сряда, 11 януари 2012 г.

Сватбен календар 2012 - анализ на благоприятните за брак дни през годината

Хората избират дата за бракосъчетание по най-различни начини и причини. Едни се съобразяват с деловия ритъм, други с традициите, трети с православния календар, четвърти напълно случайно или когато на роднините ще им е удобно. Носят се легенди за най- благоприятните, а така също и за най- съмнителните дни.И тази година ще се опитам да дам кратък обзор на подходящите за брак дни, като анализът ми е основан само и единствено на астрологичните правила за избор на дата за сватба.
През 2012 много неща приключват-приключва и възможността да се сключи брак на дати с двойни, тройни и огледални числа-превърнала с в мания през последните години. Имаме само 12 месеца и слава богу. Удивително е как хората разчитат на небесна подкрепа избирайки подобни дати без ни най-малко да се съобразят с онова което в действителност се случва на небето, а често дори и с вибрациите носещи числата!?! Няма да давам конкретни примери, за да не разочаровам някого, но някои от отминалите вече вълшебни дни, съвсем не бяха вълшебни и не само не подкрепяха семейното щастие, но буквално вещаеха кратка семейна история. Много по-удачно и полезно в случая е да видим дали вълшебните дни през тази година ще са наистина вълшебни и какви са преимуществата и недостатъците им.
И така имаме три възможности 12.02.2012, 12.12.2012 и 20.12.2012. Предполагам последните две ще се радват на особенна популяронст макар че и първата сигурно ще събере достатъчно почитатели предвид идващия веднага след това празник на влюбените.
На пръв поглед 12 февруари е нелоша дата, макар че в предходните дни на годината съществуват по-добри възможности. Луната (женския принцип) е в знака на патньорствата – Везни, в перфектен съюз със Слънцето (мъжкия принцип). Всеки от двамата получава подкрепа Луната от Сатурн-планетата на стабилонстта и дълголетието, а Слънцето от Меркурий – планетата на договорите и споразуменията. Тук виждаме една красива и вярна съпруга пазителка на домашното огнище и един силен и честен съпруг готов да спази дадената дума да бъде любящ съпруг и грижовен баща. И всичко би било наистина прекрасно ако позициите на другите двама главни герои Венера и Марс не бяха толкова отслабени. А да каква любов говорим беза Марс и  Венера? Венера е слаба в знака на Марс , а слабостта и се засилва от ретроградността на самия Марс. Имаме недоволна жена която се намира в подчинение на неспособен мъж. На всичкото отгоре недоволната жена има и лоша компания- Уран и Плутон, които са сбособни да разклатят и най-съвършеннната идиля. Причините?-вероятно финасови съчетани с липса на любов и достатъчно взаимност. Ако обаче материалното благополучие на семейството не е сред приеротетите ви , а привличането между вас се крепи на интелектуална основа и бракът задоволява социалните ви интереси имате немалки шансове за успех!
Предимството на тази дата е че ако се съчетае с празника на Св.Валентин, може да се получи една приказна сватба-три дни яли, пили и се веселили!
Недостатакът е че недостигът на пари в следващите години ще ви накара отново да  съчетавате, но този път 2 в 1, което означава по-малко празници и по-малко подаръци.
Ако психозата относно края на света не вземе нечувани размери , очаквам 12 декември да се превърне в най-белия ден в годината, само че не от снежинки, а от булки. Да видим дали небесните конфигурации описват невиждано семейно щастие? Нищо подобно-29 лунен ден, Луната покровителката на семейното огнище се намира в най-зловещата си позиция-измъчена и гневна от своето безплодие. С това анализът приключва- не си правете експерименти с живота! Брака ви едва ли ще продължи дълго
и със сигурност няма да остави приятни спомени.
Астрологичната картина за 20 декември описва еуфорично състояние , каквото вероятно ще преживяват онези които са избрали да сключат брак на този ден. И тук има намеци за експеримент продправен с ярки емоции и силно желание да се даде ясен и категоричен израз на желанието. Вероятно влюбените много ще бързат да се врекат във вярност преди да настъпи края на света, за да бъдат заедно във вечността. Ако края на света не настъпи обаче са възможни изблици на разколебаване и съмниня в направения избор и взетите решения. Те могат да възникнат и след откритието че липсват достатъчно доприни точки, близост и общи интереси, които да поддържат стабилността и щастието в брака.  Страстта обаче ще се запази и ще бъде постоянно подхранвана, понякога достигайки до точка на ядрен взрив. Оцелелите сред взрива имат нелоши шансове да се радват ако не на семейно щастие, то поне на устойчив съюз осигуряващ им социален статус и привилегии. Предимството тук е и близостта на Новогишните празници, поради което няма да ви се налага да молите шефовете си за отпуск за да се отправите на сватбено пътешествие. Недостатакът е че пак заради новогодишните празници цените на почивките ще бъдат двойни, а с енергия на стихийно бедствие, която ще придобие съюза ви, могат да ви припознаят за терористи, да де окажете в епицентъра на военни действия или природен катаклизъм.

Разбирам, че картинката която се очертава, вероятно е много разочароваща за любитебите на „окултни” дати и вълшебства. Но пък спасен е онзи, който е предупреден. Не датата прави бракът ви уникален, а вашето отношение към него и разбира се любовта помежду ви. Тя може само да ги подкрепи. Идеалните дати, осигуряващи идеални възможности наистина са рядкост, каквато рядкост е и идеалният с нищо непомрачен брак. Има обаче допустими и недопустими възможности, с които можем да се съобразим за да направим живота си по-щастлив и пълноценен.
Да видим какви са те през 2012 година.

Характеристиките на деня в който сключите брак, определят съдбата на вашето съвместно съжителство , пътя на развитието му, предизвикателствата и щастливите мигове които му предстоят. Бракът е важна стъпка и би било добре при избора на дата да изключим онези дни, които по общите правила са неблагоприятни. Такива са периодите на ретроградност на Венера-покровителката на любовта и Меркурий-на договорите; дните около слънчевите и лунните затъмнения, и дните с неблагоприятно за брака въздействие по лунния календар-  точните фази на луната и 15,19,29 лунен ден.Тук ще се опитам да ги подредя по важност, макар че лично аз не бих рискувала да дам препоръки за коя да е от тези дати-за мен те са неблагоприятни по общите правила и не подлеат на допълнителна оценка.
Общоприето астрологично правило е да не се назначават дати за сватби в периода на ретроградна Венера. Всяка планета внася своят принос в общото благополучие на семейството, но Венера е сигнификатора на партньорсвото и брака. Тя има пряко отношение към любовта, партньорството и съюзите и носи енергията на любовта. Когато е ретроградна нейните функции са изкривени, а оръжията и добродететелите и отнети. Тя не може да даде обичайната подкрепа, която е призвана да носи за влюбените. Партньорските връзки и брачните съюзи възникнали в периода на нейното ретроградие обикновенно са безперспективни, имат неясна сътба и кратък живот и често са свързани с разочарования и сърдечни драми. През тази година Венера ще бъде ретроградна от 15 май до 26 юни.
Затъмненията също също са период неподходящ за каквито и да било решителни постъпки и житейски решения.Те имат разрушителна енергия, често описват силни емоционални вълнения и действието на  погрешни представи. Решенията и постъпките извършени в периодите около дните на затъмнение могат да имат фатален характер. През 2012 година календара на затъмненията изглежда по следния начин:
20 май - Слънчево затъмнение
4 юни – Лунно затъмнение
13 ноември – Слънчево затъмнение
28 ноември - Лунно затъмнение
Лунните дни и дните в които са точните фази на Луната ,неподходящи за сключването на брак можете да намерите в многобройните лунни календари. Тук вероятно ще бъдат публикувани в последствие, в табличен вид.
Ретроградният Меркурий не е съдбоносен за взаимоотношенията, но често може да създаде куп неприятности както във връзка с организацията и протичането на събитието, така и в семейния живот. Няма да мине без спорове и неясни ситуации, проблеми с документите, покантие, транспортни и кониникационни неуредици, забавяне и забравяне. Нерядко решенията и споразуменията възникнали в периода на ретроградието му, биват преосмислени и променени. Обичайно Меркурий има три ретроградни периода в годината. През 2012 година те са както следва:
От 12 март до 02 април
От 15 юли до 07 август
От 06 ноември до 25 ноември
Сега, след като очертахме неблагоприятните периоди можем вече да разгледаме предпоставките месец по месец.
Януари се очертава като един от най-подходящите периоди за цялата година, особенно средата на месеца. Браковете сключени тогва ще бъдат устойчиви и хармонични. Споровете и конфликтите са сведени до минимум, а между партньорите цари дълбока привързаност, взаимност, преданност и грижа един за друг.Последните дни на месеца също са благоприятни, особенно за онези сред вас, които отдавна живеят на семейни начала и просто искат да узаконят връзката си. Най - добри са дните между 12 и 18 януари с изключение на 16 януари.
Февруари дава сравнително добри възможности само през първия укенд. Проблемите, дори да възникнат ще могат да бъдат разрешени в кратки срокове благодарение на любовта помежду ви и общия стремеж да се запази единството на съюза. Следващите дни на месеца са неблагоприятни за сключване на брак и създаване на партньорства. Небесните конфигурации подсказват неразибателство, емоционални изблици, неоснователни спорове и конфликти. Дори устойчиви и устояли на времето съюзи са заплашени от разпад поради неконтролируеми емоции и внезпни хрумвания.
Март също предоставя добри възможности преди всичко в началото на месеца, преди всичко за онези, които са изградили устойчиви и проверени във времето взаимоотношения. Но, помнете че брака е ново начало и не е доживотна награда или присъда. Любовта ви ще трябва да бъде доказана и защитена с компромиси, проява на търпение и уважение към партньора. При тези условия имате всички шансове да съхраните любовта си дълги години. Вашата непоколебимост ще привлече и много щастие и благополучие в семейството ви.Подходящи за брак дни са 3 и 4 март. Последващия период не предполага създаването на стабилни и хармонични взаимоотношения.
През Април липсват благоприятни предпоставки. Ако все пак сте решили да заявите своя избор през първия пролетен месец избягвайте дните до 5 април, периода межзу 13 и 9 април, както и неблагоприятните лунни дни посочени в началото.
През Май влизаме в периода на примката очертана от движението на ретроградната Венера- тя ще внесе в живота на двойките неразбиране и раздори , предателства и конфликти, които ще потушат огъня на любовта. Това прави целия период до края на юни неподходящ за бракосъчетания. Изключения могат да се направят на 1 и 4 май, които са сравнително благоприятни за брак дни. Тогава Слънцето, Луната и Юпитер ще ви помогнат да преодолеете препятствията и да съхраните щастието в семейството си.
Целия Юни е неблагоприятен за сключване на брак.
През Юли добри предпоставки дава 13- ти, но веднага след него настъпва период ,който ще влияе разрушинелно върху връзките. Избягвайте категорично дните между 14 и 24 юли. 25- ти също не е лош ден, стига да сте склонни да понесете шегите на ретроградния Меркурий. Ето това е ден в който бихте могли да сключите брак с бившия си съпруг/съпруга J) Денят е много подходящ и за сватбено тържество в случай че сте уредили документалните и клетвените въпроси в предходен момент.
Забраната на Меркурий пада през втората десетдневка на Август, но точно тогава Венера попада в конфликта между Уран и Плутон, което не обещава безоблачно семейно щастие. Възможни са конфликти и предизвикателства, които ще можете да разрешите само с цената на големи компромиси и с много любов. Неразибирането и неумението да се намери обща гледна точка обаче могат да доведат до разпад на връзката, или в най-добрия случай до двойствен живот, като средство за компенсация от трайното неудоволетворение. Е , идеални отношения няма, но си струва да избегнем някои предизвикателства, ако имаме подобна възможност.Сравнително  благоприятен ден през месеца е 22 август.
Началото на Септември и най-вече 5 септември е перида който подкрепя онези които са склонни бавно и упорито да работят за изграждането на своето семейно щастие.Те ще могат да създадат в дома си непринудена и задружна атмосфера, в която спокойствието,благополучието и всеотдайността ще бъдат приоритети. С напредването на месеца обаче картината се усложнява и конфликта между Венера и Марс в края на септември прави периода изключително неблагоприятен за създаване на удоволетворителни партньорски взаимоотношения. Вероятността да се разочаровате от направения избор още в началото на съвместния си живот е не малка. Неразбирателството и конфликтите ще бъдат трудно преодолими, поради нежеланието и на двама ви да направите отстъпки и компормиси. Всичко това може да доведе до бързо охлаждане на чувствата и разпад на съюза.
През Октомври като благоприятни се очертават дните в началото и края на месеца. Благоприятни са 5,6,и 7 октомври но истинско семейно щастие ви обещават   24 октомври. Вероятността от възникването на предизвикателства към семейното ви щастие е минимална, а шасовете ви да създадете устойчиви във времето взаимоотношения съвсем реални. Дори дребните семейни конфликти ще разпалват страстта ви, а тяхното разрешаване ще укпепва вярата ви един във друг.11 октомври също създава нелоши предпоставки, най вече за онези партньори които са заедно отдавна и са преодолели съмненията и недоверието помежду си. За нововъзникналите връзки тук съществуват опасности произтичащи от тварде голямата емоционална зависимост на единя от партньорите, ревност и чувство за притежание.
Такива опасности грозят и браковете сключени в началото на Ноември. Затъмненията през месеца създават неблагоприятна среда през целия период, което го прави неподходящ за бракосъчетания.
Декември като цяло не е предпочитан месец заради потготовката за новогодишните празници. Ако искате обаче да узаконите своя съюз тогава, няма съществени пречки да се радвате на хармония,топлина и стабилност в семейния си живот. Изключение правят неблагоприятните лунни дни. Следва да бъдете готови обаче да внасяте периодично в съвместния си живот обновление и да сте настроени за интензивно себеусъвършенстване посредством партньорството.
Като цяло през година няма много благоприятни дати за сключване на брак. Има един фактор обаче който гарантира обща стаблиност – до есента Сатурн е във Везни. Везни е знакът на партньорствата и съюзите, а Сатурн там е силен и им придава стабилонст и значимост. Голяма е вероятността именно Сатурн, в прехода си през знака на взаимоотношенията и брака да ви е накарал да осъзнаете нуждата и небходимостта от друго човешко същество, с което да споделяте успехите и провалите, ресурсите и нуждите си. Хората, които знаят как да си сътрудничат, как да правят компромиси за да зпазват равновесието, как да обединят усилията си за постигането на обща стабилност и устойчивост ще имат подкрепата на Сатурн,независимо от предизвикателствата които им е потготвила сътбата. Онези които не знаят, ще се научат на това пак благодарение на Сатурн присъстващ с тази позиция в хороскопа на брака. И за едните и за другите това ще бъде ценен опит и голяма стъпка в процеса на себеизграждането и самоусъвшенстването. А само онзи който е постиганал цялостност и стабилност може да изгради истински удоволетворителни взаимоотношения. В края на годината Сатурн преминава  в Скорпион и ако сте избрали този период за да сключите брак вероятно знаете какво искате и как да го постигнете, способни сте на интензивен обмен и можете за носите товара на големи отговорности. Ако не –ще се научите и това ще баде един от най-ценните уроци, които ще усвоите в живота си. Доверявайте се повече на своите инстинкти и ако сте били честни пред себе си, правейки своя избор на партньор щастието няма да ви се изплъзне. Бракът сключен при Сатурн в Скорпион ще ви научи на повече решителност и способност да отстоявате личния си избор и семейните интереси.
Най -важно обаче е да не забравяте, че вие и никой друг не носи отговорност за личното ви щастие. Ако сте направили своят избор и сте взели своето решение на вас и вашия/та бъдещ съпруг/а , предстои съвместно да изградите собствено домакинство, да дадете живот на дете и най- вече да бъдете щастливи един с друг.
Искам да подчертая, че посочените дати не ви гарантират семейно щастие. Това са просто най-добрите възможности според общата характеристика на дните през настоящатата година. За да се избере най -подходящата лично за вас дата е необходима консуртация с астролог, който освен характеристиката на дните ще се съобрази и с вашите индивидуални потребности в партньорството, нагласи и житейски задачи. Правилният избор на дата на сватбата може да повлияе на бъдещето на вашият съвместен живот-ако денят е благоприятен и в хармонично взаимодействие с хороскопите на двама ви ,това ще позволи да се изглади напрежението и да се подсили хармонията помежду ви.
Желая ви взаимна любов и семейно щастие до дълбоки старини!

34 коментара:

  1. Анонимен10:24:00

    Здравейте, искаме сватбата ни да е през Юли, но от всичко написано по горе не остана подходяща за Нас дата-бихте ли ми казали какво има в периода 14 до 25 юли,което ще влияе разрушително на врзките. Благодаря ви предварително!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,
    в този период има много напрегната конфигурация по оста Овен-Везни. Това е оста на личните взаимоотношения, а знака Везни има конкретно отношение към брака и брачните договори. В конфигурацията е включена планетата Марс, която има пряко отношение към мъжкия принцип, волята и силата. В подобни конфигурации описва остри конфликти и тежки поражения.
    Меркурий е ретрограден и подсказва преразглеждане на постигнатите устни и писмени споразумения на по късен етап.
    Отделно Луната през първата половина на периода е в последната си фаза което не обещава дълъг живот на инициативи и начинания.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16:30:00

    Здравейте,бихте ли ми казали датата 3.2.1912 дали е подходяща за брак.Кои дати до края на февруари са също подходящи?Благодаря Ви предварително!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16:32:00

    Корегирам се....3.2.2012г

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте,
    3 февруари не е много удачна. 4 ти и 5ти са подходящите дати през февруари.

    ОтговорИзтриване
  6. Антония19:48:00

    Здравейте, бихте ли ме посъветвали дали датата 24.08.2012 е подходяща за сключването на брак. Много Ви благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15:35:00

    ЗДРАВЕЙТЕ, ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ КОЯ ОТ ТЕЗИ ДАТИ Е ПОДХОДЯЩА ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА БРАК :) 07.07.2012Г.,14.07.2012Г. ИЛИ 21.07.2012Г. БЛАГОДАРЯ ВИ :)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15:37:00

    ЗДРАВЕЙТЕ Г-ЖО ДАЧЕВА ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ КОЯ ОТ ТЕЗИ ДАТИ Е ПОДХОДЯЩА ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА БРАК :) 21.02.2012Г.,22.02.2012Г.,23.02.2012Г.ИЛИ 24.02.2012 БЛАГОДАРЯ ВИ

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте всички,
    в материала по -горе съм описала най-благоприятните дати.Посочила съм и неблагоприятните периоди с кратко описание защо са такива. Всички останали дни съдържат определени предизвикателства и залагат съответните трудности. Това не бива да ви обезкуражава -в крайна сметка партньорството е път към лична трансформация и усъвършенстване. Дали и как ще се справите с тези предизвикателства зависи от вас самите, както и от вашият партньор. Доколко сте готови да промените себе си и до колко промяната е в синхрон с вашата житейска програма. А това изисква детайлно разглеждане на хороскопите и на двама ви и избор на дата, която да съответства на вашата обща програма. Процесът е сложен и дълъг и сами разбирате че това не може да бъде предмет на дискусия в този блог.
    Конкретно, относно въпросите за февруари - дните около новолуние традиционно не се смятат за подходящи. Но за вас може да са. Това може да е опит от който личността ви има нужда, пък бил той и не съвсем безболезнен. Ние не можем да моделираме съдбата си. Затова е важно да правим изборите със сърцето си-за да сме сигурни, че онова което правим е правилно за нас. Посочила съм важността на лунният календар в статията. В интернет има достатъчно лунни календари със значението на всеки от лунните дни. Има и книги с подробни описания на достъпен език. Проверете избраните от вас дни, обмислете значението им, почувствайте как ще импонират с вас. Това е вашата сватба, един от най-важните дни в живота ви-струва си усилието нали?
    Юли месец съм го описала достатъчно категорично и красноречиво. Но тук отново опираме до въпроса относно личните предизвикателства които всеки от нас среща по житейският си път. Приемането на тези предизвикателства е проява на мъдрост и осъзнато отношение към живота, отхвърлянето им обаче едва ли ще ви предпази от опита, от който очевидно имате нужда,правейки тези избори - доброволно или поради стечение на обстоятелствата. Това съвсем не значи че тези дни не са подходящи за вас, напротив. Но отговорът на този въпрос изисква подробен астрологичен анализ.
    Все пак ако можете да планирате датата и това зависи само от вас, е добре да вземете под внимание посочените тенденции.
    Всеки брак има своите недостатъци, важното е да встъпвате в него с Любов и Вяра че ще се справите с тях и увереност че желаете да го поддържате " в богатство и бедност, в радост и скръб.."

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15:52:00

    Здравейте, тази година ни предстои да сключим брак, но все още не сме спрели на дата. Аз съм зодия лъв а приятелят ми е Телец. Не знам каква друга информация ви трябва.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18:12:00

    Здравейте, бих искала да Ви попитам датата 14.07.2012 подходяща ли е за сключване на църковен и граждански брак,т. като не разбирам тя включва ли се в неблагоприятният период ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2:13:00

      В статията е написано:'Избягвайте категорично дните между 14 и 24 юли', кое по-точно не разбирате от това изречение?

      Изтриване
  12. :) Благодаря Анонимен, че си ме замествал докато ме е нямало:)
    Нека Бог да е с теб и в моментите, когато взимаш важни житейски решения, все така всичко да ти е ясно!!! :)
    Иначе-да! 14 юли поставя началото на неблагоприятния период и предполага житейски предизвикателства в съвместния живот на младоженците. Пожелавам ви много мъдрост и любов, с които надявам се успешно ще ги преодолеете!

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте! Моля, да ми кажете дата 26.10'12 г. удачна ли е за сключване на брак?

    ОтговорИзтриване
  14. Отговори
    1. Анонимен21:59:00

      хехе какво съвпадение ...почти съименничка задава въпроса който желаех и аз да попитам за абсолютно същата дата :) Дано не съм нахална след като вече е зададен въпроса,но дали би било фатално на 26 тъй като се пада петък и е по-удобно принципно за гостите,неприятно би било да си изпотръгнат на средата на сватбата,датата е близка до 24.10,а следващото новолуние е на 29.10.Моля за Вашето мнение уважаема Пенчева.
      Много благодаря предварително :))))

      Изтриване
  15. Анонимен10:38:00

    Моля да ми кажете коя от датите е по-подходяща за сключване на граждански брак 20.08,21.08,29.10 или 23.12.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен12:19:00

    Забравих да попитам 8 август близо до края на ретро Меркурий подходяща ли е за брак ?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4:01:00

    хехе какво съвпадение ...почти съименничка задава въпроса който желаех и аз да попитам за абсолютно същата дата :) Дано не съм нахална след като вече е зададен въпроса,но дали би било фатално на 26 тъй като се пада петък и е по-удобно принципно за гостите,неприятно би било да си изпотръгнат на средата на сватбата,датата е близка до 24.10,а следващото новолуние е на 29.10.Моля за Вашето мнение уважаема Пенчева.
    Много благодаря предварително :))))

    ОтговорИзтриване
  18. Ами отговорила съм...подходящата дата за периода е 24.10 . 26 е сложен ден, не мога да предположа до колко тези усложнения ще рефлектират върху вас. Това изисква индивидуален анализ.
    Ще се наложи да рискувате или просто да обясните на гостите си, че денят предполага те да се съобразят с вашето удобство, а не виe- с тяхното:)))
    Следващото новолуние е на 13.11, на 29.10 има пълнолуние:))
    8 август е сравнително добър
    20 и 21 август- доста критични
    29 октомври- критичен
    23 декември -не не особено благоприятен

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен15:08:00

    Благодаря много за отговора !

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен16:26:00

    Здравейте ! Дата 26 август удачна ли е за пописване на граждански брак ? Спряла съм се на 17.30 часа .
    Благодаря !

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен15:04:00

    Адриана:
    здравейте,аз съм родена на 8 януари,а приятелят ми на 22 юли, исках на 12,12,2012 ,но чета,че е неблагоприятна дата, тази година благоприятна ли е за нашите зодии (през оставащи месеци на2 012)или да чакаме догодина 2013.Ако може да ми кажете в първите месеци на 2013 г. кои са добри дати. (13.03.2013)?

    ОтговорИзтриване
  22. Здравейте, при избора на дата, имат ли значение рожденните дати на младоженците, или е по-важно да се избягват периодите, описани в статията (ретроградна Венера, Лунни дни и т.н.)?
    Предстои ми сватба през 2013, но все още не сме се спрели на дата. Затова използвам момента да прочета малко повече предварително :) Намерих различни калкулатори в интернет, като единия от тях иска рожденните дати и на двамата и ми предлага подходящи дни през месеца, който аз си избера. Мога ли да разчитам че е правилен? И след това сигурно трябва да огледам останалите фактори, за които пишете тук.
    Благодаря предварително за разяснението! :)))
    Слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  23. "За да се избере най -подходящата лично за вас дата е необходима консуртация с астролог, който освен характеристиката на дните ще се съобрази и с вашите индивидуални потребности в партньорството, нагласи и житейски задачи."
    Здравейте,
    Разбира се, че имат значение, дори определящо. Нямам представа как работят тези калкулатори. Рождените дати предоставят необходима, но недостатъчна информация. Необходим е и час. Съмнявам се обаче че калкулатора разполага с така добре разработен софтуер че да отчита всички индивидуални характеристики че и взаимодействието им в двете звездни карти.
    Но подходът ви е правилен...макар че аз всъщност се подхождам обратното. Отделят се подходящите за брак дати след което те се налагат към индивидуалните хороскопи за да се прецени как кореспондират с личността. Вероятно калкулатора отчита позициите на Слънцето и Луната . Така подбраните дати можете да сверите със календара представен тук... скоро ще има и за 2013 :)))
    Съветвам ви да се обърнете към астролог, ако действително желаете брака ви да е сключен с подкрепата и съдействието на небето. Той ще определи личните нужди на всеки от двамата в партньорството и ще съобрази избора на дата с тях. Понякога това разширява , а понякога свива възможностите.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен13:09:00

    Здравейте, бих искала да Ви попитам дали е необходимо да съобразяваме датата за църковния брак с положението на звездите, ако не се състои в една и съща дата с гражданския.
    Направих проучване за догодина и си избрах няколко подходящи дати за граждански брак спрямо Луната, Меркурий, дните от седмицата и т.н., но за съжаление дата за църковния брак не е подходяща по тези критерии. Конкретният ми въпрос е дали за астрологията е от значение само датата за граждански брак.
    Благодаря ;)

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен16:55:00

    12.12.2012 ИЛИ 20.12.2012Г. Е ПОДХОДЯЩА ДАТА ЗА БРАК

    ОтговорИзтриване
  26. Здравейе,
    можете да направите църковния брак в друг ден. От астрологична гледна точка и съобразно съвременното устройство на обществото от значение ще бъде датата в която сключите гражданския брак.

    -Декември 2012 е подробно описан в началото на статията:))

    - Календара за 2013 ще бъде готов скоро, но най-вероятно ще бъде публикуван първо в България Утре. Следете http://www.bulgariautre.bg/horoscope

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15:47:00

      Здравейте г-жо Пенчева!
      Искам да попитам коя от следните дати е по-подходяща за сключване на брак - 03.03.2013 или 27.04.2013?
      Благодаря Ви предварително!

      Изтриване
  27. Съгласно общите правила и в общия случай- нито една от двете. Вашия обаче може да е частен:))) и в този случай 3 март е по "безопасната" дата. Все пак ако ви се налага да избирате само между тези две дати и желаете да се съобразите с "повелята на звездите" , потърсете консулт от професионален астролог.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен11:36:00

    искам да попитам 20.12.2012 подходяща ли за грайдански брак,аз съм скорпион а мъжа ми е овен :)

    ОтговорИзтриване
  29. Моля, прочетете материала-има цял абзац за 20.12

    ОтговорИзтриване
  30. Сватбеният календар за 2013 година е готов:

    http://lioncheto.blogspot.com/2013/01/2013.html

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен8:49:00

    Добър ден. Бихте ли ми казали, моля ви, дали 15.09.2013 (неделя) е подходяща дата за брак? Аз съм родена на 20.06.1983, а той - на 29.04.1983.

    Или 01.09.2013?

    А има ли най-подходяща дата за нас?

    Много Ви благодаря предварително.

    Диана

    ОтговорИзтриване