че за групата си ни нужни и много земни елементи, но не и деви като теб, защото трябва да има кой да ни смъкне от върха на Еверест иначе ще си стоим там горе и ще гледаме още по - нагоре, може би има и друг връх за покоряване и да го пропуснем....целувки и прегръдки за теб. Regards Аморе

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21:00:00

    Аз ще съм кратък!
    Честит ти блог!
    Супер се получава!
    Ако следващия път като дойдеш в София не ми се обадиш - мъртва си, брато, нищо, че си Ангел :P
    Казах :)

    ОтговорИзтриване
  3. А защо е нужно да слизаме от върха Аморе?
    И кой каза че няма други върхове и други светове???
    "Същностното е невидимо за очите"
    Казал го е Малкия Принц, по точно неговия създател Екзюпери-наш човек летец и авантюрист, завладян от Уран.
    Аз пък казвам че когато човек изгуби децкия поглед и ограничи съзнанието си в пределите на видимото се подчинява на Сатурн и остарява!!!В свят очертан от сатурнови граници ,не е необходимо допълнително да си поставяме такива.
    Обичам те и ти благодаря за хубавите думи!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Абе Вова ,те Агелите не умират!!!
    Пък и нали се бяхме отдали на либофффф?
    Ще дойда специално за теб ;))))
    Мерсиии!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14:54:00

    Пък и нали се бяхме отдали на либофффф? - ах, това двузначното съм го пропуснал, хаха :)

    ОтговорИзтриване
  6. Маххх!!!
    Ти пък!
    Каак можа да пропуснеш подобно нещо?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10:03:00

    Честита Баба Марта , Мистик! Бъди здрава и винаги усмихната! Успех на блога!

    ОтговорИзтриване